nova jedrska katastrofa!!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.125
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:Danes sodobno lovsko letalo z svojo oborožitvijo spremeni NEK v pepel ne samo da uniči zunanji oklep. Ne vem pa kdo je tako neumen da bi šel kaj takega naredit (razen kakšnega Bin Ladna ki pa nima vojaškega letala)
Namerno nobena vojaška sila v bližnji in daljni okolici. Prav tako ne verjamem, da teroristi. Najbolj prepričljiva hipoteza se mi zdi, da se enemu pilotu strga, ker mu je sosed ponoči nategnil ženo in ga kolegi še niso pogruntali, preden je šel na rutinsko vadbeno nalogo.
To so seveda hipoteze, ki nimajo nobene osnove. V vsakem primeru se mi zdi, da je večja nevarnost nek človeški faktor ali izredno redek naravni pojav, kot pa namerno sovražno dejanje.

Nazadnje urejeno:

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Terorizem gor ali dol.
Realno je gotovo namerno tako kupolo zelo težko zadeti s potniškim letalom. .
Natipkaš lokacijo v računalnik in potniško letalo te SAMO popelje tja------------v bistvu so piloti skorajda nepotrebni.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Vsaka stvar oziroma objekt ima svojo prostorsko točko ki jo določiš s pomočjo satelitev. Enkrat greš tja, jo izmeriš---drugič greš tja z avionom------simpl ko pasulj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
http://24ur.com/novice/svet/se-druga-eksplozija-v-jedrski-elektrarni-fokusima.html

Citat:
Raven vode zato pada in v reaktorju že narašča tlak, oblasti pa se trudijo, da bi ga znižale, prav tako v reaktor vnašajo morsko vodo, s katero hladijo reaktor.

Citat:
Japonske oblasti so varno ohladile dva jedrska reaktorja v kompleksu v bližini jedrske elektrarne Fukušima, kjer še vedno hladijo tri pregrete reaktorje, poročajo lokalni mediji.

Očitno imajo Japonci bolj sposobne politike kot mi...
hysterical-1.gif

fukošima ima 6 reaktorjev
trije delajo, trije remont.

novica mi en poaše skupi

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ksz

a nima NEK rakete patriot za obrambo, pred taksnim dogodkom?

drugac pa back on topic @fukushima. jaz mislim da jim bo uspelo in da ne bo vecje skode.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
a nima NEK rakete patriot za obrambo, pred taksnim dogodkom?
Ja seveda, pa še lastno obveščevalno službo ter posebno specialno antiterosristično enoto.
hysterical-1.gif

Glej, kaj je to raketa patriot:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.104
464
83
45
dolenska
Nop, Tega pr NEk ni
grin1.gif
.

ON:
Kaj hudiča poči v teh elektrarnah na Japonskem? Da takole poč v NEK se sigurno prec userje 90% Krškega. Z mano na čelu. Tole mi nič ne deluje dobro. A ste že kje pisali? Bemtiš sem spregledal pol. Sam samo delovanje mi tudi ni glih donače do turbine. Jah, nisem se poglabljal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
para..rznese ovoj ker je prevelik pritisk apre..

to je tko, k k pasulj kuhas v ekonomu..se zastopa ventil..posodo raznese..sam pasulj ostane not..in ce plin gori se kuha dlaje..dokler se ne zazge..no to je pa sranje

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.169
4.151
113
Krško bi v primeru vojne branili z Rolandi (rakete kratkega dosega).

Kaj poči v elektrarnah? Opcije sta dve, para ali pa vodik .. oboje pa lahko povzroči "eksplozijo" in oboje se nahaja pod pokrovom ki ščiti reaktor v kolikor pride do pregrevanja.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
aja ups
grin1.gif

ne vem, se mi je zdelo da sem nekje prebral da imajo nek obrambni sistem
confused-1.gif

nima veze, vecja jeba je, da je postavljena direkt na potresnem obmocju (prelomnica).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Kot obrambni sistem imajo ograjo pa lastne oborožene varnostnike pa triljontavžt kamer.

Kar pa se tiče eksplozije verjetno je para, para ima 1600x večjo prostornino kot voda in ko se je dovolj nabere...
Oranžnega plamena ni videt kot je pri vodiku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.249
7.030
113
pri taščici
V krskem so samo l. 91 baje privlekli nekaj dodatnih raket. Ce ima nekdo namen jih bo tezko ustavit pred jedrom.
Seveda v casu ko ni vojne

28. avg 2010
11
0
1
tukaj si preberite resnico, mediji kot ponavadi, pač napihujejo VSE.
černobilski GWR je pa delal na polni moči (!!!) ko je eksplodiral. Teli reaktorji so se začeli ustavljat že v petek in so do danes že ustavljeni (ustavljanje traja nekako med 24-48 ur).
Cunami je vzel veliko več življenj, kot jih bo tale jedrska katastrofa v najslabšem scenariju.

http://www.djs.si/1novice/JaponskaPotres.htm

jest5

Guru
18. avg 2007
26.118
-8.788
113
Citat:
Uporabnik mechanicalbride23 pravi:

černobilski GWR je pa delal na polni moči (!!!) ko je eksplodiral.
To ni res. Delal je z zmanjšano močjo, ter popolnoma izklopljenimi zaščitami. Ko so želeli povišati moč, jim je zbezljal.