Nova zajedavska združba?

Konj

Zelenc'
10. dec 2021
21
5
3
To se nanaša na odgovor parazitov, da je nekdo dolžan podpisati pogodbo z njimi.

Če prav razumem si vsaka oseba prosto izbira s kom bo imela obligacijsko razmerje.

Obligacijski zakonik:
1670350928304.png

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Mah, nekako imajo svojo interpretacijo prava, oz. si pravo predstavljajo po svoje (v njihov prid). Verjetno gredo po principu da bo tolk pa tolk folka vseen se "usralo" pa bodo nakazovali. Meni so napisali, da če imam printer da sem že zavezan jim plačevati, kar pa absolutno ni res. Podobno kot tisti Evropski imenik firm... krila so pa dobili ko je Ajpes zahteval da morajo firme vnesti/objaviti uraden mail - takrat pa razvrat - poscrappali emaile iz Ajpesa zdaj pa udri pa če 3% folka nasede je to zmaga. Možnosti karkoli naredit proti komurkoli realno itak nimajo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
ja, dejansko je to ko nigerijski mail, 100.000 bodo poslali, nek % se jih bo ustrašlo in nategnilo.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

Konj

Zelenc'
10. dec 2021
21
5
3
Imajo ti paraziti kakšen vzvod s katerim te prisilijo, da plačaš ali je njihova edina možnost, da vložijo tožbo?

B81

22. jul 2007
37.001
10.533
113
Predvidevajo, da kopiras avtorsko delo, enako predvidevajo, da poslusas, predvajas avt.delo v pisarni, kaficu...

Konj

Zelenc'
10. dec 2021
21
5
3
Kaj lahko naredimo, da jih ti osebki dobijo po pichki? A je kdo od vas v pravniških vodah? Jaz namreč zakone berem kot laik. Vem, da to, kar počnejo ni moralno. Kaj pa lahko naredim?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
kaj pa ti koprivčki ko sem dal link, za laptop na katerem imaš mogoče 30 e rvcja, bi naj še njim plačal 12 €.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
No, težava je zakon, ki nekaj takega omogoča. Napačno je pizdenje čez končne izvajalce. Potrebno je pogledati, kdo je zakon spisal in predvsem kateri poslanci so ga podprli in jih vprašati po zdravi pameti. Ne bi me presenetilo, če so ga podprli praktično vsi, ki so se tisti dan udeležili glasovanja. Ne gre za udarni ideološki zakon, temveč za gospodarstvo in tega ne bo nihče bral. Bo ZA kar v redu odločitev. Je bil državni svet, kjer ima gospodarstvo svoje predstavnike potem proti? Ali pa spet ni bilo časa za branje in premišljevanje, kaj pravzaprav zakon pomeni?
Malo sem pogledal, te dopise je na nek način omogočila GZS pred enim letom: Skupni sporazum o fotokopiranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji, stran 12024.
Torej?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Kaj lahko naredimo, da jih ti osebki dobijo po pichki? A je kdo od vas v pravniških vodah? Jaz namreč zakone berem kot laik. Vem, da to, kar počnejo ni moralno. Kaj pa lahko naredim?
Predvidevajo, da kopiras avtorsko delo, enako predvidevajo, da poslusas, predvajas avt.delo v pisarni, kaficu...
Ne vem no, tudi laikom vedno pravijo, da pri nas velja domneva nedolžnosti.

Ustava Republike Slovenije (URS-NPB9); čistopis​

27. člen
(domneva nedolžnosti)
Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Gre za dve možnosti:
- ena je rtv stil - domneva, da kopiraš avtorska dela (če bi bila ta uvedena, bi vsi dobili položnico, potem bi pa moral dokazovati da ne kopiraš avtorskih del)
- druga je ta ki jo imajo - obtožijo te da to delaš in če "priznaš" plačaš. Če ne, ti pač nič ne morejo - pooblastil da bi hodili naokoli nimajo, če se ti nariše inšpekcija na vrata jim pač rečeš da nimaš časa in naj se najavijo. Policijskih pooblastil nimajo. Torej se zadeva pozabi, en spam več.