Nova zajedavska združba?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Včeraj kljub dopisu (kot malo višje), da ne kopiramo, bla, bla, bla, dobili nov poziv k podpisu pogodbe in dodatka.

Sem jim odgovoril, da ne kopiramo nič - dejansko ne in da jih lepo pozdravljam.

Čakam poziv sodišča. :evil:

• Objave ne odobravam
Reactions: brane_new

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
In potem se zgražamo nad poslovnimi praksami podjetij, ki kličejo stare ljudi in jih naserjejo, da nekaj kupijo?
Res nimamo osnove za zgražanje, ker se pri nas (in še marsikje po Evropi) to dogaja v precej večjem finančnem obsegu in na bolj sofisticiran način z blagoslovom države.
Gospodarstvo bi moralo masovno udariti nazaj z eno akcijo "prodaje" nečesa, kar niso niti naročili, niti dobili. Ker gre v tem primeru točno za tak uzakonjen poslovni model.

Konj

Zelenc'
10. dec 2021
21
5
3
In potem se zgražamo nad poslovnimi praksami podjetij, ki kličejo stare ljudi in jih naserjejo, da nekaj kupijo?
Res nimamo osnove za zgražanje, ker se pri nas (in še marsikje po Evropi) to dogaja v precej večjem finančnem obsegu in na bolj sofisticiran način z blagoslovom države.
Gospodarstvo bi moralo masovno udariti nazaj z eno akcijo "prodaje" nečesa, kar niso niti naročili, niti dobili. Ker gre v tem primeru točno za tak uzakonjen poslovni model.
Država je postala goljufiva korporacija, ki ne služi ljudem. Najprej je vzpostavila monopol nad orožjem, nato si je vzela pravico omejevati pravice in vsiljevati pogodbe.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Državni aparat v finančnem smislu je v bistvu čista piramidna shema.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ostali podobni pa so bili pač prej in kak podoben bo podpisan pozneje.
A ni bil nekoč davno uveden nek "prispevek" za prepisljive digitalne medije (CDR in podobne), ker bi lahko gor tudi kopiral avtorska dela? Tisto najbrž tudi še obstaja, nas pa več ne boli.

Konj

Zelenc'
10. dec 2021
21
5
3
Ostali podobni pa so bili pač prej in kak podoben bo podpisan pozneje.
A ni bil nekoč davno uveden nek "prispevek" za prepisljive digitalne medije (CDR in podobne), ker bi lahko gor tudi kopiral avtorska dela? Tisto najbrž tudi še obstaja, nas pa več ne boli.
Žabo skuhaš počasi.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Včeraj kljub dopisu (kot malo višje), da ne kopiramo, bla, bla, bla, dobili nov poziv k podpisu pogodbe in dodatka.

Sem jim odgovoril, da ne kopiramo nič - dejansko ne in da jih lepo pozdravljam.

Čakam poziv sodišča. :evil:
Odgovor poslanemu dopisu, da ne kopiramo avtorskih del:

"Spoštovani,

licenčno pogodbo morajo podpisati vsa podjetja in samostojni podjetniki, ki opravljajo pridobitno dejavnost na območju Republike Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega in posedujejo ali najemajo napravo, ki omogoča fotokopiranje, oziroma naročajo storitve fotokopiranja pri zunanjih izvajalcih. Tudi multifunkcijske naprave pridejo v poštev.

V kolikor izpolnjujete zgornje pogoje, ste dolžni podpisati licenčno pogodbo št. 5 in prilogo št. 4, ne glede na to, kaj kopirate.

Hvala in lep pozdrav."

• Jezen sem
Reactions: Matey

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
In zakaj se mi alteraši ne odločimo, da ustanovimo neko svoj žblj ceh in pobiramo €?
Predlagam da pobiramo od vsem kavomatov, kakavomatov, čajomatov pa da je 101% ziher še od vseh vrst grelcev vode.
Noben nam ne uide.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Odgovor poslanemu dopisu, da ne kopiramo avtorskih del:

"Spoštovani,

licenčno pogodbo morajo podpisati vsa podjetja in samostojni podjetniki, ki opravljajo pridobitno dejavnost na območju Republike Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega in posedujejo ali najemajo napravo, ki omogoča fotokopiranje, oziroma naročajo storitve fotokopiranja pri zunanjih izvajalcih. Tudi multifunkcijske naprave pridejo v poštev.

V kolikor izpolnjujete zgornje pogoje, ste dolžni podpisati licenčno pogodbo št. 5 in prilogo št. 4, ne glede na to, kaj kopirate.

Hvala in lep pozdrav."
A to so od RTVja pobral? Obvezno plačevanje čim imaš neko določeno napravo ne glede na način dejaske uporabe? Brihtno, brihtno....

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
... oziroma naročajo storitve fotokopiranja pri zunanjih izvajalcih...

za eno kopiranje 2x licenčna pogodba. Od zunanjega izvajalca in pa svoja. :gorjaca:

• Všeč mi je
Reactions: novaa

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Prenesi firmo v BiH.

Ali pa začni kopirati vse knjige in jih zastonj podari pred knjižnico v Ljubljani, Mariboru..