Nove plinske jeklenke zdržijo veliko manj

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Plina v jeklenkah je manj zaradi vsebnosti vodne, dejansko tehta plinska jeklenka točno ko pa jo uporabljaš dejansko vsebuje manj plina, to mi je razkril nek delavec ki je delal v eni od plinarn in je vedel kaj se dela.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
to mi je razkril nek delavec ki je delal v eni od plinarn in je vedel kaj se dela.
Od tetkinega brata prijatla žene sorodnika boter.

Vedno je kredibilno ko poveš da "je to povedal en iz teh vod" ... o zarotah s cepivi povejo vedno veliko zdravniki na skrivaj... o chemtrailih se na skrivaj govori na hodnikih agencije za okolje...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, pa sem se jaz prepričal, kako točna je trditev, da 'nove' rumene jeklenke polnijo z občutno slabšim plinom od prejšnjih, oranžnih.
Evidenco porabe plina vodim že vsaj 20 let, zadnjih 10 let pa jih kupujem na isti Petrolovi črpalki.
Vse do sedaj je bil interval menjave 3 mesece +/-nekaj dni, danes pa ugotovim, da je bilo plina v rumeni, Petrolovi jeklenki (Plindom) le za dva meseca, bolj točno 65 dni. To je bila prva jeklenka tega prodajalca in očitno gre za nekakšen primitiven nateg kupcev.
Verjetno bom zadeve raziskoval naprej, čeprav ne vem, ali se splača.
Po drugi strani pa - če bi Vam natakarica servirala navadno vodo, računala pa Radensko, se verjetno ne bi kar tako predali. Vsaj jaz ne.

Podobno opažam tudi sam. Predvsem se je občutno zmanjšala moč gorilca. Se pravi, za isti pisker vode je bilo potrebno za četrtino več časa, da je voda zavrela. In posledično se pač podaljša čas kuhanja ter stanja za šporhetom.

Ugibam, možno je, da je bilo v jeklenki več propana, glede na zimske razmere pač?
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, pa sem se jaz prepričal, kako točna je trditev, da 'nove' rumene jeklenke polnijo z občutno slabšim plinom od prejšnjih, oranžnih.
Evidenco porabe plina vodim že vsaj 20 let, zadnjih 10 let pa jih kupujem na isti Petrolovi črpalki.
Vse do sedaj je bil interval menjave 3 mesece +/-nekaj dni, danes pa ugotovim, da je bilo plina v rumeni, Petrolovi jeklenki (Plindom) le za dva meseca, bolj točno 65 dni. To je bila prva jeklenka tega prodajalca in očitno gre za nekakšen primitiven nateg kupcev.
Po drugi strani pa - če bi Vam natakarica servirala navadno vodo, računala pa Radensko, se verjetno ne bi kar tako predali. Vsaj jaz ne.

Podobno opažam tudi sam. Predvsem se je občutno zmanjšala moč gorilca. Se pravi, za isti pisker vode je bilo potrebno za četrtino več časa, da je voda zavrela. In posledično se pač podaljša čas kuhanja ter stanja za šporhetom.

Ugibam, možno je, da je bilo v jeklenki več propana, glede na zimske razmere pač?
sprasujem se.gif
Najbrž da je orioulus že doživel kakšno zimo ob plinskem štedilniku v zadnjih 20 letih, kaj misliš? Predvidevam da je to ideja nekega uspešnega SLO menedžerja, ki za to idejo dobiva mastno plačo in še nagrado za inovativni predlog.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kzs

no ker sem ravno menjal jeklenko in sem se ravno na to temo spomnil sem pogruntal da stare so imele 12,5kg plna nove (rdeče) pa ga imajo 10,5. katere prej zmanjka in zakaj bi moralo biti jasno vsakomur - nič zarote nič iluminatov ali reptilijancev...

Nazadnje urejeno:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kzs

no ker sem ravno menjal jeklenko in sem se ravno na to temo spomnil sem pogruntal da stare so imele 12,5kg plna nove (rdeče) pa ga imajo 10,5. katere prej zmanjka in zakaj bi moralo biti jasno vsakomur - nič zarote nič iluminatov ali reptilijancev...

a ti to o tezi jeklenk ali o kolicini plina?

plina vedno placamo 10kg ... in naj bi toliko zupce tudi dobili. zdaj kako je ta zupca zamesana bi pa lahko povedal kdo s plinarne ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
KSZ ...

kaksen je procent propana v rumeni, zeleni in oranzni jeklenki, ki ti jo nafilajo v prinarni?

ali se lahko jeklenko nafila se kje drugje?

ker cena 10kg plina je povsod enkaka, kvaliteta pac ne ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Odgovor je bil tudi, da bi lahko staro jeklenko obdržal. Ja, in kaj naj jaz s prazno jeklenko doma delam? Ni vedel odgovora

Sicer ne vem iz kje si, ampak... obdrži prazno, greš v plinarno na verovškovi (če si iz Lj) in ti jo nafilajo pred tabo, dajo na tehtnico pred tabo,....

filajo neglede na barvo?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Da dopolnim zapisano:
Tudi pri drugi jeklenki Plindoma ni bilo nič drugače - dobra dva meseca:

poraba.jpg

Obrazložitev: ves čas do 15.02.2014 so se uporabljale oranžne jeklenke (dvoje menjav med 07/13 in 02/14 nisem vpisal, ker se je listek 'izgubil') Prvo rumeno Plndom jeklenko sem priklopil 15.02 2014, se na Alterju malo hudoval 18.04 in priklopil drugo, spet Plindom.
10.gif

25.06. sem se potrudil in našel oranžno, sedaj pa čakam, kakšen bo ta interval. Če bo daljši, oziroma takšen kakršen je bil vseh 20 let, bom zadevo pisno posredoval - kam?
Včasih smo rekli na 'tramvaj komando' (torej nikamor, kjer bi lahko uspel), bojim pa se, da bo edina pot, da kakšnemu raziskovalnemu novinarju omogočim sestavo članka...

Nadaljevanje sledi.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Glede na to kako agresivno te kličejo na dom, ponujajo zastonj dostavo, vsako 10 jeklensko zastonj in podobne zadeve, potem je nekako logično da nekje ulovijo razliko.
Oriolus: nadaljevanje? imaš že tretjo jeklenko od poletja?
Da ni slučajno poraba plina odvisna od tvojega odhoda iz službe? Si malo več kavic skuhaš?
Sicer pa ti kar verjamem, si precej pedanten pri takih zadevah.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Tako je. Menjal sem še 22.08 in 24.10.
Interval dveh mesecev se še kar nadaljuje, kuhamo pa ves čas enako, razen že prej omenjenih.
In moram se posuti s pepelom - oranžni jeklenki sta bili zadnji dve, razlike v trajanju pa praktično skoraj ni.
Tako da kakšno obvestilo medijem očitno nima smisla.

"Doma" pa sem že dobre tri leta, kavice torej lahko izključim.
wink-1.gif

LP

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
petrol je prej mel jeklenke od butan plina, zdej pa jih nima več. mi uporabljamo zelene butanove jeklenke in držijo isto kot prej oranžne (cca. 3-4 mesece). Rumena od plindom ne zdrži tolk časa ...

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Slučajno kdo ve kje bi lahko zamenjal zeleno jeklenko z rumeno? petrol jih noče
frown-1.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958