Nova oslarija - račune bo treba hraniti več let

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
seveda, če bi bilo sprejeto... to je bil direkten odgovor jureku, ker ta njegov izgovor ne bi vzdržal v tem primeru. hranjenje računov nima ne direktne, ne posredne veze s stanjem kupljene stvari, čeprav so izbrali "garancijsko dobo" kot časovni termin, koliko časa je treba hraniti račune.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Kako bodo kontrolirali hranjenje računov. Obiskali bodo ENAA spletna trgovina. Pregledali vse izdane račune iz katerih se vidi tudi podatke kupcev. Kupcem bodo poslali dopis, naj v osmih dneh na FURS dostavijo račune, sicer sledi kazen. Ojoj.
nahrung002.gif
Nazaj jim pošlješ dopis, da dotične zadeve nimaš več. Da so jo otroci po nesreči razbili.

kaj ima to veze s čimerkoli? če je garancija 2 leti, moraš ti 2 leti imeti račun, pa če naslednji dan zadevo v smeti vržeš.
Če si zadevo kupil je čisto tvoja reč, kaj boš potem naredil z njo in računom.
Ne potrebujem fašistične države za hrbtom, da mi govori, kaj moram narediti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nanny_state

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Me ne gane... Mene so prosili oz. kupili. Po sistemu kdo da več... Izkušnje in referenc se ne da "ponarediti". Reference so vezane na osebo, ki je izvajala storitev. Če te principal prepozna kot "most valuable" lahko postavljaš ceno.

... in papir, na katerem piše "diploma" je pri takem delu najmanj pomemben.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Kaj potem če kupim izdelek z "doživljenjsko garancijo", bom moral šparat račun, dokler se ne stegnem?
sprasujem se.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:

Wenn der Kunde den Kassenzettel gleich wegwerfe, habe er mit keinen Konsequenzen zu rechnen, sagte Bundeskanzler Werner Faymann (SPÖ) am Dienstag im Ministerrat.
Za razliko od predvidenega Slo fašizma, brez štrafanja v AT ter nobenega hranjenja računov do konca garancijske dobe.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Me ne gane... Mene so prosili oz. kupili. Po sistemu kdo da več... Izkušnje in referenc se ne da "ponarediti". Reference so vezane na osebo, ki je izvajala storitev. Če te principal prepozna kot "most valuable" lahko postavljaš ceno.
In zakaj bi te (ali kogarkoli drugega, ki dela dobro) torej skrbel en luzer oz deregulacija poklicev?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In zakaj bi te (ali kogarkoli drugega, ki dela dobro) torej skrbel en luzer oz deregulacija poklicev?

V bazenu "most valuable" profesionalcev si samo eden izmed. In vedno obstaja še nekdo, ki je boljši od tebe. Kurčit' se iamthebest je zelo kratkovidna reč. Droga, ki je že marsikoga stala zmage.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Kako bodo kontrolirali hranjenje računov. Obiskali bodo ENAA spletna trgovina. Pregledali vse izdane račune iz katerih se vidi tudi podatke kupcev. Kupcem bodo poslali dopis, naj v osmih dneh na FURS dostavijo račune, sicer sledi kazen. Ojoj.
nahrung002.gif

Nekako serijsko kaznovanje storilcev.
grims-1.gif
Če v ENAA spletni trgovini vidijo da je račun izdan, ni logike iskati račun pri kupcu, ker veš da kupec ni vzel robe brez računa.
13.gif
.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Meni tudi ni jasna poanta tega zakona, verjetno ciljajo na fušarje. Ampak saj oni imajo itak garancijo 0 dni, tko da smo kriti. :D

Verjetno se je ta zadeva enemu neživljenskemu piflarskemu birokratu zdela super, v praksi bo pa za en penis.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Meni tudi ni jasna poanta tega zakona, verjetno ciljajo na fušarje.

Saj to mora biti jasno vsakemu, ki ne hodi z zaprtimi očmi:
navezava gradbeni/storitveni sektor pri fizičnih osebah in:
s.p.-ji ki ne izdajajo računov
popoldanski fušarji
d.o.o.-ji, ki goljufajo z materialom

"sivi uvoz" ali "padli s kamiona" aparati bele tehnike, zabavna elektroniko

Tole s "hranjenem računov" je podlaga, da lahko "oglobijo za nazaj."

Prav bi bilo, da bi hkrati zmanjšali kakšen prispevek/davek, da bi pošteni imeli vsaj kakšno korist.

Za "velike ribe" so kazni premajhne, oz. je premalo nadzora/nadzornikov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
Poanta zakona je nadzor, koliko časa zaposleni delajo. Sedaj bodo lahko preverjali, ali so obračunani ustrezni prispevki.

Glede samih davkov kakšnih bistvenih sprememb ne bo. Davek cilja na tiste, ki so že sedaj izstavljali račune (in morali predlani nabaviti neizbrisljive programe).

Hrvatje so hkrati z uvedbo znižali davek na hrano / pijačo v lokalih. Pri nas o tem ni govora.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
In če kupiš aparat, ki je "padel s kamiona" brez garancije, ne rabiš računa...
In če ima fizična oseba oglas: malo rabljen, kot nov?

"garancija" nima veze.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Gonzo: >>>Če v ENAA spletni trgovini vidijo da je račun izdan, ni logike iskati račun pri kupcu, ker veš da kupec ni vzel robe brez računa.

Seveda ni logike. Važno je napolniti državno blagajno. Ti si tud eden.
nahrung002.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Poanta zakona je nadzor, koliko časa zaposleni delajo. Sedaj bodo lahko preverjali, ali so obračunani ustrezni prispevki.

To je drugo: določba, o obvezni enolični oznaki izdajatelja računa.

Nima veze o obveznem hranjenju za fizične.