Nov zakon pomaga.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
ja očitno res ne no. Dobr da si ti tok realen in si vseh temam najbolj pameten, sploh ko je treba mlade zafrkavat. Ja sej kjer se nesreča naredi se pravi da je nekdo kršil pravila. Sej veliko bi samo naredili ze s prisotnosjo, sploh ni treba da koga ustavijo. Sej vsak da nogo z gasa ko jih vidi. Avtomatsko.

Dejstvo je, da je veliko kontrol namenjenih kasiranju. Sploh kontrole v središčih mesta, kjer kasirajo gsmje in pasove. Zakaj ni radarja na dunajski, (ce ne veš, je to glavna cesta skozi ljubljano)? zakaj ni radarjev na cestah med naselji? Pač če hočjo bit zoprni, naj bodo povsod pa je. Se bomo pa 90 peljali po regionalki... Poslušaš radio, in so vsak dan na istih odsekih. Če bi si zapisoval, bi verjetno ugotovil, da so se ob podobnih urah. In priznej da so dostikrat na takih odsekih, kjer sploh ni nobene posebne nevarnosti, niti ni bilo nikoli kakšnega hudega karambola.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Stardec, saj jaz sem tudi za večjo prometno varnost in manj mrtvih na naših cestah. Samo z drakonskimi kaznimi tega ne bomo dosegli. Teh 60 manj mrtvih na naših cestah je res deloma posledica zakona, so pa tudi še drugi razlogi, ki jih ti ne vidiš ali pa nočeš videti, ker potem nebi mogel trobezljati vsak dane enih in istih nesmislov.

Jaz bi uvedel kazni za tiste bumbarje, ki ne vedo kaj natančno je to za ena zadeva naselje in postavljajo table za naselje 2 km pred naseljem, tiste za konec naselja pa 5 km za naseljem. Kaznoval bi tudi tiste mojstre, ki postavljajo neusklajeno prometno signalizacijo, ki povzroča zmedo med vozniki. Primer je dostop na AC LJ-MB iz Zasavske smeri. Po veliki rumeni usmerjevalni tabli bi človek sklepal, da je za naravnost namenjen desni razvrstilni pas, po oznakah na cesti in prometnem znaku za razvrščanje pa je za naravnost na AC namenjen levi razvrstilni pas. Tipu, ki je odobril tako signalizacijo bi za nagrado dal delovno knjižico, eno astronomsko kazen za ogrožanje cestnoprometne varnosti in pa ene tri okrog kepe, da bi drugič bolj uporabil možgane, če jih sploh ima.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Sej veliko bi samo naredili ze s prisotnosjo, sploh ni treba da koga ustavijo. Sej vsak da nogo z gasa ko jih vidi. Avtomatsko.
Ja in zakaj daš nogo z gasa ko vidiš policaja? Ti bom jaz povedal. Ker veš, da te bo orenk kaznoval, če noge ne boš dol dal. Če bi pa ti vedel da te policaj nebi kaznoval, ker pač tam samo stoji in gleda, bi pa ti figo dal nogo iz gasa dol. Kvečjemu bi gas še bolj pohodu, policaju bi pa jezik pokazal. To bi ti naredu, nč druzga, pa tvoji sokljukci bi isto naredl.
Citat:
Dejstvo je, da je veliko kontrol namenjenih kasiranju. Sploh kontrole v središčih mesta, kjer kasirajo gsmje in pasove.
In kaj je tle narobe? Skrbijo za tvojo glavo, ker očitno ne znaš sam za svojo glavo skrbet, da se je ne boš razbil, med tem, ko boš po mobiču brezveznostii čvekal. In štrafajo te, ker sam nisi dovolj pameten in se nočeš privezat, čeprav gre za tvoje dobro, pa ti še ni prav. Za telefonarjenje z mobičem med vožnjo bi morala pa sploh bit večja kazen. Sem že tukaj pisal o raziskavi, kjer so ugotovili da je telefonarjenje med vožnjo isto, kot bi imel 1.5 promila alkohola v riti.
Citat:
In priznej da so dostikrat na takih odsekih, kjer sploh ni nobene posebne nevarnosti, niti ni bilo nikoli kakšnega hudega karambola.
Menda ne bodo policaji stali in ustavljali tam, kjer je že itak kritična točka? A ti bi šel kar na nek nepregleden ovinek ustavljat vozila, da bi še večjo štalo in še več nesreč povzroču. Logika bebavega dinamika.
Jaoooo kakšno debilno razmišljanje skoz plozate tle....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Teh 60 manj mrtvih na naših cestah je res deloma posledica zakona, so pa tudi še drugi razlogi, ki jih ti ne vidiš ali pa nočeš videti,
Jaja, smo slišal tukaj trapce.... Vinjete so, kao pripomogle k tem 60 živim. Blabla..... Pa boljši avti knede? Boljše avte so letos žačel delat. Traparija na nivoju froca iz vrtca...
Citat:
Jaz bi uvedel kazni za tiste bumbarje, ki ne vedo kaj natančno je to za ena zadeva naselje in postavljajo table za naselje 2 km pred naseljem, tiste za konec naselja pa 5 km za naseljem
Ja ti bi to naredu, ker si kljukec. Največ ljudi se pobije, ker mora prej in dlje vozit počasneje, knede?
Matr, kakšne kozlarije......
Vidiš ti in ostali tvoji sokljukci ste šolski primer, zakaj je tolko klanja po naših cetah. Mate logiko bedaka iz norišnice. Vse bi naredl, samo, da ne bi blo treba slučajno kje bolj počas peljat...Za vas je najhujše zlo na cesti peljat nekje malo počasneje.
Kot vidmo, so kazni še mnogo premajhne. Vas bi blo treba štrafat, da tud za žret nebi več imel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz ne dam noge z gasa, ko vidim policaje. In preziram tiste, ki to počnejo. Če to naredi pred mano, pa ga še opozorim (hupa ali podbno, ali ga preprosto prehitim).

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
Ja ker če ne bom dal noge z gasa, me lahko še vedno ustavi. Tako pa pač tam znižaš in pol veselo naprej. Kot sm 4x reku, pa to naredim ali je kazen 100€ ali pa 500€, dej si to dopovedat.
In, da boš vedel, jest se redno in vedno privezujem. Ni vožnje, da ne bi bil pripet! No, gsm pa res kdaj uporabim tud med vožnjo. Pa tud plačal sem že... aja nisem, dobu sem samo opozorilo. Pa mi je policaj reku, da naj s tem denarjem, s katerim bi mogu kazen plačat, grem v BB in si kupim slušalke al pa bluetooth. In ti hudič, veš da sem šel res bluetooth kupit. To mi je bila zelo fer poteza od policaja. Takih je malo! Sam kaj k ga ne rabim skoz. Tist en klic k ga imam v avtu... kr tko opravim, po domače, seveda se prej prepričam, da ni kakšnih policajev okol.
Lej, v prvem stavku si navedel, da si bral post. Dej še enkrat preberi tvoj prvi citat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz ne dam noge z gasa, ko vidim policaje. In preziram tiste, ki to počnejo. Če to naredi pred mano, pa ga še opozorim (hupa ali podbno, ali ga preprosto prehitim).

Misliš da se un pred tabo kej sekira, če mu hupaš. LOL Čeprav ti ne verjamem, Pa tud ne verjamem, da ga greš pred policajem prehitevat,

A si že kdaj dobil kazen zaradi nepravilne uporabe hupe, al pa prehitre vožnje al napačnega prehitevanja?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
.. aja nisem, dobu sem samo opozorilo. Pa mi je policaj reku, da naj s tem denarjem, s katerim bi mogu kazen plačat, grem v BB in si kupim slušalke al pa bluetooth. In ti hudič, veš da sem šel res bluetooth kupit. To mi je bila zelo fer poteza od policaja. Takih je malo! .
Tud opozorilo včasih zaleže, celo bolj kot kazen. Takin policajev, ki bi samo opozorili je res malo. No jest ga še nisem srečal.
Meni je pa zaračunal kazen, bluetootha mi ni omenil, pa se tako še danes pogovarjam brez, samo bolj okol gledam, da ni kakšnega policaja blizu. od takrat uspešno.
Vsekakor je tvoj policaj z opozorilom dosegel več kot moj s kaznijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Misliš da se un pred tabo kej sekira, če mu hupaš. LOL Čeprav ti ne verjamem, Pa tud ne verjamem, da ga greš pred policajem prehitevat,

A si že kdaj dobil kazen zaradi nepravilne uporabe hupe, al pa prehitre vožnje al napačnega prehitevanja?

- obstoj sonca ni odvisen od verovanja posameznikov
wink-1.gif

- pri prehitevanju upoštevam tole: vozilo pred mano počasnejše od mene; prosta pot za prehitevanje
-- ne upoštevam: kdo je parkiran ob cesti; barva kravate švedskega kralja;kup drugih za vožnjo nepomembnih stvari

Pred leti sem dobil kazen za prehitro vožnjo, ko mi je po bregu navzdol v Lenartu "pobegnil" avto na 60 km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
- pri prehitevanju upoštevam tole: vozilo pred mano počasnejše od mene; prosta pot za prehitevanje
Upoštevaj še, da pri prehitevanju ne smeš presečt max dovoljene hitrosti. Če je že un pred tabo pripeljal hitro (da je bremzal) pol je to mal težje.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pred leti sem dobil kazen za prehitro vožnjo, ko mi je po bregu navzdol v Lenartu "pobegnil" avto na 60 km/h.
Če bi zabremzal, takoj ko si jih videl bi se kazni gotovo izognil. OK, ti to ne delaš, pa plačuj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
malo si to preberi pa boš videl! celota pomaga ne sam kazen!
Hehe, tapravga klovna si dal za komentirat. Kuzmiča, dežurnega cestnega norega divjaka. Slučajno jaz tega Kuzmiča malo poznam. Več pizdarij kot jih je ta naredu po cest jih je malo kdo. In zdaj bo ta stari pokvečeni klovn prodajal šolo varne vožnje...Samo reklamo za svoj biznis si dela, ti in podobni kljukci pa to pobirate za suho zlato.
In vsi taki in podbni cestni razgajači ter dinamiki, ki nočejo priznat, da so visoke kazni pripomogle k počasnejši vožnji, se zdaj zgovarjajo, da je manj mrtvih zaradi vinjet, ne zarad počasnejše vožnje ki je posledica višjih kazni.
Hehe, vinjete so pripomogle k zdaj že 70 več živih ljudi. Hehe, pa od Damjana Murkota nasvet za zvezdništvo je tud veliko pripomogel k temu.

Je pa zanimiv njegov globokoumen stavek, češ da je spremenjena miselnost pripomogla k boljši cestni varnosti.
Ja kaj je pa pripomoglo k spremenjeni miselnosti? Odgovor; višje kazni.
Pa smo prišli spet nazaj, na lepe kazni.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ti si Ðek. Ti imaš gvišno veliko prjatlov k si tak frajer? In to takšnih prjatlov, kot so vaginče, exHair, turbobič, XXXL in podobni kanoni..... Sama izbrana elita.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja ker če ne bom dal noge z gasa, me lahko še vedno ustavi. Tako pa pač tam znižaš in pol veselo naprej.
No vidiš. Priznal si, da pred policajem zmanjšaš, pol pa spet veselo naprej delaš pizdarije. Zato pa je traba take nepoboljšljive cetne divjake štrafat, da tud za sol ne boste imeli več.
Radarje in še več radarjev rabimo pa kamere, pol pa kazni, samo kazni in še več kazni rabite vi nevzgojeni cestni primitivneži...
Iz posta v post dokazujete, da so le visoke kazni edina rešitev za vas primitivne voznike....

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Dve varjante preverjeno pomagata:

1. Nabiti kazni v nebo (lažja varjanta, prinese več denarja in manj stroškov)
2. Nabiti na vsako štango stacionarni radar in povečati prisotnost policistov (težja varjanta, prinese manj denarja in enormne stroške)

V Sloveniji velja prva, v Franciji naprimer, pa druga. Kaj je boljše je odvisno samo od tega, s katerega zornega kota situacijo opazujemo.
Za navadnega človeka je sigurno boljša druga varjanta, ker, če se že spozabi, ne bo ob celo (ali pol plače), s tem da bo moral vedno voziti po predpisih. Za državo je boljša prva, ker pobere precej več denarja, vendar pa efekt po mojem mnenju ni tako dober kot pri drugi.
Dejstvo je da tudi če bi bile kazni 50€ in bi vedel da je na vsaki štangi radar, nihče ne bi vozil več kot 50 v naselju, tako pa ljudje še vedno tvegajo ker je možnost da te bo snel radar precej majhna.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.962
-393
113
ma ti si res fuknjen sorry.

Že OSMIČ ti povem. Kaj ti pomaga visoka kazen, če ni nikogar, k bi jo napisal??? In kaj ti pomaga stacionarni radar, k ga enkrat vidiš, ne boš nikol več tm prehitr pripeljal!
In ne delam veselo naprej pizdarije, ampak se peljem 60-70 kar je za obcestna naselja čist ok!
Ti pa iz posta v post dokazuješ da sploh ne znaš brat/razumet teksta.
rolleyes-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Za takšno štalo kot vlada pri nas v sloveniji nihče ne more zagotovit dovolj policije. Samo beri tale forum, kolk je tle enih primitivcev, ki se kar naprej zgovarjajo, da oni lahko divjajo, ker pač vedo da lahko in kao znajo vozit. Kaj takega lahko izjavi samo najbolj zahojen primitivec pod soncem. NOBEDEN ne sme niti nima pravice divjat ali kako drugače kršit CPP na cesti!
In za take primitivce je kristalno jasno, da bo pomagala samo palca, to je kazen na kazen.
Skoz ponavlam. Policija reda ne more naredit, ker kot vidiš norec bo divjal, tam kjer pa stoji policaj, bo pač malo zmanjšal. Potem pa spet gasa. Pa še med slovenskimi primitivci vlada "solidarnost" obveščanja, kje stoji policijska patrulja in čaka na prekrškarje. Prekrškarji in ostali primitivci se takoj obvestijo, pri tem pa se ne zavedajo, da rešujejo potencialnega morilca, v smrt pa potiskajo vse potencialne žrtve. Pa kje za boga so staknili tak skrajno balkanski primitivizem. Celo po radiu razne postaje opozarjajo cestne morilce, kje jih čaka radar ali policijska patrulja. To je primitivizem brez primere. Tolk enih žrtev na cesti, pol se pa pomaga morilcu namesto žrtvi.
Radarje in kamere na cesto, pa samo kazni talat in poviševat, ker tolk policije, da bi uredila tako štalo, je nemogoče imet.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kljukec ne izgovarjaj se . Priznal si da divjaš, ko pa zagledaš policijo pa upočasniš, potem pa spet gasa naoprej....torej redni kršitelj.
In ja enkrat ti bo policaj napisal kazen, nč bat. Boš naletu samo počakaj malo. Uh kakšna neučakaost. Morda ne boš plačal za vsak prekršek posebej, ker je to nemogoče, boš pa zato fasal en večji seštevek za več prekrškov, in zato bo ta znesek malo večji. A ni tako uredu in pošteno?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
palica ni nikoli kazen razen večkrat z njo v prazno mahaš te vsari pa te mine tut! za ostali del ki si ga pa napisal pa lahko rečem samo
bonk.gif
pa ti nisi normalen! Pojma nimaš o čem bluziš pa bluziš! Zakon je zsato da se krši in blj beden je (beri bolj visoke kazni so) slabši je! Pokaži kako študijo da je samo zakon privarčeval 60 življenj! Ni jih zakon ampak spet okoliščin (koliko je bilo v avto, kjer je eden umrl,....) veliko ljudi se je prestavilo na avtoceste, mogoče je tut malo višja cena bencina malo vplivala na to ker so se ljudje mogoče malo manj vozili! Prava nevarnost pa so na cesti starejši ljudje, ki se po avtocesti narobe vozijo, ki na cestah cincajo okrog....!