Nova odločba iz CSD za subvenciranje vrtca

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da samo najemnina, moras pa seveda imeti na dursu prijavljeno. Ha prilivi na TRR. Ce to upostevajo potem smo peceni.... Prodam garsonjero pokasiram 70 jurjev,,,, placujem poln vrtec. Ce upostevajo prilive na trr potem naj se odlive. Sem dal 150 za dvosobnega.....ker v garsonjeri nam ni ziveti. Glede zavarovalnine pa nimam pojma, pred leti niso razen ce si dobil kot razliko pri placi. Tisto pa je sla v dohodnino in je povsod zavedena-vsaj pri meni.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201062&stevilka=3387

12. člen našteva, kaj se šteje v dohodke

"6. izplačila, ki jih prejme fizična oseba na podlagi zavarovanja za primer bolezni, poškodbe ali invalidnosti, katerega zakon, ki ureja zavarovalništvo, ne določa kot obvezna zavarovanja."

"17. invalidski dodatek in družinski dodatek po zakonu, ki ureja področje vojnih invalidov ter nadomestilo za invalidnost po zakonu, ki ureja družbeno varstvo duševno in telesno prizadetih oseb;"

Da bi se šteli vsi prilivi mi iz tega spiska ravno ne zgleda.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
se s dumping ceno prijavi primorje

ko bo v sloveniji v javnih razpisih odločilna kakovost ne pa cena (oz bo imela cena 2% teže) bo morda tudi kaj drugače... ampak če bi za tak IS dali 2x več in bi delal bi se pa zagotovo kakšen pameten svetovec in podobni javili da kaj se to pravi tako zapravljat...

In če se na neumne razpise ne bi javljali dumping ponudniki ki ne vedo kaj se grejo, bi kmalu dobili normalne razpisne pogoje.

alesbr

Zelenc'
6. mar 2012
3
0
1
Danes sem dobil težko pričakovano pošto iz CSD.Vrtec so mi podražili za 100%, prej je bilo 62 ev 2. razredu zdaj pa bo v 5. razredu 120 e. Upoštevajo pa vrednost nepremičnin npr.dohodek od vezanih vlog...V glavnem življenje se bo kar fajn podražilo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik alesbr pravi:
Danes sem dobil težko pričakovano pošto iz CSD.Vrtec so mi podražili za 100%, prej je bilo 62 ev 2. razredu zdaj pa bo v 5. razredu 120 e. Upoštevajo pa vrednost nepremičnin npr.dohodek od vezanih vlog...V glavnem življenje se bo kar fajn podražilo...
Kako vrednost nepremičnin? A ni tako, da se prva nepremičnina ne šteje?
A boš moral doplačat za nazaj?

alesbr

Zelenc'
6. mar 2012
3
0
1
hvala bogu da so to neki travniki, pa da je stara bajta ( na kmetijskem zemljišču ) ko ne moreš v njej živet neprimerna za bivanje, se ne moreš niti prijavit na tistem naslovu ( super dediščina ).-ni kaj dosti vredno,še bi bilo gradbeno, bi bil vrtec še kakih 100 dražji.Za nazaj pa bo treba doplačat za zadnja dva meseca, nič nam ne bodo pustili.....tudi če bi mi gledali samo osebne dohodke se je podražil vrtec za 40 e (plače pa iste )

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik alesbr pravi:

Pismo.
shocked-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Froca ven iz vrtca in to je to...
Jaz tudi raje ne mislim, kje bom...

PS: A to so upoštevali podatke za lani ali tudi še letošnje podatke, glede na to, da šele sedaj izdajajo odločbe?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik alesbr pravi:
hvala bogu da so to neki travniki, pa da je stara bajta ( na kmetijskem zemljišču ) ko ne moreš v njej živet neprimerna za bivanje, se ne moreš niti prijavit na tistem naslovu ( super dediščina ).-ni kaj dosti vredno,še bi bilo gradbeno, bi bil vrtec še kakih 100 dražji.Za nazaj pa bo treba doplačat za zadnja dva meseca, nič nam ne bodo pustili.....tudi če bi mi gledali samo osebne dohodke se je podražil vrtec za 40 e (plače pa iste )

Pa smejo izdajat odločbo za nazaj? Halooo, a se samo meni zdi to mal mimo?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
KSZ

Tajili so vezane vloge

“Tisti, ki imajo premoženje in vezana sredstva na računih, za katera nihče ni vedel, pa res ne bodo nič dobili,” ocenjuje in dodaja, da so odkrili veliko zamolčanih stvari: “Zdaj vse vidimo. So res neke stvari, za katere si res ne bi mislili, da jih ljudje imajo.” Po njegovih besedah jih je najbolj presenetilo, da imajo nekateri prejemniki socialne podpore “neverjetno število nepremičnin”; pri neki družini so jih odkrili več kot sto. Zdaj ugotavljajo tudi, kakšnih načinov so se ljudje posluževali, da bi zmanjševali davke.

Lahko da gre za slamnate lastnike nepremičnin; dejanski lastniki so pa člani lokalnega podzemlja

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Citat:
Uporabnik alesbr pravi:
Po starem (2. razred) si plačeval 20% cene vrtca, torej je bila polna cena vrtca 310€.
Po novem plačuješ (5. razred) 35% cene vrtca, torej je polna cena vrtca 342€.

Podražili so ti tudi vrtec, zato plačuješ 100% več, da ne bo pomote. Ker iz tvojega teksta je razumet, da samo zaradi novega zakona plačuješ 100%. Drugače pa kakor koli obrneš, plačuješ dvojno, to je najbolj pomembno. Zahvali se teti Recesiji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Se bomo kar v kraške jame preselili.
za kurjavo ne bomo imeli, za vrtec tudi ne, v šolo pa ni treba hodit, ker v stanje v kakršnem smo so nas pripeljali precej šolani ljudje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kaj to. Po eni strani imaš subvencijo države za vrtec, en delež program moraš vseeno plačat (kolikor ti pač naračunajo), po drugi strani pa spet dobivaš od države otroški dodatek, ki ga najbolje da porabiš kar za plačilo vrtca. V ozadju pa armada ljudi izračunava vse to...
Pa saj ste videli, kakšna čreva so te nove "enotne" (all-in-one
bonk.gif
) vloge za vse živo ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Zanima me koliko jih je stal ta famozni nedelujoč informacijski sistem?
Sem prepričan da se da eno vlogo na uro ročno pregledat po bazi (s tem da seveda ti računalnik išče podatke od določenega prosilca)
Če grem jaz na eZK imam precej hitro podatek kaj na kateri parceli stoji, na gursu dobim vrednost tega.....

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Hanzi, kako pa ugotoviš koliko nepremičnin ima Lojzka Novak? Brez k.o. in pracelnih številk. Recimo,da bi referent rad preveril prosilca????
Z enim klikom ?????

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
najbrž se v eZK(ali kje drugje) da dodelit kaj več pravic oziroma iskalnih funkcij "uradnim osebam" na CSDkot pa meni na domačem računalniku. Nisem računalničar, še manj IT ali karkoli podobnega, lahko pa mi v excel napišeš mio različnih priimkov, pa ti v sekundi najdem željenega s pravo funkcijo.
Kako pa Durs ugotovi koliko imam premoženja? Tudi preišče lastništvo vseh parcel v Slo? Najbrž vtipka davčno številko in ima vse na ekranu.