Nova tlaka slovenskega naroda

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.446
5.671
113
Noben si jih ni zelu na dvoriscu (od sosednjih drzav)

Sej tud kitajcev noxes...pa ce se samo z bambus palcami oborozijo
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
. Patriotov prispevek je nebuloze nekega jolbeta ,ki naj bi nekaj nekje slisal... nekoc... za sankom....
.

Še dobro, da je tvoje pisanje iz prve roke. Tisti jolbe je bil eden od direktorjev TAM-a in prej bom verjel njemu kot tebi.

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
. Tudi sam sem nekaj casa prezivel v domu in nihce mi nicesar ni "zagotovil".

Izbjeglice ste pričakovali, da boste poleg zatočišča dobili še službo? Govor je o času 40 let pred tvojim prihodom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:Zagotovo bos opazil da nisem govoril o Sloveniji ampak o celoti
Priporočam, da si prebereš, kaj je malo višje napisal tvoj soimenjak.
Citat:
Slovenije je v tistih casih imala perspektivo, danes je nima vec.
Repliciral sem na "perspektivo".

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.122
113
V TAM-u sem že v času neodvisne Slovenije moral ob odhodu (prekinitvi delovnega razmerja) iti na sindikat, katerega član nisem nikoli bil, po potrdilo, da jim nisem nič dolžen. Šele potem sem dobil delovno knjižico. Čudna organizacija...
Sicer pa sem imel občutek, da bi se to vrtelo in delovalo, če bi Miodrag Zdravkoviæ prišel v službo ali pa tudi če ga nekaj mesecev ne bi bilo. Ko je prišla kaka nova tranša državne pomoči, so se zaslužni upokojili in dobili odpravnine. Med mojimi sodelavci v TAM-u skoraj ni bilo ljudi iz ostale Jugoslavije, je bil pa velik delež žena oficirjev JLA (no, tudi bivših žena). Seveda pa je bilo to od oddelka do oddelka različno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Delavci iz juga so se priseljevali izključno zaradi "zakona" bratstva in enotnosti....

Če si bral patriotov prispevek.....referent za zabave in pogrebe....refernt za ono i ovo....

No tud referent za družbeni standard je obstajal.......vsaj v Iskri so ga mel...

Njegova naloga je bla da "južnakom" ki so bili poslani iz juga ( ja poslani ker je mogla vsaka država sprejet določeno kvoto bosancev...srbov...makedonata....šiptarjev itd...) tukaj zagotovi prosto stanovanje

Če je bil "ta južn" sam je dobil garsonjero......kvadratni metri so bili zakonsko določeni.......če poročen dvosobno stanovanje.....z družino 3 sobno...itd....kvadrati so se zakonsko večal glede na njegov zakonski status

Zato je pršu sm bosanc......dubu garsonjero......ugotovu da če bi mel fato da bi mel boljši flat......šu u bosno nazaj se poroču z fato...dubu boljši flat (zakon mu je to omogočal)....naštepal froce in dubu še bolšga

Tud zato smo propadl...zarad takih zakonov in miselnosti folka ki je to 105% izkoriščal

Saj zdaj ni dosti drugače, razen, da se naseljujejo šiptarji.

Mal pred porodom pripelje babo gor, rodi se slovenski državljan, dobi se socialno stanovanje in ostale ugodnosti.

Naštepa še vsaj 2, 3 in mi to živimo.

Ker pravljice, da lahko fasader s 600-700€ plače plačuje stanovanje, vrtec za 2, 3 froce in poleg še živi, lahko eazy pripoveduje komu drugemu, ne meni.

Kamele0N

23. jul 2008
42.446
5.671
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:. Ko je prišla kaka nova tranša državne pomoči, so se zaslužni upokojili in dobili odpravnine. Med mojimi sodelavci v TAM-u skoraj ni bilo ljudi iz ostale Jugoslavije, je bil pa velik delež žena oficirjev JLA (no, tudi bivših žena). Seveda pa je bilo to od oddelka do oddelka
različno.

V iskri je blo "podobno"
Ko je prislo do odpuscanj (po osamosvojitvi ze) so mela braca vedno protekcijo....v smislu vi (slovenci) ste domacini...se boste ze znajdl...

Kamele0N

23. jul 2008
42.446
5.671
113
Tko da ko razmisljas...gledas SLO podzemlje...vedno bolj so ti ocitne slovensko-srbske naveze...

Mogoce prevec razmisljam?
smile-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Tko da ko razmisljas...gledas SLO podzemlje...vedno bolj so ti ocitne slovensko-srbske naveze...

Mogoce prevec razmisljam?
smile-1.gif

Ja..merkaj, da se ti celice ne bodo pregrele
tongue-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.026
6.236
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:. Ko je prišla kaka nova tranša državne pomoči, so se zaslužni upokojili in dobili odpravnine. Med mojimi sodelavci v TAM-u skoraj ni bilo ljudi iz ostale Jugoslavije, je bil pa velik delež žena oficirjev JLA (no, tudi bivših žena). Seveda pa je bilo to od oddelka do oddelka
različno.

V iskri je blo "podobno"
Ko je prislo do odpuscanj (po osamosvojitvi ze) so mela braca vedno protekcijo....v smislu vi (slovenci) ste domacini...se boste ze znajdl...

Saj to vsi vemo, samo nekateri si zatiskajo oči! Je danes kaj drugače?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi: in sem lahko spremljal razliko med ekonomik in first
Adria nima prvega razreda. Gledal si biznis. Pa bistvo biznis karte na teh kratkih letih je drugje, ne v zicih in futru ...

Se pa strinjam, naj letijo economy za naš denar.