Nov svetovni red

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Če mi ga ne boš posodil brezobrestno, ti ga bo nekaj% crknilo, ker ga sam ne moreš tolk pojest in zato boš za svoj višek sam iskal in prosil mene, če ga hočem in ti drugo leto vrnem frišnega.......v tem je fora, ...a je res tak težko zastopit?
Izklopi program, ki so ti ga vsadili v možgane, ....poskusi jih uporabit sam, ne da jih namesto tebe uporabljajo drugi.

Ti si tak ko tak profitiral, ker ti žito ne bo crknilo, pa še frišnega boš dobil, to je tvoj zaslužek,....js ti bolj nazorno ne znam razložit...

Nazadnje urejeno:

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Zelo lep se sliši koncept RBE (resource based economy), kjer bi denar izgubil svojo veljavo in v prvi plan bi prišli viri.

Sounds like Travian.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Če mi ga ne boš posodil brezobrestno, ti ga bo nekaj% crknilo, ker ga sam ne moreš tolk pojest in zato boš za svoj višek sam iskal in prosil mene, če ga hočem in ti drugo leto vrnem frišnega.......v tem je fora, ...a je res tak težko zastopit?
Izklopi program, ki so ti ga vsadili v možgane, ....poskusi jih uporabit sam, ne da jih namesto tebe uporabljajo drugi.

A je res tako tezso zastopit, da je zito MOJE, in da ga bom "naprej predal" tako kot JAZ hocem, in ne kot bi se tebi zdelo prav?

V kolikor ga nihce ne bo hotel bom bodisi znizal ceno, prilagodil tebi (ce mi bo to ustrezalo), ali ga bom pa vrgel stran (j*be se meni, kaj bi ti rad.press), in naslednje leto posadil 20 kil manj - toliko, da ga bom imel zase, ne pa da bom brez potrebe sadil nekaj, cesar sam ne rabim, in mi na noben nacin ne koristi, in mi na koncu koncev dela skodo.

In, kaj sedaj? Jaz nimam vec odvecnega zita - ker se mi (ga) ne splaca delati za druge, in ker od tega nimam nic - ti si pa lacen.
smile-1.gif

Citat:

Ti si tak ko tak profitiral, ker ti žito ne bo crknilo, pa še frišnega boš dobil, to je tvoj zaslužek,....js ti bolj nazorno ne znam razložit...

Profitiral sem... ker imam cez eno leto spet enako kolicino zita, ki ga ne potrebujem? Ki ga "lahko" (hvala, res) spet tebi posodim za... to da jaz od tega ne dobim - nic - razen tvoje obljube, da mi bos naslednje leto spet vrnil isto kolicino?

A sem kaj zamudil? Dajva takole: Daj ti meni posodi 5000 EUR svojega pridelanega in prihranjenega denarja, jaz ti pa cez eno leto vrnem enako stevilko v EUR.
Jaz bom medtem denar nalozil na banko in pobral obresti, ti bos pa nazaj dobil isto kolicino (minus inflacija).

Jaz sem takoj za to idejo. Se 10 takih kot si ti najdem, dodam 1 EUR lastnega denarja, pa sem v enem letu za NIC dela pridelal (pri obrestni meri 2.95%) 1.475 EUR cistega dobicka.
smile-1.gif

profít -a m (ȋ) 1. v kapitalistični ekonomiki presežek izkupička nad stroški ali prodajne cene nad nakupno ceno, dobiček

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
jaoooo
bonk.gif

Očitno si zamudil vse...govora je o novi družbeni ureditvi, za kar je potreben nov, alternativni monetarni sistem, ker je trenutni samomorilski za človeštvo
....ŽITO ponazarja DENAR....govorim v prispodobah, ker strokovno ne znam razložit .....

Pa ne bom se več pogovarjal o tej temi stabo, ker si pretrd in ne premoreš niti kančka inovativnosti in razmišljanja s svojo glavo.
Lp

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne skrbi, sem jaz dodal (po tem ko si ti ze odgovoril), kako v denarju zgleda tvoja ideja "daj mi posodi, ti isto vrnem". Zdaj pa cakam na tvojih 5000 EUR.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Spet, prosim, zakaj je komunizem (in njegov "light" brat, socializem) dober?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
evrofil: kaj bosta s caplom naredila ko ti bo ena banka naslednje leto rekla da nima vec tistih 5000 evrov, ker jih je "hilda"investirala v lihtenstajn, pa jih sedaj ne more vrnit? ti ne bos dobil tistih 140 € obresti capl pa 5 jurjev.

Se komentar na kitajsko eu in dvd. za dvd smo ze ugotovil da ga je kupil pres 3 leti in ne pred 22.
Eu pa kitajski ni nabila carin ker potem eu kapitalisti ne bi mogli prodajat svojih stvari proizvedenih na kitajskem po dumpinskih cenah glede na evropake cene. Za nek izdelek sem slisal, da so kitajci unicil proizvodno po celem svetu, sedaj ko imajo monopol pa so cene nebeske (za kitajce ne za kupce).

Vsi poskusajo nekako spet dvignit gospodaesko rast. Gospodarsko rast lahko dvignes sami tako da ima narod denar in da ga zapravi doma, ali pa nekomu prodas zadevo katero si proizvedel.
Ker slo nima vec proizvodnje,kupujemo pa na ebayu,so tudi trgovine obsojene na propad vsaj v takem obsegu kot so se razpasle v zadnjih 20 letih.

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.434
2.531
113
SV SLO
Zakaj pa recimo funkcionira Google, čeprav ima vse zastonj? Zaposleni pri Googlu imajo ene najboljših pogojev dela na svetu. Pa so tudi v kapitalizmu.

A se nebi dalo nov sistem napraviti po vzoru nekaterih igric na netu? Vsem je dosegljivo vse zastonj, vendar postopoma. Če želiš nekaj več in hitreje pač plačaš.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Zakaj pa recimo funkcionira Google, čeprav ima vse zastonj? Zaposleni pri Googlu imajo ene najboljših pogojev dela na svetu. Pa so tudi v kapitalizmu.

A se nebi dalo nov sistem napraviti po vzoru nekaterih igric na netu? Vsem je dosegljivo vse zastonj, vendar postopoma. Če želiš nekaj več in hitreje pač plačaš.

A se hecas, al kaj? Google zivi od tiste najbolj kapitalisticne stvari - oglasevanja
smile-1.gif

http://www.sci-tech-today.com/...id=11200CI9BG0W
http://www.wired.com/business/2011/07/google-revenue-sources/

3 MILJARDE na mesec :D Zaposleni imajo pa zato odlicne pogoje dela, ker so v 95% najboljsi, kar jih denar kupi, ker koncepta "8 ur z malico" ne poznajo, in ker vedo, koliko je njihovo delo za firmo vredno, in koliko on dodajo k vrednosti firme
smile-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
ksz... malo sem počistil nesnago, ki je bila producirana od 18h dalje v tejle temi. Žal Fonzl ne zna uporabljati funkcije reply zato so bili kantirani tudi določeni konstruktivni posti.

Citat:
Uporabnik aviator pravi:
Kapitalizem brez odvetnikov in z smrtnimi kaznimi za korupcijo bi bil vrhunski sistem, no pa še kaj bi se lahko vpeljalo!

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Edini ki se jih bolj bojim kot kapitalistov, so komunisti.
Kapitalisti mi lahko poberejo vse kar imam, komunisti pa še tisto kar nimam.

Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik aviator pravi:
Kapitalizem brez odvetnikov in z smrtnimi kaznimi za korupcijo bi bil vrhunski sistem, no pa še kaj bi se lahko vpeljalo!
Kitajci imajo tako v socijalizmu, al ka že majo tam

Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Edini ki se jih bolj bojim kot kapitalistov, so komunisti.
Kapitalisti mi lahko poberejo vse kar imam, komunisti pa še tisto kar nimam.
V novem redu ne bo nobenega od naštetih in sploh ničesar kar je že bilo, zato pa bo nov,
Vsak sistem pa ima, ali je imel vsaj kak mali % tudi dobrega in to dobro se pa lahko uporabi v novi ureditvi.

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jp... fevdalizem je mel cel kup krasnega. Sužnjelastništvo tud, še posebej če nisi bil suženj.
Pejd si enkrat Pompeie pogledat. Raj na zemlji... Mejduš Vezuv...
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

V novem redu ne bo nobenega od naštetih in sploh ničesar kar je že bilo, zato pa bo nov,

"Novega reda", kot si ga zelis ti ne bo nikoli. Ves zakaj?

Ker ze znotraj trenutnega sistema - kjer lahko uspe vsak, ki se za to vsaj malo potrudi - ljudje ki si zelijo "novi red" niso sposobni uspeti.

Ce pa jim slucajno, po nekem cudnem nakljucju vesolja,in s podporo lumpenproletariata uspe, pa se bo sistem - ko ne bo vec gonilne sile gospodarstva - dela, vrednosti; in nagrade tega dela in vrednosti, ki ni, ne bo, in ne sme biti enaka za vse - zrusil sam vase. Glej Sovjetska Zveza, predvsem 1917-1938... Takrat so imeli cisto blagostanje in mir za vse, ane?

Zato Caplom ne bo kmalu uspelo. Kjer je tistih, ki zmorejo se vedno vec kot tistih, ki bi ziveli na lovorikah in na racun drugih.

Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Saj globalizem (kapitalizma že neki časa ni več) se ravno tako sesuva sam vase, kot se je komunizem. Razlog: Nekdo je pozabil upoštevat, da so tisti, ki so dopoldan delavci, popoldan potrošniki.
Nov red vsekakor prihaja, vprašanje pa je kak bo. Nič ne kaže, da bo to RBE. Po mojem bomo spremenili paradigmo minimalne plače in uvedli nekakšen socialni kapitalizem. Ampak ne za to, da bodo lahko lenuhi še naprej lenuhi, pač pa zaradi ohranjanja potrošnje in s tem gospodarstva.

Citat:
Uporabnik capl pravi:
Pa saj ravno v tem sistemu živijo lenuhi na račun drugih in zato ga vedno več ljudi hoče spremenit, pa ne glih capli, ki povečini nimamo pojma da nas izkoriščajo in mislimo, da tako mora bit, ker smo preneumni da bi razumeli foro, (vsaka podobnost s tabo je nenamerna
evil.gif
) , ampak tudi možganska elita sveta je ugotovila, da drvimo v prepad, nimajo pa nobene politične moči za kej izboljšat in tudi zaradi svoje eksistence so zaenkrat še bolj kot ne tiho.

Ja , js res ne bom doživel sprememb in si niti ne želim, ker če se zgodijo še v mojem času in ne postopoma, se bo prebivalstvo prepolovilo vsaj za polovico, ker parazitska elita bo uporabila tudi orožja za množično uničevanje v obrambi svoje nadvlade.

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Mozganska elita sveta je ugotovila? Da kapitalizem ne funkcionira?

Aja. Zato vsi probajo celo stvar naralo predelat v:
http://en.wikipedia.org/wiki/State_capitalism (S cimer se sicer osebno ne strinjam, ampak je "good enough".)

Sicer pa, glede na to, da ves, da je mozganska elita to ugotovila - kdo pa?

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

A se hecas, al kaj? Google zivi od tiste najbolj kapitalisticne stvari - oglasevanja
smile-1.gif

http://www.sci-tech-today.com/...id=11200CI9BG0W
http://www.wired.com/business/2011/07/google-revenue-sources/

3 MILJARDE na mesec :D Zaposleni imajo pa zato odlicne pogoje dela, ker so v 95% najboljsi, kar jih denar kupi, ker koncepta "8 ur z malico" ne poznajo, in ker vedo, koliko je njihovo delo za firmo vredno, in koliko on dodajo k vrednosti firme
smile-1.gif
Kje pa dobijo firme ki oglašujejo denar, komu ga vzamejo? delničarji ga sigurno ne dajo od svojega, tudi managment ne, ...a mogoče tudi google bogati na izkoriščanju delavcev in potrošnikov?....sprašujem, ker sem prepričan, da kdor bogati s tem da drugega drži v siromaštvu, sigurno ni tolk pameten in sposobn, kot se predstavlja, pa tudi če to dela samo posredno.
a je res to, da če bi svetovne firme, znižale stroške oglaševanja za 10%, bi lahko čisto spodobno plačale delovno silo, vsaj tisto v ,,konkurenčnih,, državah.?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Spet, prosim, zakaj je komunizem (in njegov "light" brat, socializem) dober?

S polno odgovornostjo trdim (pa nisem "tardeč"):

Jugoslavija je štela cca. 20 miljonov prebivalcev.
V komunistični partiji je bilo cca. 2 miljona članov. Pustimo sedaj dejstvo, da so nekateri vstopili prostovoljno, druge so malce prisilili.

Žepe si je napolnilo (po moji oceni) največ 20.000 članov. Vsak stoti komunist torej. Od števila prebivalcev pa si je torej napolnilo žepe torej 0.1% ljudi. O)d števila članov KP pa recimo en (1) odstotek.

Slovenija šteje 2 miljona ljudi.
Od osamosvojitve se je po politiki in gospodarstvu svaljakalo kakih 8.000 - 10.000 ljudi (od števila prebivalcev recimo 0.4 do 0.5% ljudi): Žepe so si večinoma napolnili skoraj VSI.

Torej si je v Sloveniji glede na število prebivalcev napolnilo žepe procentualno ŠTIRIKRAT ali celo PETKRAT več ljudi, kot v Jugoslaviji.

In problem tega trenutka je, da si še vedno želi napolniti žepe praktično VSAK, ki gre v politiko, ali gospodarstvo. Govorim seveda o direktorjih, članih nadzornih svetov, ne o vratarjih.

Je možno, da bo šlo še dolgo tako, kot je šlo zadnjih 15, ali 20 let?
Ali bomo za nazaj vsem vse odpustili? Če le obljubijo, da od sedaj ne bodo več kradli, kjer se da (saj pravzaprav ni več kaj ukrasti), ampak bodo pridni in bodo od sedaj delali LE za svojo plačo, tako kot je delal slovenski delavec ves čas od 1945-ega leta!

Nazadnje urejeno: