Nova odločba iz CSD za subvenciranje vrtca

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Pogumen si, da jih primerjaš z Mujoti, kateri kopljejo jarke
smile-1.gif
. Drugače ti dam prav.
PS: upam, da si skril IP, ker drugače te bodo "shekal"...
smile-1.gif
, hehe, ne se zajeb... iz njih...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Saj jih lahko tudi z nevrokirurgi, če jim bo tako lažje, primerjava drži.

PS: hudiča, najbolje da se do ruterja odklikam, pi nov IP. Sem vedel, da bo dinamični IP nekoč prišel prav ...

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Kar poklikaj...
zmaga.gif

Že brusimo (digitalne) srpe in vile
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Jest pa se cakam novo odlocbo, imam pa obcutek da bomo padli malo visje. Zaradi stanovanja ki je pisan na mene, zivjo pa v njem moji starsi.. a se da kaj narediti glede tega?

Če se prav spomnim, si moral že prej na vlogi napisati, če si lastnik še drugih nepremičnin, kot lastnega prebivališče?

A kdo točno ve kaj se je spremenilo oz. kaj se sedaj še dodatno upošteva pr izračunu?
to si moral narediti v novi odlocbi ce druga-e nepremicnine niso vpoisane v ZK, oziroma druge evidence, kjer bodo oni iskali tvoje premozenje. V stari ki jih je preverjala obcina pa naj bi to pisal. Ce pa je zadeva v ZK tvoja pa kot vem ni treba pisat. Mislim da bi se splacalo zadevo "oddat" v najem pa magar starsem. Pac drzava je tako postavila sistem ce starsi zivijo v tvojem bos tepen, ce pa ti pri starsih pa??? Ne vem, ker sem na svojem,

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
A če neko nepremičnino oddajaš v najem se potem šteje v dohodek zgolj najemnina? Ali se še vedno šteje kot lastnina?

PS: Nekje sem bral, da naj bi se v dohodek štela tudi vsa neprijavljena nakazila na TR. Npr. dobiš odškodnino od zavarovalnice in seveda tega ne prijaviš v dohodnino. Ampak bum, to ti bo štelo v cenzus. Ravno tako npr., če ti kolega nakaže vračilo posojila, katerega si mu posodil kakšno leto nazaj. Torej vsa nakazila. A je to res?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Kar poklikaj...
zmaga.gif

Že brusimo (digitalne) srpe in vile
cheer.gif

grin1.gif

Sem pred časom to gledal (ko sem prešel iz Telmacha kjer sem imel fiksnega, na Siol), pa se ponavadi spremeni. Se že nekaj časa spravljam pisat zahtevek za fiksen IP ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Se že nekaj časa spravljam pisat zahtevek za fiksen IP ...
Iz večih razlogov to ni pametna poteza
grin1.gif
.
Če rabiš zunanji dostop do tvojega IP-ja www.dyndns.org špila v nulo. Ponavadi imaš že na routerju možnost, da nastaviš osveževanje IP-ja ob spremembi... Edina razlika je le v tem, da kličeš web naslov in ne IP-ja. Kar je pa ponavadi za uporabnika itak lažje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ksz...

Kako mi gre na k... ko se najdejo ITjevci, ki trdijo, da je to izjemno zajebano, da si ostali tega niti predstavljat ne moremo. Veste kaj? Dol mi visi za to kako težko je. Naredi se razpis, ve se kaj se pričakuje od izvajalca. Če ti je pretežko SE NE PRIJAVI. Zato pa obstajajo dobri in slabi na vseh področjih. In zato so dobri tudi primerno plačani, slabi pa životarijo in razlagajo po forumih, da je to težko.

Tistega, ki se prijavi na razpis, zmaga (in s tem prehiti nekoga, ki bi dejansko znal zadevo zrihtat za primeren denar), potem pa joka da je težko, pa direkt na Dob za rešetke.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Eden prej je pisal, da je povezano 44 baz. Drugi, da sodelujejo zunanji subljekti (ki zagotavljajo podatke).

Torej bi morali vsi ti (recimo komercialne banke) za potrebe tega testiranja narediti še en vzporeden sistem, ki bi zagotavljal testne podatke, ki bi bili količinsko enaki realnim, v času testiranja? V bankah po mojem komaj čakajo, če lahko še kaj dodatno testirajo:)

In če nihče od zunaj noče testrati je pravzaprav težko pričakovati, da boš ti lahko naredil uspešen test. Razen če podvojenega sistema narediš še kompleten zunanji svet?

Seveda pa moje razmišljanje ne zmanjšuje nesposobnosti vodij projekta, ki niso ustrezno predvideli tveganja, ki je bilo ravno zaradi tega, ogromno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Torej bi morali vsi ti (recimo komercialne banke) za potrebe tega testiranja narediti še en vzporeden sistem, ki bi zagotavljal testne podatke, ki bi bili količinsko enaki realnim, v času testiranja? V bankah po mojem komaj čakajo, če lahko še kaj dodatno testirajo:)
Hehe, si malo poenostavljeno predstavljaš ja. Ravno banke so zelo zavezane h testiranju (tudi tu izjeme obstajajo), saj kakršnakoli težava direktno vpliva na njihovo bonitetno oceno in torej stroške zadolževanja. Torej core business banke.
In če država določi (ali kakšna druga avtoriteta), da bodo morale zagotavljat določene podatke iz svojih sistemov, potem bodo to zagotovile, vendar prej temeljito stestirale zadevo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Mislim da samo najemnina, moras pa seveda imeti na dursu prijavljeno. Ha prilivi na TRR. Ce to upostevajo potem smo peceni.... Prodam garsonjero pokasiram 70 jurjev,,,, placujem poln vrtec. Ce upostevajo prilive na trr potem naj se odlive. Sem dal 150 za dvosobnega.....ker v garsonjeri nam ni ziveti. Glede zavarovalnine pa nimam pojma, pred leti niso razen ce si dobil kot razliko pri placi. Tisto pa je sla v dohodnino in je povsod zavedena-vsaj pri meni.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Hehe, si malo poenostavljeno predstavljaš ja. Ravno banke so zelo zavezane h testiranju (tudi tu izjeme obstajajo), saj kakršnakoli težava direktno vpliva na njihovo bonitetno oceno in torej stroške zadolževanja. Torej core business banke.
In če država določi (ali kakšna druga avtoriteta), da bodo morale zagotavljat določene podatke iz svojih sistemov, potem bodo to zagotovile, vendar prej temeljito stestirale zadevo.

hysterical-1.gif

Raje ne bom komentiral tvojega razmišljanja, samo se motiš bolj kot si misliš.

Glede ostalega pa ... jaz pravim takole. Hvala bogu, da obstajajo na svetu še ljudje, ki mislijo, da vedo vedno vse o vsem, še posebej ITju in so čisto iz X stroke (zgorni primer je pika n "i").

Ravno zaradi takšnih nekateri dobro služijo v ITju. Stranki lepo 3x poveš,da ima napačno predstavo ampak kaj češ, če "strokovnjak" ve o teh svareh pač vse kar mora pač vedeti. Potem, ko pa pride pred zid in vidi, da ni imela prav lahko nabiješ ceno v višave, saj potem ni več pomembno koliko bo stalo, samo da bo delalo. In takih primerov je bilo nešteto, pa vidim, da jih tudi v bodoče ne bo zmanjalo.

Zato pa kar tako naprej, pa bomo vsi srečni
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Evo, imaš idealno priložnost. Pojdi na DURS, zaračunaj po sky high tarifi in boste oboji srečni
smile-1.gif
Komaj čakajo enega pravega IT strokovnjaka, da zadevo poštima en dva tri...:)

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Eden prej je pisal, da je povezano 44 baz. Drugi, da sodelujejo zunanji subljekti (ki zagotavljajo podatke).

In če nihče od zunaj noče testrati je pravzaprav težko pričakovati, da boš ti lahko naredil uspešen test. Razen če podvojenega sistema narediš še kompleten zunanji svet?

Seveda pa moje razmišljanje ne zmanjšuje nesposobnosti vodij projekta, ki niso ustrezno predvideli tveganja, ki je bilo ravno zaradi tega, ogromno.

Kolikor sem jaz slišal so baje banke že imele pripravljene podatke, kompliciralo pa se je drugje. Zdaj če je to res ali ne pa ne vem. Bi bilo pa zanimivo videti razpis za tale IS. Verjetno se je spet po stari navadi za denar za "fičota" hotelo dobiti "McLarena". Jebat ga, tako žal ne gre.

Še bolj zanimivo pa bi bilo videti, kdo je pripravil tehnološki del tega projekta. Kot tehnološki ni mišljen strogi IT, razen v primeru, če je bila zadeva delana v celoti na ključ. Pa še v tem primeru so bili glavni podajalaci informacij tehnologi s strani CSD-ja. In po mojih izkušnjah nastane tukaj VEDNO težava. Če ti ne dobiš prave informacije kaj oni želijo (ker niti sami ne vedo) potem je v takem velikem sistemu vprašanje takšnih napak samo vprašanje časa.

Vsi lahko tukaj pametujemo (vključno z mano seveda) do konca, ker nimamo informacih kako in kaj se v resnici dogaja in kdo je bil tisti, ki je bolj kriv. Sigurno pa je takšen IS res kompleksna zadeva in ni tako enostaven, kot si ga nekateri predstavljajo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ej zakaj si sedaj tako sarkastičen?

Vse kar sem napisal drži kot pribito. Verjemi mi, da se s tem strinja 90% vseh, ki delajo v strogem IT sektorju. Ne vem kdo je vpleten pri DURSU v ta projekt, ampak zagotovo sodeluje množica ljudi, ki so dobri in tudi nekaj takih, ki bluzijo. Vprašanje je kateri je tisti, ki odloča o stvareh. Po navadi točni tisto, ki nekaj bluzijo in si ne dovolijo, da bi kdo razmišljal drugače kot oni.

Sicer pa, kdo pra pravi da ne delam ravno na DURSu
cool-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.424
113
KSZ

Tajili so vezane vloge

“Tisti, ki imajo premoženje in vezana sredstva na računih, za katera nihče ni vedel, pa res ne bodo nič dobili,” ocenjuje in dodaja, da so odkrili veliko zamolčanih stvari: “Zdaj vse vidimo. So res neke stvari, za katere si res ne bi mislili, da jih ljudje imajo.” Po njegovih besedah jih je najbolj presenetilo, da imajo nekateri prejemniki socialne podpore “neverjetno število nepremičnin”; pri neki družini so jih odkrili več kot sto. Zdaj ugotavljajo tudi, kakšnih načinov so se ljudje posluževali, da bi zmanjševali davke.

Direktorica CSD Škofja Loka Ivana Erman Košir pa pravi, da se je od polovice vlog, ki so jih obdelali, silno redko katera državna pokojnina preoblikovala v pravico do socialne pomoči: “Pravzaprav nobena odločba ni pozitivna.” Najpogostejši razlog, iz katerega bodo nekdanje upokojenke večinoma izpadle, je, da imajo partnerje s pokojnino, s katero že presegajo cenzus. “Seveda pa imajo najpogosteje tudi premoženje in prihranke,” pojasnjuje sogovornica.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:

hysterical-1.gif

Raje ne bom komentiral tvojega razmišljanja, samo se motiš bolj kot si misliš.

Glede ostalega pa ... jaz pravim takole. Hvala bogu, da obstajajo na svetu še ljudje, ki mislijo, da vedo vedno vse o vsem, še posebej ITju in so čisto iz X stroke (zgorni primer je pika n "i").

Ravno zaradi takšnih nekateri dobro služijo v ITju. Stranki lepo 3x poveš,da ima napačno predstavo ampak kaj češ, če "strokovnjak" ve o teh svareh pač vse kar mora pač vedeti. Potem, ko pa pride pred zid in vidi, da ni imela prav lahko nabiješ ceno v višave, saj potem ni več pomembno koliko bo stalo, samo da bo delalo. In takih primerov je bilo nešteto, pa vidim, da jih tudi v bodoče ne bo zmanjalo.

Zato pa kar tako naprej, pa bomo vsi srečni
cheer.gif

Lej, jaz ti povem, katere pogoje mora sistem izpolnjevat, ti mi poveš, kaj ti moram za to zagotovit in koliko bo me bo rešitev stala. To vpiševa v pogodbo. Tisti, ki svojega dela ne izpolni, nosi posledice. Če kdo česa ne spravi v pogodbo, je kriv sam in sam nosi posledice. Če ga serjeta oba, nosita posledice oba.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ah ja koliko teoretikov in pametnjakovičev se je tukajle pofočkalo... od sad dalje...

zgolj za poenostavitev: država se odloči da zgradi Avtobahn, ker se ji zelooo mudi na hitro zariše traso, izda razpis, kjer se s dumping ceno prijavi primorje. začne se lepo vse gre ok, samo na parih parcelah niso urejene lastniške pravice (ker so lastniki tumpasti) zato tam nastanejo problemi. ker pa se državi mudi zadevo delajo vse skupaj na silo. in ko končno spelje prvi avto po trasi je vse ok, ko navalijo še intereuropini šleperji pa se zadeva ugrezne ravno na delu kjer ex lastnik ni želel sodelovati in so zadevo naredili "provizoriš"...

[censored] ga...

ko bo v sloveniji v javnih razpisih odločilna kakovost ne pa cena (oz bo imela cena 2% teže) bo morda tudi kaj drugače... ampak če bi za tak IS dali 2x več in bi delal bi se pa zagotovo kakšen pameten svetovec in podobni javili da kaj se to pravi tako zapravljat...