Nova odločba iz CSD za subvenciranje vrtca

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Jest pa se cakam novo odlocbo, imam pa obcutek da bomo padli malo visje. Zaradi stanovanja ki je pisan na mene, zivjo pa v njem moji starsi.. a se da kaj narediti glede tega?

Če se prav spomnim, si moral že prej na vlogi napisati, če si lastnik še drugih nepremičnin, kot lastnega prebivališče?

A kdo točno ve kaj se je spremenilo oz. kaj se sedaj še dodatno upošteva pr izračunu?

prej je bilo samo če si lastnik vikenda itd,.. ce se prav spomnim,...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glej, za avto ve, kolikšen ima doseg. Ti proizvajalec pove.
hysterical-1.gif
Za katerega pa pove, da velja pod tako rekoč vsakimi pogoji?

Velja pod normalnimi pogoji uporabe (še celo norma, po kateri velja, je napisana zraven). In ti pogoji, pod katerimi sta oba SWja klecnila, so normalni. Pač vsako leto na začetku leta špica. Ker ne verjamem, da se je s prehodom na nov SW enormno povečala količina dela. Zahtevjov na CSD je približno isto, kot vedno, davčnih zavezancev tudi ... Torej se pogoji delovanja niso bistveno spremenili. SW je pa vseeno kliecnil.
In še 1x: če sistem kleca, ker ostali sistemi ne zagotavljajo sproti podatkov, pa je v pogodbi napisano, da država bo zagptavljala, da bodo vhodni podatki nemoteno na voljo, je kriva država. Če ne, je kriv izvajalec.

upwind7

Zelenc'
25. jan 2012
21
0
1
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glej, pač testno okolje postaviš tako, kot bo v resnici (worst case scenatio + varnostni faktor). Z vsemi ostalimi bazami, le z dummy podatki. Če tega nisi sposoben, ne delat.
Podobna zgodba je bila z davčnim sistemom - izvajalec ima srečo, da jaz nisem minister za fonance. Ker bi jih odškodnina stalča več, kot so dobili za siste,. Ker bi tudi odškodninske tožbe vseh davčnih zavezancev, ki so imeli težave, ortganiziral. Takrat bi morali šefa izvajalca (kdo je sploh bila ta nesposobna firma???) zapret brez hrane in vode, dokler ne porihtajo.
Za take kretene, ki teh stvari ne znajo naredit, imam 0% tolerance. Ali naredi , da bo delalo, ali pa se ne it tega biznisa. Velja tudi za rane velike korpopracije.

Jao, kako me razpizdi takšen pametnajkovič (ki je po vrhu en ****** novinar in ne zna drugega kot prepisovati tekst od drugih) in ki misli kako bi on kaj naredil. Daj bodi raje tiho, ker nimaš pojma o pojma o ITju. Drži se raje kucanja po tipkovnica, pa sem tam trudi narediti kaj pametnega.

Mislim, danes se pa res vsak faliran FDVjec spozna na IT, zato pa je vse v *****.

upwind7

Zelenc'
25. jan 2012
21
0
1
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
hysterical-1.gif

Velja pod normalnimi pogoji uporabe (še celo norma, po kateri velja, je napisana zraven). In ti pogoji, pod katerimi sta oba SWja klecnila, so normalni. Pač vsako leto na začetku leta špica. Ker ne verjamem, da se je s prehodom na nov SW enormno povečala količina dela. Zahtevjov na CSD je približno isto, kot vedno, davčnih zavezancev tudi ... Torej se pogoji delovanja niso bistveno spremenili. SW je pa vseeno kliecnil.
In še 1x: če sistem kleca, ker ostali sistemi ne zagotavljajo sproti podatkov, pa je v pogodbi napisano, da država bo zagptavljala, da bodo vhodni podatki nemoteno na voljo, je kriva država. Če ne, je kriv izvajalec.

Daj mi prosim pošlji tvoje podatke (ali pa lahko kar direktno usmerim na uredništvo Avtomagazina?), ker mislim, da ti bom lahko gladko zrihtal delo vsaj pri IBMu v Sloveniji, če ne že direktno v Hursleyu. Ti si namreč takšen primer, ki bi šel skupaj z ostalimi "projektnimi" teoretiki in imaš zagotovljeno delo kjer boš želel.

Sicer nimaš pojma o pojmu o ITju, samo delaš se pa teoretično pametnega.Ob tem se ti ne sanja kaj je zadaj in kako stvari potekajo. Ne resno razmisli, da bi pustil delo novinarja in šel delati v IT. Samo boš moral pokazati malo več, kot pa samo govorit pravljice.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Loool. Kakšni komentarji....
Se pa strinjam v celoti z SJTV1... Drugače pa je tole daleč od prve orenk bruke za IBM... Tako da,...
Sploh se strinjam z njim glede tega, da se jih odškodninsko pozove in zahteva vso škodo, vključno z upravičenci do CSD pomoči.
Da vidimo, če bo IBM potem še ''kalkuliral'' in oddajal ponudbe za zadeve, katere ne morejo štimat.
tongue-1.gif

upwind7

Zelenc'
25. jan 2012
21
0
1
O glej še eden wanabee "ITjevec" ... tudi ti mogoče iščeš službo? IBM je bil tukaj omenjen čisto vzorčno, ampak ti imaš očitno insajderske informacije kdo kaj dela. In seveda kriv je izvajalec ne zaštrikan sistem, ki si ga je zamislila država. Vem, da je določene stvari težko razumeti, ampak ne meči takoj krivdo na zadnjega v vrsti, ki bo pač najebal.

bmxsun

Zelenc'
3. mar 2012
8
0
1
Tudi pri nas nismo še nič dobili, baje pa da vsi dobijo manj kot prej.
frown-1.gif

Kaj čemo, blaganja je prazna, denar so zvozili ven, ostale je pa suša.

Jaz se samo sprašujem, kakšen zgled dajemo svojim otrokom, če vidijo, da nobeden ni nič kaznovan. Če je že sedaj takšno sranje ... kaj šele bo, ko bo zrastla ta generacija.

bmxsun

Zelenc'
3. mar 2012
8
0
1
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:Sistem je pri tem še najmanjši problem. Pred tem je problem toliko ljudi ravno pravi čas izobraziti, da bodo na dan D še nekaj vedeli, preveriti, če so ostale inštitucije sposobne zagotoviti tako maso podatkov itd...
Kako je najmanjši problem, če uradno VSE dela? Oz. je delalo že od prvega dne. A dejstvo je to, da v praksi (baje) vpogledi v podatke ne šibajo kot zamišljeno. In sedaj mi povej, kateri vsaj minimalno sposoben projektni vodja v IT-ju bi dal tak sistem v uporabo brez obsežnega testiranja povezav med bazami podatkov?

Ni tako preprosto s tem, kot si ti zamišljaš. Ker prihajam s tega področja vem kako stvari potekajo in spraviti skupaj tako relacijo med bazami različnih subjektov, med različnimi okolji in povezavami je zelo zelo težko. Zadnjič je recimo bil na TV profesor iz FERI-ja in pravi, da pridobivajo podatke iz 44(!?!?) baz.

Projektni IT vodja gor ali dol, ti v 99% sploh ne prihajajo iz IT stroke, so v takšnih projektih le za to, da organizirajo zadevo kar se tiče usklajevanja med udeleženci, strokovno pa so zelo zelo podhranjeni. Do sedaj sem mogoče spoznal 1 od 10 ljudi, ki so vsaj približno razumeli zadeve. Žal (ali pa na srečo) se IT strokovnjaki, ki so bili dobri programerji, sistemski inženirji in podobno nočejo spuščati v takšno delo IT projekct managerja. Včasih je to dobro, večinoma pa ne.

Skratka stvari niso tako enostavne in črno bele, kot jih kažejo novinarji. Tako kompleksen IS kot ta je tako zahtevna zadeva, da bi lahko v njem sodelovali vsi profoksi iz FERIja, pa bi bili isti problemi. Vzporeden sistem je edina rešitev v tem primeru, samo kako to je lažje reči kot narediti, ampak tukaj so res mogoče udarili mimo. Jaz verjamem, da so pričakovali težave (je čisto normalno), samo malo jih je po mojem prehitel čas. Ne poznam nobenega sistema, ki bi lahko v testnem okolju vse to testiral ... to je utopija.

bmxsun

Zelenc'
3. mar 2012
8
0
1
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Glej, pač testno okolje postaviš tako, kot bo v resnici (worst case scenatio + varnostni faktor). Z vsemi ostalimi bazami, le z dummy podatki. Če tega nisi sposoben, ne delat.
Podobna zgodba je bila z davčnim sistemom - izvajalec ima srečo, da jaz nisem minister za fonance. Ker bi jih odškodnina stalča več, kot so dobili za siste,. Ker bi tudi odškodninske tožbe vseh davčnih zavezancev, ki so imeli težave, ortganiziral. Takrat bi morali šefa izvajalca (kdo je sploh bila ta nesposobna firma???) zapret brez hrane in vode, dokler ne porihtajo.
Za take kretene, ki teh stvari ne znajo naredit, imam 0% tolerance. Ali naredi , da bo delalo, ali pa se ne it tega biznisa. Velja tudi za rane velike korpopracije.
Le čevlje sodi na kopitar... Mogoče pa še boš minister za fonance, da boš stalčal odškodnino na siste
smile-1.gif
. Torej za vsako pravopisno in tehnično napako ukinemo časopis, ker se naj ne gre tega biznisa, če niso sposobni tega narediti brez napak.
Če hočem nekdo to res realno stestirati, mora nabaviti dvojni HW po vseh inštitucijah (torej za 37 baz, ki so v igri). Obstoječ HW ne sme biti vključen v neka testiranja, ker je potrebno podatke podvojiti in bo to močno vplivalo na rezultate. Ker podvojimo HW, bo seveda potrebno nakupiti tudi ves sistemski SW. Na koncu še generirati pravilno (torej ne povsem naključno) porazdeljene podatke. Skrbeti moramo predvsem zato, da se bodo podatki v ustreznih deležih ujemali med inštitucijami. Če ima banka denimo 1 mio transakcijskih računov, je potrebno zagotoviti, da bo denimo 50.000 takih po katerih bo povpraševala druga inštitucija...
Problem pa je nekje povsem drugje. Zakonodaja je tako neumno spremenjena, da se bo v bodoče večina vlog oddajala za novo leto. Imajo 300.000 vlog za obdelati, kar je verjetno krepko več kot polovica letnega dela. Nobene logike ni, da bi sistem po vseh virih dimenzionirali tako, da je to možno narediti v enem mesecu. Kaj pa bodo zaposleni in ostali viri (predimenzioniran hw, sw) delali preostanek leta??? Bodo hodili samo po plačo? Obravnava teh vlog je osnovno delo CSD-jev. Podobna bedarija je davčna zakonodaja s kampanjo obdelave dohodnine... Kaj le DURS dela, ko masovno letno kampanjo osebnih davkov spravi skozi? Kaj dela hw in sw, ki je namenjen dohodnini? Kaka bistvena razlika bi bila, če bi bila letna obveznost za poročanje o osebnih davkih denimo vezana na mesec rojstva in razporejena skozi celotno leto.
Povzetek: marsikaj se da narediti za primerno količino virov (beri denarja). Dvomim, da ga je bilo namenjeno toliko. Še bolj pa dvomim, da ga ima smisel nameniti toliko, ker bi lahko stvari znatno poenostavili in pocenili, če bi pametno zapisali zakonodajo in ustrezno postavili organizacijo.

467716-post_slo.gif

E točno to, sva istega mnenja. Ampak v to problematiko se vtika sedaj vsa javnost, ki ne razume kako kompleksna je zadeva.

bmxsun

Zelenc'
3. mar 2012
8
0
1
Citat:
Uporabnik upwind7 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Jao, kako me razpizdi takšen pametnajkovič (ki je po vrhu en ****** novinar in ne zna drugega kot prepisovati tekst od drugih) in ki misli kako bi on kaj naredil. Daj bodi raje tiho, ker nimaš pojma o pojma o ITju. Drži se raje kucanja po tipkovnica, pa sem tam trudi narediti kaj pametnega.

Mislim, danes se pa res vsak faliran FDVjec spozna na IT, zato pa je vse v *****.

smile-1.gif

Žalostno toda čisto res ... danes je vsak "računalničar", če zna instlirat Windows 7 in bootat Linux. Kot pravi rek: "Le čevlje sodi naj kopitar". Stvar je zelo zahtevna, tukaj pa se govori o tem, kot da je to IS za trgovino z 10 zaposlenimi in 5000 artikli ali neko pisarniško delo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Glej, ne bom se spuščal na nivo žaljenja, vse kar lahko rečem je zgolj to. Glede na vaju dva v tej temi, ni čudno, da 90% IT projektov zamuja in jih relativno visok delež niti ne doseže cilja (torej so neuspešni).
Zgolj komentar na to, da je država kriva in ne trenutni (zadnji) ponudnik (je SJTV1 lepo napisal):
Citat:
Lej, če meni en naročnik zahteva stvari, ki meni ne omogočajo normelnega dela in zaslužka, se pač te oigre ne bom šel. SMo ravno enega velikega skonslali, ker so ga enostavno preveč srali, da bi se nam (časovno, organizacijsko, fonančno ...) to splačalo delati. Ker hoteli so top storitev, plačilo bi bilo precej manj kot top, ob trem pa niso hoteli sprjet pravil igre, ki bi tudi njih zavezovala, da svoj del dela (ki je osnova za naš del dela) oprvijo kvalitetno in v roku. Potem pač rečeš ne. Ne pa, da rečej ja, potem pa cviliš ... Tako da: izvajalec je (rauzen v primeru, ki sem ga prej omenil) kriv sam.

Če podpišeš nore pogoje in se pri tem ne zavaruješ, pač zavestno sprejmeš posledice. Verjamem, da so za 20 MIO si mislili bo že...

Pa še komentar na problem povezave s 44 bazami podatkov. Naj si grejo pogledat v kakšne privat velike družbe (multinacionalke) kako se to dela. Tam ti za nov firmware najprej naredijo poln test v testnem okolju, nakar gre v limited deployment in šele, če je tudi to uspešno na full deployment. Za en jeben firmware...
Tole pa, kot pravita, ko je bilo izredno zahtevno delo in nemogoče stestirat, gredo bedaki iz majhnega (po vajinih besedah) testnega okolja v full deployment, pa kar bo bo... Lej, če ne bi sedel, bi se valjal pod mizo od smeha.
Kaj se naredi v takem primeru? Absolutno odpade big bang, in greš po posameznih podsistemih oz. v tem primeru po posameznih bazah. In hkrati delaš še po starem sistemu v določenem roku, da se zadeva verificira.
Če to ni možno OBVEZNO zagotoviš alternativo. Pa makar je to jeben kurir, kateri teka sem in tja z USB ključki in prenaša kriptirane podatke (pa to pri današnji tehnologiji ni potrebno).

Glede na vajine zapise je torej za odpustit vse, kateri so se podpisali pod razpis in hkrati poje.bat še izvajalca, ker je podpisal vse, zgolj da bi pokasiral 20 MIO. Brez, da bi si ob tem zagotovil jamstva, da bodo zadeve, katere mora država zagotovit čiste in delovale.

Žalostno je to, da verjetno ne bo nihče odgovarjal, ker je to pač ''normalno'', da se kaj zalomi, pa čeprav zaradi tega trpi četrtina Slovencev. Želim vama še obilo ''upspešnih'' projektov in pa predvsem iskanj opravičil zakaj vajini projekti zamujajo oz. niso uspešni. Saj v tem je večina IT-jevcev že diplomirala.

V resnih IT firmah pa pri tako ''uspešno'' izpeljanih projektih zelo hitro poskrbijo, da odgovorni kadri dobijo primerne ''nagrade''...

Bom pa poizkušal upoštevat vajin nasvet in jaz bogi FDV-jevec se ne bom več oglašal v temah za IT ''strokovnjake''.
tongue-1.gif

Je pa zanimivo, da se je ta IT ego v teh treh letih krize že konkretno zmanjšal in se da sedaj z marsikom, kateri je bil še leta 2008 zelo poln samega sebe, danes konstruktivno pogovarjat. In je pripravljen tudi kaj poslušat, ne le govorit.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik upwind7 pravi:

Oho, glej "pametnega" IT jevca ki upa trditi da je drek od sistema dober. Dokler bo veljalo da je sistem dober če tako reč ITjevec toliko časa bo zadeva v *****. Dela kot je treba ali ne dela? Ne dela torej STFU in popravi gnoj ki si ga naredil ali pa se ne igraj z nečim če nisi sposoben. Uporabnika zanima samo ali deluje kot je dogovorjeno ali ne, kaj je zadaj uporabnikov NE BRIGA! Zato so strokovnjaki oziroma v tem primeru "strokovnjaki".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik upwind7 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Hmmm ... Novinar nisem, prepisujem ne, faliran FDVjevec sem ravno toliko kot faliran matematik, pojma o ITju imam pa dovolj, da znam (po službeni dolžnosti) ITjevce na firmi imet malo pod kontrolo. Čeprav, priznam, se minimalno vpletam, dokler vse dela, predvsem zato, ker vedo, kaj delajo.

In na IT se ne rabiš dosti spoznat, da ugotoviš, da stvar ne dela. Ne dela pa ali zato, ker je tam izvajalec zaj..., ali pa zato, ker mu država ni dala tistega, kar bi mu po pogodbi morala. Tretje variante pač ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Hmmm ... Novinar nisem, prepisujem ne, faliran FDVjevec sem ravno toliko kot faliran matematik, pojma o ITju imam pa dovolj, da znam (po službeni dolžnosti) ITjevce na firmi imet malo pod kontrolo. Čeprav, priznam, se minimalno vpletam, dokler vse dela, predvsem zato, ker vedo, kaj delajo.

In na IT se ne rabiš dosti spoznat, da ugotoviš, da stvar ne dela. Ne dela pa ali zato, ker je tam izvajalec zaj..., ali pa zato, ker mu država ni dala tistega, kar bi mu po pogodbi morala. Tretje variante pač ni.
Koliko jih boš šele sedaj slišal, ko si napisal, da imaš IT pod sabo...
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik upwind7 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
hysterical-1.gif

Daj mi prosim pošlji tvoje podatke (ali pa lahko kar direktno usmerim na uredništvo Avtomagazina?), ker mislim, da ti bom lahko gladko zrihtal delo vsaj pri IBMu v Sloveniji, če ne že direktno v Hursleyu. Ti si namreč takšen primer, ki bi šel skupaj z ostalimi "projektnimi" teoretiki in imaš zagotovljeno delo kjer boš želel.

Sicer nimaš pojma o pojmu o ITju, samo delaš se pa teoretično pametnega.Ob tem se ti ne sanja kaj je zadaj in kako stvari potekajo. Ne resno razmisli, da bi pustil delo novinarja in šel delati v IT. Samo boš moral pokazati malo več, kot pa samo govorit pravljice.
bonk.gif

Lej, tu ni nobenih kompliciranih stvari. In je vseeno, kaj je tehnično zadaj. Če se prijavljaš na razpios ali pogajaš za pogodbo, se moraš vprašat predvsem "ali lahko pod pogoji, ki so mi dani, naredim za denar, ki sem ga zahteval tako, da bo delelo?". če je odgovor na katerikoli pogoj ne, pač ne delaš (oz. se pogajaš, da se stvari spremenijo toliko, d aje pogoj izpolnjen). Tu sploh ne rabiš nekega globokega IT znanja.
Oziroma v tem primeru: si lahko za ponujeno ceno privoščim celovito testiranje, da bom prepričan, da bo moj produkt deloval? Mi pogodbeni partner (torej država) zagotavlja, da bom testiranje lahko izvedel - da bo izpolnila vse pogoje, ki jih mora izpolniti za tako testiranje? Ne? Potem ali v pogodbo klavzula, da je vse na odogovrnost pogodbenega partnerja (in v tem primeru naj pač za jajca visi on, če kaj ne bo delalo), ali pas e posla ne grem. Kot sem že napisal: zaradi tega, ker te osnove niso bile izpolnjene, smo tudi pri nas že kakemu klientu rekli ne, hvala, naj vam po teh pogojih kje drugje naredijo.
Tu ni vprašanje IT ali kakega drugega področja, ampak osnovne poslovne logike.
In še n.tič: nisem novinar.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si

Citat:
Uporabnik bmxsun pravi:
Ni tako preprosto s tem, kot si ti zamišljaš. Ker prihajam s tega področja vem kako stvari potekajo in spraviti skupaj tako relacijo med bazami različnih subjektov, med različnimi okolji in povezavami je zelo zelo težko. Zadnjič je recimo bil na TV profesor iz FERI-ja in pravi, da pridobivajo podatke iz 44(!?!?) baz.

Še enkrat: vseeno je, kako komplicirano je. Gre za poslovno vprašanje: lahko stvar naredim tako, d abo delala, za denar, ki sem ga ponudil. 44 baz? Je sploh mogoče stestirati? Ne? Mi država da v pogodbi odvezo za posledične kikse? Ne? Potem se projekta ne grem. Ker če se ga grem, bom odgovarjal za rezultat.
Če država ni omogočila testiranja, ki bi ga motala, je kriva država. Če je pa država izpolnila pogodbene obveznosti, je pa kriv izvajalec. To, da se je za premalo denarja spustil v prekompliciran proijekt, je njegov problem. Lahko bi rekel ne.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik bmxsun pravi:

Še enkrat: vseeno je, kako komplicirano je. Gre za poslovno vprašanje: lahko stvar naredim tako, d abo delala, za denar, ki sem ga ponudil. 44 baz? Je sploh mogoče stestirati? Ne? Mi država da v pogodbi odvezo za posledične kikse? Ne? Potem se projekta ne grem. Ker če se ga grem, bom odgovarjal za rezultat.
Če država ni omogočila testiranja, ki bi ga motala, je kriva država. Če je pa država izpolnila pogodbene obveznosti, je pa kriv izvajalec. To, da se je za premalo denarja spustil v prekompliciran proijekt, je njegov problem. Lahko bi rekel ne.
Eno malo napačno si repliciral in pripisal citat preveč meni
wink-1.gif
.
Sicer pa je tukaj še en rahel problemček... In sicer naši javni razpisi. Namreč kljub temu, da se na večini (oz. vseh) javnih razpisih ponudnik zaveže, da bo odškodninsko odgovarjal za projekt, do sedaj (po mojih informacijah) še ni do tega prišlo. Pa je zajeb... projektov (ne samo v IT-ju) še pa još. In potem vsi ponudniki špilajo na to vižo, kar pomeni, da se začaran krog vrti naprej... Žal... Pa to ni opravičilo ne za ta projekt ne za katerikoli drugi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Hmmm ... Novinar nisem, prepisujem ne, faliran FDVjevec sem ravno toliko kot faliran matematik, pojma o ITju imam pa dovolj, da znam (po službeni dolžnosti) ITjevce na firmi imet malo pod kontrolo. Čeprav, priznam, se minimalno vpletam, dokler vse dela, predvsem zato, ker vedo, kaj delajo.

Koliko jih boš šele sedaj slišal, ko si napisal, da imaš IT pod sabo...
grin1.gif

A jebiga, eden ga mora met. Saj jih pustim pri miru (razen na recimo temu "načrtovalnem" nivoju) ... Fantje znajo, stvari delujejo, stroški so pod kontrolo, zakaj bi se vtikal? Itak je IT le ena od več stvari ... Načeloma imam tudi lekturo pod sabo, recimo, pa nisem lektor. Itd ... Itd ...
Nekateri ITjevci imajo pač problem, da se ne zavedajo, da je znanje ITja samo obrt. Nič več, nič manj. Imaš dobre ali slabe mojstre, ampak to je to. Redki so taki ITjevci, da obvladajo tudi poslovno, organizacijsko ipd plat ... Tako kot so recimo redki avtomehaniki, ki so dobri šefi dealershipa, pa novinarji, ki so dobri uredniki, pa zdravniki, ki so dobri direktori bolnišnice ali ministri za zdravstvo. Jebiga, od tistih, ki znajo u nulo dobro skopat jarke od A do B pač ne moreš pričakovat, da se ukvarjajo s tem, koliko je vreden posel, zakaj se je šlo v njega in koliko se bo z njim zaslužilo.
Zdaj pa naj tehle par ITjevcev iz te teme skače v luft, kolikor hoče ...
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik bmxsun pravi:

Eno malo napačno si repliciral in pripisal citat preveč meni
wink-1.gif
.
Sicer pa je tukaj še en rahel problemček... In sicer naši javni razpisi. Namreč kljub temu, da se na večini (oz. vseh) javnih razpisih ponudnik zaveže, da bo odškodninsko odgovarjal za projekt, do sedaj (po mojih informacijah) še ni do tega prišlo. Pa je zajeb... projektov (ne samo v IT-ju) še pa još. In potem vsi ponudniki špilajo na to vižo, kar pomeni, da se začaran krog vrti naprej... Žal... Pa to ni opravičilo ne za ta projekt ne za katerikoli drugi.

Ups, ja, vidim, popravil ... Se vidi, da nisem alter-ITjevec. Sem popravil, namesto da bi začel tulit, da je so vsi drugi krivi.
Saj tudi pripravljalci razpisov ne odgovarjajo, ko ga zaj..., pa ga je treba ponovit, pa gre čas in denar v smeti ... Pa bi morali.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Saj tudi pripravljalci razpisov ne odgovarjajo, ko ga zaj..., pa ga je treba ponovit, pa gre čas in denar v smeti ... Pa bi morali.
zmaga.gif