Nova Honda Civic

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Takole so japonci razvijali NSX kot in edino znajo/zmorejo:

http://www.carscoops.com/2016/08/honda-cut-up-and-threw-away-ferrari-458.html

Copy/paste xerox
hysterical-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Copy/paste xerox
hysterical-1.gif

Itak Japonci samo kopirajo,samo tukaj se so pa zajejbali,ker tale ferari je grd ko svina pa še 2x dražji od NSX !! Seveda se nekaterim zasvetijo uči ob tej znamki,ampak naj kopirajo zdaj oni in ponudijo avto za 120 tisoč ojrov !??

Ja smo pač narod usekancev,kjer nikoli ne bomo cenili nekaj vzhodnjaškega.Nemc pa vidim še kak ferrari,vse ostalo je pa sekret !
uf-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Meni je pa fajn da je še kaj drugega kot VAG, kjer so vsi avti isti, samo eni so malo daljši ali pa imajo podaljšan zadek.

Tale Honda recimo ni prav posebej grda in to je za njih že uspeh. Ponavadi se sicer zalo pri cenejših različicah, še bolj pa pri cenah.

Meni je bil recimo Accord še vedno najboljši avto kar sem jih imel (imel pa sem marsikaj, od BMW-ja in Mercedesa do Renaulta in sedaj Škode). Še danes bi vozil Hondo če ne bi tako hudičevo navili cen in če se slovenskemu uvozniku ne bi tako je.balo za vse skupaj.

Res je, motorji so malo zastareli, ne vem če bi raje kot to imel kakega TSI, kjer bi samo čakal da kaj odleti. Iz hondinega servisa (ne od prodajnikov) sem dobil podatek da sploh še niso imeli primera hujše okvare na teh bencinarjih. Poznam kar nekaj ljudi, ki se že let a in leta vozijo brez kakršnekoli okvare (tudi sam sem naredil z Accordom 200k km samo z rednimi servisi, brez ene same okvare ali menjave česarkoli drugega razen olja in fitrov).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
OSTALI MOTORJIH DRUGIH ZNAMK, SO PRIJETNEJŠI, POSKOČNEJŠI, VARČNEJŠI , ZABAVNEJŠI...

NE GOVORIM O KONJIH, AMPAK PRIMERJAM ZADNJI KRIK MODE MOTORJEV S TEM PREDPOTOPNIM ATMOSFERCEM.

Jebo vas ej...

Ehm, atmosferci so po tvoje predpotopni, ker nimaju turbine in majhne kubature.
priden.gif

Poglej novi Mazdin motor 2,0L. Brez turbine, dobrih 140 konjev in poraba 6,5 l/100. Kompresijsko razmerje 1: 14. Malo manj kot pri dizlu. Preizkusil v breg in vleče odlično že pri nizkih obratih. Dizli postanejo nepotrebni. Mazda tega motorja ne bo dala v šering drugim firmam.

Glede Honde. Mi imamo Jazz 1,2 L in 90 konjev. Pri novejših je v paleti več motorjev, tudi do 160 konjev.
Kako se pelje atmosferski motor 1,2L ko ti praviš da ni zabaven in je zastareli
evil.gif

Na enem testu je bila napisana posrečena primerjava z "lenim mačkom", ki te bo počasi z godrnjanjem pripeljal do khm..khm...ja.. Hoferja. Pri tem bo porabil zelo malo bencina.
Popolnoma drugačna slika je na avtocesti ko pohodiš plin do konca. Takrat se prelevi v "besnega mačka", ki ne bo plezal po drevesih, vendar lepo pokaže kaj zmore. Kaj je najboljše, pri tem ne bo presegel porabe 6L (glej spodaj porabo).
Motor je z novejšim softverjem, ki preklopi v "besni" režim že pri 1700 obratih (odvisno od načina vožnje). Na to te opozori puščica na armaturi. Takšne obrate ima tudi dizelaš, s tem da ni treba kot pri dizlu v treh metrih zamenjati pet prestav (pa še z medplinom)...hecam se ...
tongue-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Tej mojstrovini pa bi jaz rekel rizota serijsko. To ni za hondase, ce ne mores niti enega spojlera gor poknit, ce jih ze ima 30.

Je pa drugace lepo videt da se vedno obstajajo hondasi na alterju. Sem mislil da se je to ze vse okoli dreve namotalo z starimi civici 10 let nazaj

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Tej mojstrovini pa bi jaz rekel rizota serijsko. To ni za hondase, ce ne mores niti enega spojlera gor poknit, ce jih ze ima 30.

Je pa drugace lepo videt da se vedno obstajajo hondasi na alterju. Sem mislil da se je to ze vse okoli dreve namotalo z starimi civici 10 let nazaj

Ne pozabit,da je Toyota z Lexsuzom ,Honda z Acuro in naprimer Nisan z Infinitijem v svetu enih najbolj prepoznavnih znamk,kar kažejo tudi število prodanih avtomobilov. Samo teli skupaj jih proizvedejo veli več od vseh germanov
grims-1.gif

V evropi je slika drugačna,žalostno je pa to,da imajo nekateri nerazgledanci tudi v glavi sliko,ko vidijo samo določene znamke!

Ok nobenega ne silim v nakup japonca,ampak poglejte jaz ne kupim golfa ali passata,ker imam določene trdne razloge za civica ali accorda.Tudi namesto polota ima rajši jazza,ki pa ga večina pozna samo bežno,ko bi pa pogledali prodajo po svetu,uporabnost in nepokvarljivost bi drugače piskali! Ampak ne švaba je zakon ostalo je sekret !

Honda je v na splošno znana,da ima kosilnice in motokultivatorje,marquez je itak tolk dober voznik,da honda nima nič pri tem! Indy car v ameriki glih slučajno razturajo,pa senna pa še kakšen je bil takrat enostavno tolk dober,da je honda zmagovala.
Potem so slučajno japonci nekaj napačno sestavili in jim je ratal sistem vtec.Zato je BMW odkupil patent in ga nekoliko popravil,nakar se vanos kvari,dočim vtec dela! Da je bil NSX prvi serijski avto karoserijsko izdelan z aluminija je pač zato ker jim je zmanjkal železa,dočim ferrari je dal rajši notri železo in 2x večjo mašina,da sta se skupaj peljala!
Zakaj je pa Honda z znamko Acura ena najbolj tuja prodajana znamka v ameriki,pa še nobenmu ni jasen
bonk.gif

Glede motociklov je Honda že več kot 50 let največji proizvajalec !!

- je vse od leta 1959 največji proizvajalec motociklov na svetu
- leta 2013 je prodaja narasla na 16,8 milijona motociklov, kar je 8,7% več kot v 2012
- model Super Cub je najbolj prodajan model vseh časov. skupaj kar 87 milijonov kosov v več kot 160 državah sveta
- Honda je najuspešnejša znamka v dirkanju - 21 konstruktorskih naslovov v kraljevskem razredu ....
- čez 30.000 motociklov z unikatnim Dual Clutch Transmission (DCT) je bilo prodanih v Evropi od predstavitve leta 2010
- trenutno Honda proizvaja motocikle v 33 tovarnah iz 22 držav.
cheer.gif

Morda ste že slišali za hondo gold twin ?? Aha ne ok! Kaj pa za najbolj prodajan motor na svetu ever Honda cub ? Mimogrede neuničljiv motor ever!

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Meni pa je Honda najboljši izvenkrmni motor ever!
Štiritaktne so delali že takrat ko se drugim še ni sanjalo o tem, Tomos 4 pa je bil najboljši mali motor na svetu.
wink-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Štiritaktne so delali že takrat ko se drugim še ni sanjalo o tem, Tomos 4 pa je bil najboljši mali motor na svetu.
wink-1.gif
Doma imam 4 takno kosilnico na nitko,ko jo lahko vžge iz prve stara mama.
grims-1.gif

Tudi navadne kosilnice so najbolše,ker je vse premišljeno in se vse skrijejo!
zmaga.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Pa da se vrnemo na grdobo ....

Ne ne sory ampak tole je vrhunec dizajna,ker samo zaokrožen pleh pri ljudskih avtih ne mora niti blizu,ker se ni niti uvrstil na tekmo
smile-1.gif
)

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Top šit ?? Bolj šit !! Žal! Mogoče samo za nedeljo do 5kilometrov k maši?Poplnoma nobenih linij,vse zaobljeno,kot napihljiva blazina! Tudi VW popolnoma isti sekret vsi po vrsti
bonk.gif

Tudi francozi z renojem top šit vzdržljivostjo ima bolši dizajn
rolleyes-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
wink-1.gif

To sem jaz tudi trdil, dokler po 40 ur dela več ni hotel delat brez zauga. Razderem fergazer, ga prišraufam nazaj (brez moment ključa seveda) in "klenk" odleti alu uha ki drži fergazer. Zanič cela glava, menjava le te pa blizu polovice celega motorja. Vse zaradi kretenske konstrukcije in alu uhice debeline 4mm.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

Copy/paste xerox
hysterical-1.gif

Sam da jim je očitno kopirc slabo delal, pa je iz V8 atmosferca + RWD nastal 3,5 V6 plus trije elektromotorji, baterija in posledično štirikolesni pogon.
Pa 911 GT3 so tudi kopirali, so ga tudi kupili.
Saj verjetno ti je jasno, da to počnejo vsi. Če ti rata pridet v kak razvojni center/oddlek, boš videl tam kup konkurenčnih avtov. Vso konkurenco se vedno kupi, razdre, analizira. In če se najde kaj uprabnega, se skopira (ali razvije nekaj zelo podbnega, če so kaki patenti v igri).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Še danes bi vozil Hondo če ne bi tako hudičevo navili cen in če se slovenskemu uvozniku ne bi tako je.balo za vse skupaj.

Uvoznik se ne trudi kaj pretirano (nit slučajo pa ne sodijo v kategorijo, ki si jo navedel), ker od pricipala ne dobijo za SLO konkurenčnih cen. Ljubiteljem lahko prdajo, ampak to je premalo, da bi lahko kak resen biznis delali. Krivda je 99% na strani principala in njihovih cen, podpore ipd.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Še danes bi vozil Hondo če ne bi tako hudičevo navili cen in če se slovenskemu uvozniku ne bi tako je.balo za vse skupaj.

Uvoznik se ne trudi kaj pretirano (nit slučajo pa ne sodijo v kategorijo, ki si jo navedel), ker od pricipala ne dobijo za SLO konkurenčnih cen. Ljubiteljem lahko prdajo, ampak to je premalo, da bi lahko kak resen biznis delali. Krivda je 99% na strani principala in njihovih cen, podpore ipd.

Ja možno. Jaz pač pridem v salon in vidim situacijo tam. Kot kupca me to kdo je kriv niti ne zanima. Vem da imajo probleme z jenom in da težko konkurirajo ostalim, ki imajo tovane evropi, a vseeno, malo več volje bi lahko pokazali (no, saj so jo, to ej bilo tri leta nazaj, zdaj vidim da melo več delajo na kupci in da so celo našli voljo za neke "akcijske" modele.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Skratka jebe se hondi za eno slovenijo po domace. In mislimo kako pomembni smo. Sej po stevilu prebivalstva smo glih na ravni javnih delavcev prefekture predmestja tokia.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Skratka jebe se hondi za eno slovenijo po domace. In mislimo kako pomembni smo. Sej po stevilu prebivalstva smo glih na ravni javnih delavcev prefekture predmestja tokia.

Torej ne smemo imeti svojega mnenja?

Nazadnje uredil moderator:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Kot lastnik takat novo kupljenega Civica 2007 (1.8 - 140)....
Avto ima zdaj 260.000. Do zdaj brez večjih težav. Vozil ga bom še najmanj 2 leti (če bo vse ok
wink-1.gif
).

Zdaj pa... bi še kdaj kupil Hondo oz. civica? Bi, če bi v MB imeli normalen ureden servis in uvoznika. Ker to, kak odnos imajo na Autocommercu ni za nikamor.

Ta nova pa: Treba videt v živo, ker ta jajca, ki jo vozim zdaj, tud takrat (davnega leta 2006) meni ni zgledala lepo. Ko sem se pa vsedel not ,pa je to blo to.

Nazadnje urejeno:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
..............dajmo se obnašat.............

Nazadnje uredil moderator: