to si moral narediti v novi odlocbi ce druga-e nepremicnine niso vpoisane v ZK, oziroma druge evidence, kjer bodo oni iskali tvoje premozenje. V stari ki jih je preverjala obcina pa naj bi to pisal. Ce pa je zadeva v ZK tvoja pa kot vem ni treba pisat. Mislim da bi se splacalo zadevo "oddat" v najem pa magar starsem. Pac drzava je tako postavila sistem ce starsi zivijo v tvojem bos tepen, ce pa ti pri starsih pa??? Ne vem, ker sem na svojem,Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Jest pa se cakam novo odlocbo, imam pa obcutek da bomo padli malo visje. Zaradi stanovanja ki je pisan na mene, zivjo pa v njem moji starsi.. a se da kaj narediti glede tega?
Če se prav spomnim, si moral že prej na vlogi napisati, če si lastnik še drugih nepremičnin, kot lastnega prebivališče?
A kdo točno ve kaj se je spremenilo oz. kaj se sedaj še dodatno upošteva pr izračunu?
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Kar poklikaj...
Že brusimo (digitalne) srpe in vile
Iz večih razlogov to ni pametna potezaCitat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Se že nekaj časa spravljam pisat zahtevek za fiksen IP ...
Hehe, si malo poenostavljeno predstavljaš ja. Ravno banke so zelo zavezane h testiranju (tudi tu izjeme obstajajo), saj kakršnakoli težava direktno vpliva na njihovo bonitetno oceno in torej stroške zadolževanja. Torej core business banke.Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Torej bi morali vsi ti (recimo komercialne banke) za potrebe tega testiranja narediti še en vzporeden sistem, ki bi zagotavljal testne podatke, ki bi bili količinsko enaki realnim, v času testiranja? V bankah po mojem komaj čakajo, če lahko še kaj dodatno testirajo
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hehe, si malo poenostavljeno predstavljaš ja. Ravno banke so zelo zavezane h testiranju (tudi tu izjeme obstajajo), saj kakršnakoli težava direktno vpliva na njihovo bonitetno oceno in torej stroške zadolževanja. Torej core business banke.Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Torej bi morali vsi ti (recimo komercialne banke) za potrebe tega testiranja narediti še en vzporeden sistem, ki bi zagotavljal testne podatke, ki bi bili količinsko enaki realnim, v času testiranja? V bankah po mojem komaj čakajo, če lahko še kaj dodatno testirajo
In če država določi (ali kakšna druga avtoriteta), da bodo morale zagotavljat določene podatke iz svojih sistemov, potem bodo to zagotovile, vendar prej temeljito stestirale zadevo.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Eden prej je pisal, da je povezano 44 baz. Drugi, da sodelujejo zunanji subljekti (ki zagotavljajo podatke).
In če nihče od zunaj noče testrati je pravzaprav težko pričakovati, da boš ti lahko naredil uspešen test. Razen če podvojenega sistema narediš še kompleten zunanji svet?
Seveda pa moje razmišljanje ne zmanjšuje nesposobnosti vodij projekta, ki niso ustrezno predvideli tveganja, ki je bilo ravno zaradi tega, ogromno.
Eh, ne delaš, ker nisi študiral FDV-ja...Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Sicer pa, kdo pra pravi da ne delam ravno na DURSu
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eh, ne delaš, ker nisi študiral FDV-ja...Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Sicer pa, kdo pra pravi da ne delam ravno na DURSu
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Uporabnik ferdo pravi:
In če država določi (ali kakšna druga avtoriteta), da bodo morale zagotavljat določene podatke iz svojih sistemov, potem bodo to zagotovile, vendar prej temeljito stestirale zadevo.
Raje ne bom komentiral tvojega razmišljanja, samo se motiš bolj kot si misliš.
Glede ostalega pa ... jaz pravim takole. Hvala bogu, da obstajajo na svetu še ljudje, ki mislijo, da vedo vedno vse o vsem, še posebej ITju in so čisto iz X stroke (zgorni primer je pika n "i").
Ravno zaradi takšnih nekateri dobro služijo v ITju. Stranki lepo 3x poveš,da ima napačno predstavo ampak kaj češ, če "strokovnjak" ve o teh svareh pač vse kar mora pač vedeti. Potem, ko pa pride pred zid in vidi, da ni imela prav lahko nabiješ ceno v višave, saj potem ni več pomembno koliko bo stalo, samo da bo delalo. In takih primerov je bilo nešteto, pa vidim, da jih tudi v bodoče ne bo zmanjalo.
Zato pa kar tako naprej, pa bomo vsi srečni