Nova oslarija - račune bo treba hraniti več let

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Kul
grin1.gif

Potem v takem primeru ne kličejo policije, da identificira osebo, ki je npr. kupila sladoled in nima računa?

Saj policisti tudi niso neumni in ne bi prišli za tako bedarijo. Oziroma mogoče bi čez tri ure, česar pa jaz osebno ne bi čakal.

Sam sem dal dva predloga za takšno nadlegovanje in sicer, da sem npr. pozabil denarnico v avtu (primer je bil frizer),
za kafič pa, da grem samo po cigarete v avto.

Sem pa nekje prebral še boljši predlog za kafič in sicer: Je kolega povabil in plačal. Pa naj se je..
aplauz.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Aja, pa samo še to: Vedno dobim račun, samo ga vržem v prvo kanto za smeti, po možnosti za papir.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
... Naj mi eden po kmečko pove, zakaj je tak problem hranit račun z garancijo? V čem je sploh problem? Če imate vse na čisto? ...

Če imaš izpolnjen garancijski list ne potrebuješ računa. Zato. Čisto gor ali dol.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Al ste se zapalili... namen lansiranja tega predloga v janost je točno to... Potipat menje javnosti oz. preveriti če se vidi ven tisto kar hočejo na vsak način sprejeti brez pompa...
dobro ste podpihali žerjavico in ustvarili veliko megle...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.429
113
In to je spremljanje trenutne lokacije vseh, ki opravljajo storitve in prodajajo izdelke, na par metrov natančno? Kar omogoča preverjanje delovnega časa in odpiralnega časa, stroškov prevoza in preverjanje trajanja časa za kosilo.

Tudi nisem zasledil, koliko časa se podatki hranijo.

Hrvatje so hkrati z uvedbo znižali davke, pri nas tega ni v predlogu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.986
113
sej mrbit pa to... kaj vbo z davki potem. zdaj se je dvignil dim okoli računov doma, hkrati in ne namesto bi se moral pa tudi okoli davkov. se bodo znižali, ker bo več pobranih ali ne? Pa verjetno je še kje kaka finta, ki se jo pozablja, ko se prička samo okoli računov doma (na ketere pa tudi ne smemo pozabiti).

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kako je pa potem z temi sladoledarji pri katerih ne dobiš računa? kaj v tem primeru ko te ustavi inšpektor in zahteva račun za lizanje ?

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
Mene pa zanima kako bodo inšpektorji pridobili informacije o morebitnih "kršiteljih" da jim bodo naložili pregled dokumentacije ?

Uvedba špionov ala pomagači udbe ? al bodo kakšne nagrade za prijavljanje sosedov ( v smislu je en čuden kombi na dvorišču, sigurno nekej delajo )

JAo kam mi gremo

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
bula, tudi fizične osebe goljufajo;)

drugače pa, če imaš obrt moraš izpolnjevati XYZ zakonskih določil, pravilnikov (če ne je kazen). če si fušar pač reskiraš tistih 1000€ kazni (če te že lih dobijo...). naj raje izkoreninijo delo na črno.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat Mance:
>>> Jst?
Saj sem v istem zosu kot vsi ostali. Mi pač ne bo treba hranit računov

Tako vneto zagovarjaš take idiotske predloge zakonov, izgleda, kot da so te podkupili. Koliko so ti pa ponudili?
nahrung002.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pismo... Sam sem adaptiral precejšen del na nepremičnini in sedaj mi bo kekec od inšpektorja zahteval račun za nekaj kar sem sam opravil?!
13.gif

V vsakem primeru tak zakon ne more delovat za nazaj.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Al ste se zapalili... namen lansiranja tega predloga v janost je točno to... Potipat menje javnosti oz. preveriti če se vidi ven tisto kar hočejo na vsak način sprejeti brez pompa...
dobro ste podpihali žerjavico in ustvarili veliko megle...

Če veš, kaj je v ozadju, prosim, napiši. Bomo veselo pisali še o kakšnih drugih krete.izmih te vlade.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
bula, tudi fizične osebe goljufajo;)

drugače pa, če imaš obrt moraš izpolnjevati XYZ zakonskih določil, pravilnikov (če ne je kazen). če si fušar pač reskiraš tistih 1000€ kazni (če te že lih dobijo...). naj raje izkoreninijo delo na črno.

467716-post_slo.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pismo... Sam sem adaptiral precejšen del na nepremičnini in sedaj mi bo kekec od inšpektorja zahteval račun za nekaj kar sem sam opravil?!
13.gif

V vsakem primeru tak zakon ne more delovat za nazaj.

V banana republiki Sloveniji seveda lahko.. npr. zakon o izvoru premoženja.. preverjajo za 10 let nazaj, kdo je to najavil, da bi folk hranil dokazila?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Tole ne bo pilo vode. Mišljeno je za posle za zaprtimi vrati (obrtniki).....ti pa že tako ali tako ne dajejo garancij. Itak za kaj takega kontrola najbrž ne bo možna.
Tako, da se ne preveč vznemirjat
smile-1.gif