Nova Honda Civic

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Kje so zlati časi Vseveda in superiornosti mazde!

aplauz.gif

mx3 a ne?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
No, ker smo že ravno pri Hondi. nekaj časa nazaj sem razmišljal o nakupu kravana in medtemi sem si ogledoval tudi Hondo Civic. Cena se mi zdi ok, prostornost je med boljšimi v razredu, tako da nisem ravno našel velikih pomankljivosti. Pa vseeno, zanima me, kaj recimo manjka temu avtu v primerjavi zcenovno primerljivimi karavani (Astra, Auris, Golf...). To me resno zanima, ker še nisem izbral avta, saj se še nisem odločil. Kje je ta Honda civic tourer slabša od konkurence? Pa pustimo obliko. mene ne moti
smile-1.gif
Na cestah jih je dejansko zelo malo, kar me res čudi. Je kriva le oblika?

http://honda.si/nova-vozila/civic-tourer/
http://www.avto.net/Ads/detail...rni%9Aka%20g...

Model..kako lahko v tej temi o Hondi pišeš
10.gif

evil.gif

Zakaj bi bil avto slabši..reci ti meni? Osebno mi karavanka sploh ne zgleda slabo. Sicer ne vem kje delajo zdaj Civica...žal je kakovost precej padla modelom, ki so jih delali angleži. Ce jih še in so jim japonci pošteno navili ušesa se menda ni za bat.
Sicer pa...vzameš na test in vidiš zakaj se gre. Ne se bat fant.
grims-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Problem je, da za isti denar kot civic karavan dobi ze passata karavan pa ga nihce ne bo zajebaval.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Problem je, da za isti denar kot civic karavan dobi ze passata karavan pa ga nihce ne bo zajebaval.

Problem je to,da ti zavajaš,passat je od 25 jurčkov naprej civic karavan pa od 18 naprej.

Naprimer,nekateri passata nočejo in se rajši vozijo z Dacio !!
hysterical-1.gif

Drugače pa POLO je popolnoma isti cenovni razred kot Jazz,samo nekateri ga spet ne marajo ali enega ali drugega.

Ampak Polo je pa vendar VW !!
sprasujem se.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Sej si dober, ti kar uspeva zajebancija.
smile-1.gif
Se malo.

AOPCnaW.png

To je tisti s tremi cilindri. Naš "vaški" mehanik pravi da je imel več primerov odvitih vijakov glave motorja zaradi velikih tresljajev pri treh cilindrih.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
A jazz sedaj ze ima serijsko polico ali pa rolo cez prtljaznik. Pred leti (ko sem kolebal med jazzom in merivo) vem da je to bilo na seznamu dodatne opreme in to ne ravno poceni.
In ja meriva je 8 let pri hiši, pa nic ne kaze da bi sla od hise. Ce bi bili problemi z njo, bi jo zapeljal v graben (ko je bila se kasko)
evil.gif

Zdaj pa ze dam tistih "50" evrov letno za kak del....

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A jazz sedaj ze ima serijsko polico ali pa rolo cez prtljaznik. Pred leti (ko sem kolebal med jazzom in merivo) vem da je to bilo na seznamu dodatne opreme in to ne ravno poceni.
In ja meriva je 8 let pri hiši, pa nic ne kaze da bi sla od hise. Ce bi bili problemi z njo, bi jo zapeljal v graben (ko je bila se kasko)
evil.gif

Zdaj pa ze dam tistih "50" evrov letno za kak del....

Zakaj rabiš polico? Za kakšne izstrelke v glavo?? Zakaj nisi kupil pasata,ko ga dobiš za isti denar kot merivo??

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.335
9.572
113
EU
Razlog zakaj smo vzeli Jazz-iko, je tudi dvigovanje zadnjega sedeža navpično, kar omogoča pesiki labradorki, da vstopa brezu skakanja na sedež, kot pri prejšnjem avtu. Z leti ima težave z zadnjimi kolki in ji vstopanje dela težave.
Drugi razlog je cena. Za 11 tisočakov ... ima vse kot veliki, samo brez odvečne elektronske krame. Pa še žena je izbrala
zmaga.gif

Hecno je, ko sem vnuka peljal v Maribor in se na deteljici vklučujemo na avtocesto in ga vprašam, če bi rad slišal kako motor naredi "hooondaaaa".ko pospeši?. Seveda je potrdil.
Prestavim navzdol, dam plin do konca in ko motor dobi obrate prestavim navzgor. Vprašam vnuka "je naredil?". "Ja je" sem slišal tihi odgovor.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Za 11 tisočakov ... ima vse kot veliki, samo brez odvečne elektronske krame.

Za novega si dal toliko??

Ko sva ga midva z ženo gledala pred leti mislim, da se je začel pri 13.600 EUR (če se ne motim),..in v prihodu je bil nov model (zdajšnji) ki je štartal pri 15 jurjih.

Za moje pojme je glavna prednost Jazza v tem da imaš na zunaj mali avto in znotraj 'veliko' prostora - kar je ravno obratno kot pri nekaterih v tem velikostnem razredu, ko na zunaj še nekaj zgelda se sedeš noter pa klavstrofobijo fašeš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Drugače pa POLO je popolnoma isti cenovni razred kot Jazz,samo nekateri ga spet ne marajo ali enega ali drugega.
A to si spet kje prebral na netu?
Namreč za recimo 18 jurjev dobiš lepo naloženega Pola z R-Line paketom.

Sicer pa, to da primerjaš Pola z Jazzom delaš hudo slabo uslugo Jazzu, ki je noter konkretno večji avto kot Polo. Pa še kickne ne.
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

fantje hvala vam,zopet se počutim 15 let mlajšega,namreč takrat sem nazadnje bral take retarde glede honde in nasprotnikov honde

To je to...mene tudi nostalgija daje ko to berem in sem bil do zdaj trdno preprican da so RetaRdi ze izomrli

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

fantje hvala vam,zopet se počutim 15 let mlajšega,namreč takrat sem nazadnje bral take retarde glede honde in nasprotnikov honde

To je to...mene tudi nostalgija daje ko to berem in sem bil do zdaj trdno preprican da so RetaRdi ze izomrli

Primerjava je bila zgolj zaradi retardov o japoncih,ki se jim posmehujejo in zaničujejo
grims-1.gif

Katera znamka ali model nekomu odgovarja je pa zelo širok pojem in brezmejno nabijanje u tri krasne.

Ampak treba je vsaj toliko znanja da postavimo določeno znamko med podobno konkurenco.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Še res je da ima Civic trenutno samo 2 motorja
En bencinec in en dizel. S streni Honde dobra kvalitetna taktika. Posveti se razvoju samo dveh motorjev, nemesto šlampastemu razvoju desetih. Škoda samo ker se kupec ne more odločat kako hiter in močan bo njegov avto. Aja Honda je itak najhitreša, četudi jo drugi prehitijo... ali kak je že bil tisti rek.