Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Vprašanje je le ali podpiraš delo na črno, ali ne?
ne, ni samo to vprašanje. to je vse kaj drugega, niti ne vem kako naj temu rečem. Kao če ne pokažeš računa, potem to pomeni, da si vse naredil brez. Ne, to pomeni, da ti ga ne pokažem. Prinesi sodni nalog zakaj je tako važno da ga vidiš, potem ti ga pa pokažem. In ja, imam vso bajto zgrajeno z računi in če ti jih nočem pokazati, ker je to moja zasebna stvar (jagej izvajalce), meni prav dol visi, če si potem ti misliš, da je narejena brez.
kaj sledi? Lahko bi vedel, da izdaja računa ne odraža nujno opravljenega dela. Kako bo FURS "stopil" na prste tistim, ki izdajo "polovični" račun. Nobeden kolikor toliko resen obrtnik ne bo hotel nič slišati o tem, da ne bo računa. Lahko pa se meni 50% na račun, pa 50% na roke. In kaj zdaj. Bo FURS prišel in ne samo zahteval račun, ampak mi pol bajte seštemal, da bo videl ali je res toliko cevi in kablov kot na raluni piše, ali morebiti dvakrat toliko. Ali pa samo da doze šteje pa štuke pa da "pavšalno" (kakopak) oceno, koliko je bilo potrebno in ali je toliko na računu ali ne. vse to je poseg v mojo zasebnost - pokaži račune ali pokaži doze. nekje mora biti meja, do kje se lahko teži kupcu kot privat osebi, zato ker so ostali ravno tako pametni predlogi odpovedali. in da se ne bi kdo spotaknil - imam račune za 100% opravljeno delo...
primer je bajta, vzami pa karkoli drugega. in takole napisano je seveda kretensko da. Da pride k meni prijateljica frizerka, si lahko v vmesnem času naredim čop? ali mi ga celo ona naredi, brez računa? Ker po tej logiki, preden je stopila v hišo ga nisem imela, potem sem ga imela. Ne se sprenevedati, da ga ni ona naredila in kje je račun?