Plina v jeklenkah je manj zaradi vsebnosti vodne, dejansko tehta plinska jeklenka točno ko pa jo uporabljaš dejansko vsebuje manj plina, to mi je razkril nek delavec ki je delal v eni od plinarn in je vedel kaj se dela.
Od tetkinega brata prijatla žene sorodnika boter.Citat:
Uporabnik retro pravi:
to mi je razkril nek delavec ki je delal v eni od plinarn in je vedel kaj se dela.
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, pa sem se jaz prepričal, kako točna je trditev, da 'nove' rumene jeklenke polnijo z občutno slabšim plinom od prejšnjih, oranžnih.
Evidenco porabe plina vodim že vsaj 20 let, zadnjih 10 let pa jih kupujem na isti Petrolovi črpalki.
Vse do sedaj je bil interval menjave 3 mesece +/-nekaj dni, danes pa ugotovim, da je bilo plina v rumeni, Petrolovi jeklenki (Plindom) le za dva meseca, bolj točno 65 dni. To je bila prva jeklenka tega prodajalca in očitno gre za nekakšen primitiven nateg kupcev.
Verjetno bom zadeve raziskoval naprej, čeprav ne vem, ali se splača.
Po drugi strani pa - če bi Vam natakarica servirala navadno vodo, računala pa Radensko, se verjetno ne bi kar tako predali. Vsaj jaz ne.
Najbrž da je orioulus že doživel kakšno zimo ob plinskem štedilniku v zadnjih 20 letih, kaj misliš? Predvidevam da je to ideja nekega uspešnega SLO menedžerja, ki za to idejo dobiva mastno plačo in še nagrado za inovativni predlog.Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
No, pa sem se jaz prepričal, kako točna je trditev, da 'nove' rumene jeklenke polnijo z občutno slabšim plinom od prejšnjih, oranžnih.
Evidenco porabe plina vodim že vsaj 20 let, zadnjih 10 let pa jih kupujem na isti Petrolovi črpalki.
Vse do sedaj je bil interval menjave 3 mesece +/-nekaj dni, danes pa ugotovim, da je bilo plina v rumeni, Petrolovi jeklenki (Plindom) le za dva meseca, bolj točno 65 dni. To je bila prva jeklenka tega prodajalca in očitno gre za nekakšen primitiven nateg kupcev.
Po drugi strani pa - če bi Vam natakarica servirala navadno vodo, računala pa Radensko, se verjetno ne bi kar tako predali. Vsaj jaz ne.
Podobno opažam tudi sam. Predvsem se je občutno zmanjšala moč gorilca. Se pravi, za isti pisker vode je bilo potrebno za četrtino več časa, da je voda zavrela. In posledično se pač podaljša čas kuhanja ter stanja za šporhetom.
Ugibam, možno je, da je bilo v jeklenki več propana, glede na zimske razmere pač?
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kzs
no ker sem ravno menjal jeklenko in sem se ravno na to temo spomnil sem pogruntal da stare so imele 12,5kg plna nove (rdeče) pa ga imajo 10,5. katere prej zmanjka in zakaj bi moralo biti jasno vsakomur - nič zarote nič iluminatov ali reptilijancev...
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Odgovor je bil tudi, da bi lahko staro jeklenko obdržal. Ja, in kaj naj jaz s prazno jeklenko doma delam? Ni vedel odgovora
Sicer ne vem iz kje si, ampak... obdrži prazno, greš v plinarno na verovškovi (če si iz Lj) in ti jo nafilajo pred tabo, dajo na tehtnico pred tabo,....
Da dopolnim zapisano:Citat:
Uporabnik oriolus pravi: