Nova zajedavska združba?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Tole je že od decembra. čakam evolucijo v smei kot je bilo za rtv pa sazas. KO ni dovolj če je TV pa radio - vsak mobilni telefon zna predvajati te vsebine in je treba plačat. Vsak mobilni telefon zna biti tudi skener in fotokopirc... En 3310 (ta nov seveda) samo za v službo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in sad

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
pač...davek na vse. najprej so bili cdji, potem diski, potem tiskalniki, kaj bo naslednje pa ne vem--ali pa nočem vedeti. ampak...vsi prodajalci to že zaračunajo v izdelke. in potem moramo mi to še enkrat plačati. ker, lažje je od folka pobrat kot pa od tavelkih igralcev.
sej bo...unga bunga pa v jame pa z kredo risat :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
to nima veze z jamo, ampak z nenanistnostjo grupe, ki bluzi v lajfu. Kaj misliš kdo pa bo dobil od tega kaj, tisto kar boš kopiral? ne, par posvečenih, ki so prišli s to genialno idejo in tisti ki so to zlobirali. pa sej je samo 1€ na zaposlenga. Prašiči.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
SDS?
Umetniki?

1643703830747.png

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kaj se sploh gre tukaj? A podjetja bodo morala še kaj plačevati?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
itak ;) sej piše cca 1 euro na leto na zaposlenega po kopircu, tako nekako. Češ nič takega. eee sredinec samo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
V skladu z Zakonom o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP) in Pravili o delitvi avtorskih honorarjev in nadomestil SAZOR GIZ k.o., sprejetimi 15.7.2020 na skupščini SAZOR GIZ k.o., septembra 2021 začenjamo z vzorčenjem fotokopiranja avtorsko varovanih del v vrtcih in šolah...
...
Količina fotokopiranih del v ničemer ne vpliva na višino zneska, ki ga šole plačujejo. Vzorčenje služi SAZOR le kot podatek, potreben za delitev avtorjem in založbam, medtem ko se plačevanje šol še naprej izvaja po fiksni tarifi, določeni v sporazumu, za katero sredstva zagotavlja MIZŠ.
Nič skrbet, oni bojo cuzali direktno od MIZŠ

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Da obudim temo ... Danes smo dobili poziv k podpisu licenčne pogodbe s Sazorjem. Ste ostali tudi dobili? Podpisali? Kot je eden že napisal zgoraj, saj je samo nekaj kavic na leto, da lahko določeni osebki v Lj zganjajo več "kulture", pišejo pamflete in ribajo v izložbah ... :mad:

Maxwell

Zelenc'
5. avg 2020
29
5
3
Iz našega podjetja smo poslali izjavo, da nimamo naprav, ki omogočajo fotokopiranje, posledično smo zavrnili podpis pogodbe.

• Všeč mi je
Reactions: Anubis

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Da obudim temo ... Danes smo dobili poziv k podpisu licenčne pogodbe s Sazorjem. Ste ostali tudi dobili? Podpisali? Kot je eden že napisal zgoraj, saj je samo nekaj kavic na leto, da lahko določeni osebki v Lj zganjajo več "kulture", pišejo pamflete in ribajo v izložbah ... :mad:
Tudi mi dobili en email včeraj...

Bomo doli izjavo, da ne uporabljamo Avtorskih del...

Qurz jih gleda oijavke

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113

SAZOR GIZ k.o.
Kersnikova ulica 10A
1000 Ljubljana

V XY, dne XY

Zadeva: Odgovor na Poziv k podpisu licenčne pogodbe

Spoštovani,

na vas se obračamo v zvezi z vašim pozivom k podpisu licenčne pogodbe, ki ste ga dne XY naslovili na nas.

Obveščamo vas, da del iz varovanega repertoarja vaše kolektivne organizacije (tj. dela s področja književnosti, znanosti in publicistike in njihovih prevodov) pri opravljanju gospodarske dejavnosti ne fotokopiramo (ne z lastnimi/najetimi multifunkcijskimi napravami, niti ne prek morebitnih naročil zunanjim podjetjem). Navedenih del v sklopu opravljanja gospodarske dejavnosti prav tako ne uporabljamo na kakršenkoli drug način.

Zato menimo, da nas Skupni sporazum o fotokopiranju avtorskih del prek obsega iz 50. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji (Uradni list RS, št. 194/21) ne zavezuje in podpis poslanega osnutka licenčne pogodbe zavračamo.

S spoštovanjem,

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Mogoče komu v pomoč:

Kot kaže je bilo že predlog za ukinitev: