Nova cerkev

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
O tej cerkvi smo sicer že govorili v temi "Policija ustavila Sveto mašo, duhovnik popisan!"

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
me zanima, kaj bo iz položnice, ki jim jo je zaradi kaljenja miru (ko so ropotali pred parlamentom) napisal policaj
smile-1.gif
Zakonodaja namreč pravi, da se zvonenje zvonov iz tega zakona izključuje..
če so zvonili preglasno morajo dobiti kazen. in morali bi jo dobiti VSI ki preglasno zvonijo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
2. člen

Zavezanec za zagotovitev prvih meritev in obratovalnega monitoringa je oseba, določena s predpisom o hrupu v naravnem in življenskem okolju (v nadaljevanju: zavezanec).

Zavezancu ne glede na določbo prejšnjega odstavka obratovalnega monitoringa ni treba zagotavljati za:

– vir hrupa, ki je skladno s predpisi o hrupu v naravnem in bivalnem okolju nepomemben vir hrupa,

– industrijski, obrtni ali drug proizvodni objekt ali napravo, objekt ali napravo v kmetijstvu ali gozdarstvu, gostinski ali zabaviščni lokal, ki uporablja zvočne naprave, ali objekt za športne ali druge javne prireditve, če njegova uporaba ali obratovanje na kraju imisije v I. ali II. območju povzroča hrup z dnevno ravnijo do 45 dBA in nočno ravnijo do 35 dBA oziroma na kraju imisije v III. ali IV. območju povzroča hrup z dnevno ravnijo do 56 dBA in nočno ravnijo do 46 dBA,

– zvonove,

– hrup kot posledico cestnega prometa na obstoječi cesti, če povprečni letni dnevni promet, izračunan na podlagi štetja prometa skozi vso koledarsko leto, ne presega 800 vozil v I. območju, 3.200 vozil v II. območju, 12.500 vozil v III. območju ali 25.000 vozil v IV. območju,

– hrup kot posledico cestnega prometa na novi ali rekonstruirani cesti, če povprečni letni dnevni promet, izračunan na podlagi štetja prometa skozi vso koledarsko leto, ne presega 400 vozil v I. območju, 1.250 vozil v II. območju, 4.000 vozil v III. območju ali 12.500 vozil v IV. območju,

– hrup kot posledico železniškega prometa na obstoječi železnici, če v času med 6. in 22. uro povprečno število vlakov (M), ki v eni uri prevozijo obravnavani odsek železniškega tira ali več tirov, če gre za železnico z več tiri, ni večje od 1 v I. območju ali od 4 v II. območju ali od 15 v III. ali IV. območju,

– hrup kot posledico železniškega prometa na novi ali rekonstruirani železnici, če v času med 6. in 22. uro povprečno število vlakov (M), ki v eni uri prevozijo obravnavani odsek železniškega tira ali več tirov, če gre za železnico z več tiri, ni večje od 0,5 v I. območju ali od 1,5 v II. območju ali od 5 v III. ali IV. območju.

Ne, ta zapis (čeprav tako izgleda) ni šala.

Najdete ga tukaj:
https://www.uradni-list.si/1/content?id=13024

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
samo da oni niso imeli zvoncev ampak posodo.

drugače je pa zvonce treba kar lepo vključit v to. saj je še eu rekla da zvoniti preglasno ni v redu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Zvonenje ima v Sloveniji zgodovinsko podlago in pravico, ker je bilo včasih poleg kresov, alarm za turške vpade
in ravno zaradi tega ga hočemo nekateri obdržat, drugi pa prepovedat,
jst bi enkrat šaltu vse zvonove za cel teden, dok vam možganov ne utekočini
evil.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
saj jim ne odrekam pravice samo bolj potiho naj svoje pravice izvajajo.

Me v nedeljo v zjutraj zelo "nežno" zbudijo zvonovi ob šesti uri.
evil.gif

HomoSapiens

Zelenc'
1. maj 2014
6
0
1
Vcasih sem bil ateist, ampak k sreci sta mi sveta ponev in pisker pokazala pravo pot, pa sem se spreobrnil.

BONG!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ne verjamem
ateizem je kot komunajzarstvo
enkrat ateist - vedno ateist
uf-1.gif

a bi se rad nepremičninskemu izognu?
grims-1.gif

HomoSapiens

Zelenc'
1. maj 2014
6
0
1
V bistvu je prislo tako dalec, da sem pripravljen podpreti vse kar deluje proti tej drzavi in govedom, ki jo "vodijo". Pa ce je treba zato poprijeti za sveti pisker in sveto ponev, bom pac storil tako.

Glede nepremicninskega davka - saj smo trikrat obdavceni na vsakem koraku, "veljaki" pa si z nasim denarjem cifre na TRjih visajo, zakaj torej se jaz ne bi bil oproscen vsaj kaksnega davka?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.370
7.469
113
Odlicno torej ti moremo cimprej onemogociti kakrsnokoli storitev drzave ti pa mirno deluj proti njej.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.117
113
v lokalni ostariji
hmm... če so "storitve"države obiski raznih inspekcij potem prosim, onemogočite me;))))

drugače pa tale cerkerv je... hmm bong;)

jst verujem v sv. motorko in sv. cepilc a lahko ustanovim cerkev?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
sej po eni strani je homosapiensovo razmišljanje edino logično...
lej....imaš njivo od katere si življensko odvisen, na njej pa se ti zaredi toliko škodljive golazni, da kljub nadpovprečnemu delu, pridelka nimaš več....
lahko se odločiš med dvema možnostima
brezplodno garaš še naprej ampak si lačen, ker ti golazen vse sproti požre in ker je dobro prehranjena, je vedno močnejša
lahko vse skupaj pustiš v plevel in golazen počasi, ampak zanesljivo pocrka zaradi pomanjkanja hrane
v obeh primerih si lačen tudi sam, ampak v prvem primeru boš lačen v nedogled(dok ne crkneš), v drugem pa imaš vsaj v teoriji možnost, da preživiš golazen in takrat s pridnim delom, zopet ustvarjaš pridelek in se spodobno prehranjuješ.
Sicer pa, ....v borbi proti podganam so preizkusili že vse sorte, ampak najzaneslivejša metoda, da se jih 100% znebiš, je popolna odstranitev vseh virov hrane.....najprej se koljejo same med sabo, imajo manj zaroda, kar pa jih preživi, se odselijo
zmaga.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.757
1.539
113
Nekaj takega že počnemo ljudje v tej državi... Samo še politike bi bilo treba naučiti te logike
grin1.gif