Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Glede na to, da sta oba povedala isto, predvidevam da vam take ideje vsajajo v glavo kaki senzacionalisticni mediji za drek mesat? Zanimivo da pa vse fabrike tam in dalec naokrog nimajo problemov najt delavcev, sploh zato, ker brezposelnost ni ravno zanemarljiva.
Si gledal danasnji dnevnik?
Niti slučajno, teh naših klobasanj po raznih dnevnikih nisem gledal že ene 10 let.
Pa kaj vi resno mislite da pridejo k nam, brez da bi pred tem rešli vprašanje od kot delovna sila? Sam sem dovolj dolgo bil v teh industrijskih krogih avtomobilske industrije, da vem kako stvari tečejo. Obstaja ena taka magična beseda, kateri se reče učenje, izobraževanje, priučevanje. In tukaj so trofli jack pot, ker lahko za to ponucajo tovarno v grazu. Ali že pred štartom naše pošljejo tja, ali pa ob začetku njihove sem, da jih postopoma šolajo.
Vam povem primer, ko se je ena firma na novo ustvarjala, oz. širila v Bosno. Od 300 potrebnih, ni bilo niti enega kvalificiranega. Stvar se je rešila tako, da je prvo šlo dol 100 naših za eno leto in šolalo 200 bosancev. V roku enega leta je bilo izšolanih 300 delavcev.
Selitev delovne sile? Jaz kaj takega še nisem videl v tej branži. Kak si vi to točno predstavljate? Da pride Hans do Franca v Avstriji in reče, čuj Franca, ti in 400 drugih Francov bote od zdaj dalje delali v Sloveniji? In kaj Franc reče, ok? Nikoli in nikdar. Prvo zato, ker Franc točno ve da dobi takoj v okolici Graza novo službo in drugič zato, ker je to iz zakonskih in kradrovskih vidikov preveč komplicirano, dolgotrajno in zato praktično nemogoče izvest.
Koga bodo sem vozili? Hrvate, Romune in podobne? Niti slučajno, njim Slovenija ne diši. Če že morajo it iz svoje domovine, gredo v zahodno evropo. Hrvaški dnevni migranti pa dopadejo, ker jim je predaleč. Še do Ptuja se jim ne da vozit, preverjeno večkrat.