nova jedrska katastrofa!!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.397
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Greenpeace Slovenija v današnjem odprtem pismu premiera Boruta Pahorja zaradi jedrske katastrofe po potresu na Japonskem poziva k opustitvi vseh načrtov, povezanih z gradnjo novega jedrskega reaktorja v Nuklearni elektrarni Krško (Nek) ter opustitev načrtovanega podaljšanja življenjske dobe elektrarne po letu 2023.

Te zeleni so res
stupid-1.gif

Tudi jaz sem proti gradnji novega jedrskega reaktorja v Sloveniji. S povsem realnih razlogov:

-Nadzorniki bodo vsi imeli nove avte in palače.
-Vsi priskledniki bodo imeli po par mio € na računih.
-Jedrski reaktor bo zgrajen iz papirju podobnega betona, ker se bo material porabil za gradnjo palač.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
ksz
Greenpeace Slovenija v današnjem odprtem pismu premiera Boruta Pahorja zaradi jedrske katastrofe po potresu na Japonskem poziva k opustitvi vseh načrtov, povezanih z gradnjo novega jedrskega reaktorja v Nuklearni elektrarni Krško (Nek) ter opustitev načrtovanega podaljšanja življenjske dobe elektrarne po letu 2023.

Te zeleni so res
stupid-1.gif

Tudi jaz sem proti gradnji novega jedrskega reaktorja v Sloveniji. S povsem realnih razlogov:

-Nadzorniki bodo vsi imeli nove avte in palače.
-Vsi priskledniki bodo imeli po par mio € na računih.
-Jedrski reaktor bo zgrajen iz papirju podobnega betona, ker se bo material porabil za gradnjo palač.

Gradnje v tem primeru k sreči ne bodo imeli čez slovenčki, ampak tuji izvajalec. Ponavadi le ti malo bolj gledajo pod prste svojim podizvajalcem

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Najetje eskadrilije hrčkov, da gonijo mini generatorje?
confused-1.gif

ne-ne-1.gif

Vi se smejete ... dokler to prihaja iz ust laikov je mogoče še vedno smešno. Sem pa včeraj slučajno govoril z dvema študentoma "inženirske fizike" na univerzi v Novi Gorici in ti ljudje razmišljajo podobno ... solarni paneli bodo rešili vse, nekje se nahaja "vir neskončne energije" ... etc. To pa ni več smešno, ampak zelo zaskrbljujoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
Da je Co2 hoax je tako jasno vsem.

Za gospodinjstva bi bila rešitev, solarne celice namesto streh. Za povprečno hišo je dovolj, da se že ena stran strehe prekrije s celicami, višek energije pa se tako lahko distributira v omrežje.

Ampak ok..to je za SLO, pa še to za naselja.

Mesta so največji problem in predvsem stolpnice, kako napajat tisto čudo od gradbeništva v dubaju...JE ftw.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Sicer pa... sem samo komentiral pisanje Slovenskih novic.
PS. Kaj ima veze Stari z gradnjo NEK?? In ... pač položil je temeljni kamen. Kaj zdaj????????????
A misliš da so NEK gradili v delavnici (tajno), pol so je pa hitr vn postavli??
bonk.gif

Iz Novic:

Citat:
Jedrska elektrarna Krško se je gradila v tajnosti.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa tisto o popolni tajnosti gradnje. Zakaj so potem v medijih objavili, kako Stari vliva temeljni kamen?
sprasujem se.gif

Pa še vedno čakam vir, kjer je govora o poginulih ribah.

Slovenske novice niso nekaj, kar bi lahko jemal zdravo za gotovo...
Da se je gradila v tajnosti, je pomenilo to, da se ni govorilo kako se gradi, da ni imel dostopa do gradbišča nobeden, razen delavci, pa še te do samo svojega delovnega mesta . Posebne propustnice itd. Vstopa na gradbišče oz. za ogled gradbišča ni imel nobeden!! Ne biti tako dlakocepski.
Govora o pogilulih ribah je bilo v SN! Kupi včerajšne tiskane SN. Članek je širši. Res je da SN niso novice, kar bi lahko jemal zdravo za gotovo, ampak v tem primeru sta te podatke dajala oz. povedala "Prof. Miha Tomaževič z zavoda za gradbeništvo in dr. Peter Fajfar s fakultete za gradbeništvo sta za Slovenske novice povedala".

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Crknjene ribe so kvečemu zaradi strašno ekološke papirnice v Krškem. Tisto pa je res svinjarija

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Točno tako. Sicer je termin popolnoma neustrezen, ampak če ti daje veselje potem kar. Upam da tudi uživaš v posledicah ne-perpetum mobile pridobivanja energije. Ta trenutek bi se moral stresati v orgazmičnih krčih od naslade (neprimeren komentar, vem. ampak na kumaro mi greste vsevedi, ki ste se sposobni smejat nečemu kar lahko reši praktično vse probleme in v isti sapi zagovarjat nekaj kar evidentno - ta trenutek - povzroča pizdarije in trpljenje)

In lepo prosim, ampak res prosim, ne me vlečt za jezik. O PM (po tvoje) ne grem razpravljat dokler ti ga ne bom lahko porinil v faco. In to ni tako nemogoče kot ti upaš!

hm... a ti mislis fiziko na novo napisat? ker drugac tole ne bo slo... pa glede na to, da nuklearke funkcionirajo, menim da se trenutna fizika ne moti. lahko pa vseeno malo opises to zadevo, kot zanimivost

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Študentov in diplomantov Nove Gorice človek pač ne more jemati resno, kot neke strokovnjake. Dokazano na celem kupu primerov, med drugim njihov kvazi pravni faks, da o fakulteti za podiplomske študije (
13.gif
) niti ne začnem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Crknjene ribe so kvečemu zaradi strašno ekološke papirnice v Krškem. Tisto pa je res svinjarija

Pred časom je bila res debata, ali NEK povzroča pogine rib, gre za poletni vodostaj, ki je običajno precej nizek, pretoka nekje dobrih 40 kubikov na sekundo, voda je pri Krškem že močno segreta, potem pa svoje 2-3 stopinje prispeva še NEK, in lahko bi bila štala. Ampak po vseh raziskavah se ni dalo določiti NEK kot dejanski vzrok za pogine.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Študentov in diplomantov Nove Gorice človek pač ne more jemati resno, kot neke strokovnjake. Dokazano na celem kupu primerov, med drugim njihov kvazi pravni faks, da o fakulteti za podiplomske študije (
13.gif
) niti ne začnem.

Meni je to popolnoma jasno, ampak si predstavljaš te ljudi, ki bodo čez nekaj let kvasili take neumnosti po medijih, spodaj bo pa pisalo univ.dipl.ing.fiz.? Ljudje že sedaj verjamejo vsakemu drugemu šalabajzerju ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Tu imaš prav. Ampak se bodo morali tudi ljudje naučiti, komu je smiselno prisluhniti in komu ne. Zdaj je možnosti za kritično presojo prebranega in slišanega več kot dovolj, dostopno bolj kot kadarkoli v zgodovini. Pri ovcah se pa tako ali tako ne da nič narediti. Verjamejo svoje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na forumu imaš kar nekaj gradbenikov in naj oni povedo, če se lahko kar tako vsak giblje po gradbišču.

Kar se rib tiče, mi očitno ne preostane drugega, da verjamem novinarju na besedo?

Še tu na forumu pri malo bolj resnih stvareh navedemo vir.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.921
662
113
Ne razumem kaj je narobe s sončnimi celicami.
Nekje v tej temi sem zasledil, da so do sedaj za novi blok JE Krško porabili preko 280mio€ pa ga še nikjer ni (in ga zdaj sigurno tudi ne bo).
Če bi ta denar namenili raje za npr 50% subvencioniranje sončnih celic, bi to pomenilo za 560mio€ sončnih celic na bajtah, ki bi potem to energijo oddajale v omrežje (da ni potrebe po lokalnem shranjevanju energije). Ja no to pa sigurno nebi bil zanemarljiv prispevek k doprinosu potrebne energije.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Nekje v tej temi sem zasledil, da so do sedaj za novi blok JE Krško porabili preko 280mio€ pa ga še nikjer ni (in ga zdaj sigurno tudi ne bo).
Če bi ta denar namenili raje za npr 50% subvencioniranje sončnih celic, bi to pomenilo za 560mio€ sončnih celic na bajtah, ki bi potem to energijo oddajale v omrežje (da ni potrebe po lokalnem shranjevanju energije). Ja no to pa sigurno nebi bil zanemarljiv prispevek k doprinosu potrebne energije.
Za čigav bikov drek subvencjonirati nekonkurenčnen, slab energetski vir?
confused-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma kaj ti je....pojdi mal računat pol pa še enkrat napiši.

260mio€ je šlo že zdaj za TE6 in ne za Krško, kjer bi bila investicija veliko bolj smotrna. Sončne celice my ass....samo če bi jih jaz izdeloval ali prodajal.
hysterical-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.397
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:

280 mio € so baje porabili sa termo blok in ne JE Krško. Koliko sem jaz bral.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.174
11.082
113
kod Džej-Zija
Podobno, kot vetrnice na Volovji rebri. Poanta, zakaj Elektro Primorska tiste vetrnice tako forsira, je, da bi bila zaradi "eko" elektrike država zavezana odkupiti vso proizvedeno energijo in to po 3x višji odkupni ceni od normalne. Da o tem, da bi zaradi pomanjkanja ali premočnega vetra vetrnice mirovale več kot polovico časa, sploh ne začnemo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Pred časom je bila res debata, ali NEK povzroča pogine rib, gre za poletni vodostaj, ki je običajno precej nizek, pretoka nekje dobrih 40 kubikov na sekundo, voda je pri Krškem že močno segreta, potem pa svoje 2-3 stopinje prispeva še NEK, in lahko bi bila štala. Ampak po vseh raziskavah se ni dalo določiti NEK kot dejanski vzrok za pogine.

Verjetno misliš na celulozo v Krškem.(tovarna celuloze in papirja) Se strinjam, Je smrdel po celulozi celo mesto. Pa tudi izpusti v Savo so bili grozljivi.
Kar se tiče segrevanja zaradi NEK. Ne vem kolko mora biti pretoka, in kolko se na določen pretok v določenem času segreje Sava.
Čez NEK jo pač mora it tolko in tolko kubikov.... ostalo gre mimo. In tudi razmerje mora biti točno določeno...... kot doma na pipi.... malo hladne malo tople, če hočeš imeti tapravo temperaturo.