Nove plinske jeklenke zdržijo veliko manj

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik fishman pravi:
Pozdravljeni,

Glede na prebrano sem malce v dilemi. Pred kratkim smo kupili pluinski žar. Sedaj ga moram priklopit še na jeklenko. Zanima me kako najugodneje do plina za naš roštilj?

Hvala za info !!!
Lahko pa greš tudi v Žabjek pogledat, kako se to dela...
Če ne pa ga greš kupit na najbližjo pumpo. Ali pa prodaš žar in kupiš takega na drve in oglje.

fishman

Zelenc'
18. apr 2012
6
0
1
Ponovno jaz najedam z vprašanji. Kaj pa v primeru, da imamo oranžno jeklenko in jo menjamo za petrolovo, ali lahko petrolovo polnim tudi v plinarni ? Lahko menjam petrolovo jeklenko za naprimer jeklenko od plinarne ali plindoma ? Glede na to, da mi je tole področje tuje prosim za nasvet.

Hvala

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kolikor vem, te barvne jeklenke lahko menjaš samo na tistem prodajnem mestu, kjer si jo kupil.

Torej Petrolove na Petrolu, od plinarne v plinarni,....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Wrong. Na Petrolu lahko menjaš vse jeklenke (na BS v IC Komenda me je deklič vprašal kakšne barve jeklenko imam in mi zamenjala ustrezno, v mojem primeru oranžno).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sem mislil, da so barvne jeklenke ravno zato, da jih moraš potem vedno kupovati pri njih.

Vem pa, da marsikater prodajalec sprejema samo tiste, ki jih prodaja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
butan plin na verovškovi ne sme/noče polnit drugih jeklenk, ko samo njihove.
Sam kak mesec nazaj prinesel oranžno, pa ker sem prej plačal, kot pa so me vprašal kako imam, so mi jo izjemoma nafilal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na moji je bila nalepka od ene druge plinarne. Sam se zdej ne spomnem imena. Mogče jih je to zmotlo.
Naslednjič naročim zeleno na dom, baje v 1h dostavijo do 19h zvečer.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Mene pa kar nekaj teh ponudnikov mesečno kliče in ponuja dostavo. Zmagali pa so eni štajerci, so ponudili še češko pivo v piksnah kot dodatno ponudbo...

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
To ni čisto res.

Prazno 10kg oranžno, ti bp zamenjajo za polno 10kg oranžno. Manjše ti napolnejo bp, če ni pretekel atest, ki je veljaven 10let. Sem bil ravno pred sezono tam s svojo 5kg jeklenko.

Kakšna pa je cena za atest?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.282
3.908
113
Moje opažanje: ob namestitvi nove rumene jeklenke mi plamena na minimumu ne drži. Oz. plamen je slaboten, pri hitrem zmanjšanju pa ugasne. Prej tega z oranžno ni bilo.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
To je res, vendar v primeru, da imaš svojo (npr. kakšno srednjo velikost od Primus), le-to polniš in ne menjaš. In pri tem so prekleto striktni.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.910
113
40
MB
je mogoče kdo pomislo da so krivi štedilniki oz napeljava, pri nas odkar je nov, prejšnji je bil star 20 let, jeklenka drži praktično x2
shocked-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Moje opažanje: ob namestitvi nove rumene jeklenke mi plamena na minimumu ne drži. Oz. plamen je slaboten, pri hitrem zmanjšanju pa ugasne. Prej tega z oranžno ni bilo.

Nisem opazil kaj takega, pa zelo veliko kuham na minimumu. Zdi se mi celo, da rumena jeklenka drži dlje časa kot oranžna.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
No, pa sem se jaz prepričal, kako točna je trditev, da 'nove' rumene jeklenke polnijo z občutno slabšim plinom od prejšnjih, oranžnih.
Evidenco porabe plina vodim že vsaj 20 let, zadnjih 10 let pa jih kupujem na isti Petrolovi črpalki.
Vse do sedaj je bil interval menjave 3 mesece +/-nekaj dni, danes pa ugotovim, da je bilo plina v rumeni, Petrolovi jeklenki (Plindom) le za dva meseca, bolj točno 65 dni. To je bila prva jeklenka tega prodajalca in očitno gre za nekakšen primitiven nateg kupcev.
Verjetno bom zadeve raziskoval naprej, čeprav ne vem, ali se splača.
Po drugi strani pa - če bi Vam natakarica servirala navadno vodo, računala pa Radensko, se verjetno ne bi kar tako predali. Vsaj jaz ne.