glede na tvoj zadnji post je razvidno, da ti nimaš baš orenk stika z realnim življenjem.
1.) kaj če mi ni v interesu? to je moja pravica, da mi ni.
2.) mojster, ki mi je naredil koplanico je imel nakazilo na TRR, izdal mi je račun in od tu se meni kratko malo j*, kaj je on prikazal fursu in kaj ne. to ni moj problem in ne bo postal moj problem, to naj onadva med seboj rešita. Če bom jaz prišla do njega s tem računom, ki je "nepravi" samo zato, ker ni bil zaveden in ne bakica ne profič v vseh prevarah ne bo mogel prepoznati razlike, ker je ploščica dol padla, se bo mogel takrat odločiti, ali bo prišel pa zrihtal ali ne. glede na to da imam papirje v roki, da sem plačala (nakazilo na TRR, kjer so podatki "nepravega" računa), mu bo še rahlo bolj v interesu, da pride, ker ko se ena inšpekcija klice, se hitro še ostale. V bistvu, v realnem svetu zna biti, da mi je celo bolj v interesu, da mi izda nepravi račun, kjer ima malo več motivacije, da se drži obveznosti do mene... zna pa biti, da ob nakazilu na TRR tega računa ne bo povozil, se pravi je dovolj, da FURS samo spodbudi davkoplačevalce naj plačujejo preko nakazil na TRR, pa je. če jih že želi ščititi in jim hoteti dobro. Dela na črno brez računa pa jaz osebno ne mislim preganjati, to naj počno drugi, na primeren način. če pač to zahteva, da je treba malo na teren (kakopak?), bo pač treba izza mize vstati. ne samo prelagati odgovornost na druge, pod pretvezo, da je za njih to najboljše in da se jih s tem ščiti.