nova jedrska katastrofa!!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Three Mile Island - 25 Years Later
priden.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.246
1.397
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
aja to si mislil, da se bo tisti sarkofag v nekaj letih podrt ker je tako slabo narejen beri se je mudilo da vse skupaj zapečatijo.

Potrebno bi bilo na novo zgraditi in nepredušno zapreti. Ker tale sarkofag je daleč od zaprtega. Staro gorivo se pa počasi spreminja v prah.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Napaka:::
Takole je res:::

Nemška kanclerka Angela Merkel pa je dejala, da bo Nemčija zaprla vse jedrske elektrarne, ki so začele delovati pred letom 1980. Gre za sedem elektrarn, zaprte pa naj bi ostale tri mesece, ni pa jasno, kaj se bo z njimi zgodilo po izteku tega obdobja. Dogovor o zaprtju jedrskih elektrarn naj bi na zvezni ravni sprejeli prihodnji torek. Nemčija bo sicer skupaj s Francijo na nivoju G20 sprožila iniciativo za jedrsko varnost.

Nemška odločitev, da zapre sedem jedrskih elektrarn, bo po mnenju podjetja E.ON povečala možnost težav pri oskrbovanju z energijo.

Vsem zelenim izklopit elektriko pa bo problem rešen
evil.gif

Najboljša rešitev. Kdor je proti jedrski enegiji, mu odklopijo elektriko. Sodeč po današnjem Žurnalu je to 50% vprašanih, tako da potemtakem jedrske elektrarne sploh ne bi bile več potrebne
zmaga.gif

Kdor je za jedrsko elektriko pa takoj na japonsko s krampom in lopato pa sanirat zadevo. Saj to je menda pičkin dim, ali pač
uf-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ima še tudi kaj drugega, kar te japonske nimajo.

@lanos:daj mi prosim malo bolj razloži to o poginulih ribah.

Pa tisto o popolni tajnosti gradnje. Zakaj so potem v medijih objavili, kako Stari vliva temeljni kamen?
sprasujem se.gif

a si ribič??
grims-1.gif

lej... tak je bilo napisano!! Vse ostalo je moje razmišljanje, da nič ni nemogoče. Čeprav eni spet mislijo, da sem napisal, da bo Sava nehala teč. Od vseh predvidljivih stvari, je NEK varna. !!! Menda je!!! Potem se pa zgodi ena nepredvidljiva stvar in to je to.
To, da je Japoncem zalilo agregate in da ne morejo z rezervnim sistemom hladiti reaktorjev je pač slabo predvidena stvar. In to se zgodi njim, ki naj bi bili (so) strokovnjaki na raznih področjih. In zdaj cel svet kaže s prstom na njih, kao "kako vam lahko voda zalije agregate" Ja, pač tako je.... niso predvideli, da se to lahko zgodi. In potem se nam nikakor ne bi moglo zgoditi, da je kje kakšna luknja v sistemu, ki se bo takoj povečala ob prvi neki nepravilnosti. Tudi rezervni vodohrami, ki naj bi bil za varno ustavitev dovolj.... OK... res je .... če pri nesreči ostanejo nepoškodovani...
Sicer pa... sem samo komentiral pisanje Slovenskih novic.
PS. Kaj ima veze Stari z gradnjo NEK?? In ... pač položil je temeljni kamen. Kaj zdaj????????????
A misliš da so NEK gradili v delavnici (tajno), pol so je pa hitr vn postavli??
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Kdor je za jedrsko elektriko pa takoj na japonsko s krampom in lopato pa sanirat zadevo. Saj to je menda pičkin dim, ali pač
uf-1.gif

Se voziš z avtom? Itak da se.
Zakaj ne greš v Nemčijo reševat ponesrečence in pospravljat cestišče po današnjem verižnem trčenju?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Tisti ponesrečenci vplivajo na splošno dobro kako? Kot slab vtis?
rolleyes-1.gif

JE v prafaktorjih (dobro, nismo še tam, je pa to samo vprašanje časa oz. verjetnosti) ti primerjaš s ponesrečenci v eni kurčevi nesreči? Pa kaj je z vami tehnofriki, ste popolnoma izgubili kompas
confused-1.gif

Sem prej pozabil omenit; jaz takoj pristanem na to, da se mi odklopi delež elektrike iz JE tisti trenutek, ko boste zagovorniki jedrskih reaktorjev v prvih vrstah za saniranje pizdarij iz istih. Do takrat - kuš!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.362
7.061
113
Erm...svet je iz minute v minuto bolj energijsko požrešen.

Dokler ni fuzije, JE ostane edina pametna opcija za zagotavljanje energijskih potreb. Samo naj bodo boljše zgrajene zadeve, saj je tehnika že ogromno napredovala v teh nekaj letih.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Fuzija ni edina zveličavna rešitev. Seveda pa je treba zato pogledat malo dlje od lastne sence. Pa ne grem v te vode, ker nima smisla. Vse ob svojem času!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Fuzija ni edina zveličavna rešitev. Seveda pa je treba zato pogledat malo dlje od lastne sence. Pa ne grem v te vode, ker nima smisla. Vse ob svojem času!
Pa nas vseeno razsvetli.
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Sicer pa... sem samo komentiral pisanje Slovenskih novic.
PS. Kaj ima veze Stari z gradnjo NEK?? In ... pač položil je temeljni kamen. Kaj zdaj????????????
A misliš da so NEK gradili v delavnici (tajno), pol so je pa hitr vn postavli??
bonk.gif

Iz Novic:

Citat:
Jedrska elektrarna Krško se je gradila v tajnosti.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa tisto o popolni tajnosti gradnje. Zakaj so potem v medijih objavili, kako Stari vliva temeljni kamen?
sprasujem se.gif

Pa še vedno čakam vir, kjer je govora o poginulih ribah.

Slovenske novice niso nekaj, kar bi lahko jemal zdravo za gotovo...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Pa nas vseeno razsvetli.
cheer.gif
Saj veš, njegove teme. Perpetuum mobile
hysterical-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz
Greenpeace Slovenija v današnjem odprtem pismu premiera Boruta Pahorja zaradi jedrske katastrofe po potresu na Japonskem poziva k opustitvi vseh načrtov, povezanih z gradnjo novega jedrskega reaktorja v Nuklearni elektrarni Krško (Nek) ter opustitev načrtovanega podaljšanja življenjske dobe elektrarne po letu 2023.

Te zeleni so res
stupid-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Greenpeace je itak kup zakompleksanih nezadovoljnežev.
So doslej naredili več škode, kot koristi.
Naj kar tulijo v luno, druge koristi pa itak ni od njih.

LP

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Pa nas vseeno razsvetli.
cheer.gif
hysterical-1.gif

Kaj da ne, čez 10 let bodo izpopolnili G-NER-G in bo samostojno proizvajal 10MW energije, samo v šteker ga boš porinil.
cool-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Greenpeace je itak kup zakompleksanih nezadovoljnežev.
So doslej naredili več škode, kot koristi.
Naj kar tulijo v luno, druge koristi pa itak ni od njih.

LP
Tudi tuliti naj nehajo, ker lahko njihovo bevskanje prepriča preveč ljudi.

Me pa res zanima, kakšna je njihova energetska rešitev za našo državo po 2025? TEŠ6 ne, NEK2 ne, NEK zapreti.
Najetje eskadrilije hrčkov, da gonijo mini generatorje?
confused-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:

hysterical-1.gif

Točno tako. Sicer je termin popolnoma neustrezen, ampak če ti daje veselje potem kar. Upam da tudi uživaš v posledicah ne-perpetum mobile pridobivanja energije. Ta trenutek bi se moral stresati v orgazmičnih krčih od naslade (neprimeren komentar, vem. ampak na kumaro mi greste vsevedi, ki ste se sposobni smejat nečemu kar lahko reši praktično vse probleme in v isti sapi zagovarjat nekaj kar evidentno - ta trenutek - povzroča pizdarije in trpljenje)

In lepo prosim, ampak res prosim, ne me vlečt za jezik. O PM (po tvoje) ne grem razpravljat dokler ti ga ne bom lahko porinil v faco. In to ni tako nemogoče kot ti upaš!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Točno tako. Sicer je termin popolnoma neustrezen, ampak če ti daje veselje potem kar. Upam da tudi uživaš v posledicah ne-perpetum mobile pridobivanja energije. Ta trenutek bi se moral stresati v orgazmičnih krčih od naslade (neprimeren komentar, vem. ampak na kumaro mi greste vsevedi, ki ste se sposobni smejat nečemu kar lahko reši praktično vse probleme in v isti sapi zagovarjat nekaj kar evidentno - ta trenutek - povzroča pizdarije in trpljenje)

In lepo prosim, ampak res prosim, ne me vlečt za jezik. O PM (po tvoje) ne grem razpravljat dokler ti ga ne bom lahko porinil v faco. In to ni tako nemogoče kot ti upaš!

Torej te nikoli ne bom spoznal v živo? Tudi prav
smirk-1.gif