Nov rekord slovenske RKC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne, saj ne bom jaz z njim živel, pač človek je človek, moja prepričanja pa so samo moja, zna pa nekoga pokopati, ko mu pride šiptar ali cigo k bajti
grims-1.gif

Zdi se mi da še najbolj tiste, ki predavajo o strpnosti in ljubezni boga.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
To je predaleč nazaj, zaenkrat bere samo cerkvene nauke od 1095 naprej.

I

Izbrisan uporabnik #488

RKCju se žal ni uspelo otresti "domobranstva" in se pri nas ne bavi s svojim poslanstvom, ampak je politični privesek desničarjev.

V bistvu so jo desničarji zlorabili in ugrabili vernike.

Verniki pa so lahko vodljivi ljudje in poslušajo pastirja ter ubogajo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kako lepo je videti, ko se vsaj v Evropi folk normalizira in vedno manj verjame v pravljice
cheer.gif
(na žalost pa določen % nasede novodobnim pravljicam-kemtrejli, bioenergija in podobne neumnosti, ampak to ni samo v Evropi)

Potrebno je vedet, da je bil folk v Evropi vedno pred drugimi celinami. Potrebno je vedet, da se je Evropa začela sekularizirat z reformacijo in Lutrom že v 14 stoletju. Na drugi strani pa imaš v Aziji še kar islamske države in kalifate. Evropa bo zelo verjetno prava, ki bo zavrgla religijo kot nepotreben ostanek zgodovine. Problem bo samo Islam, kako ga zaustaviti, da ne podre evropske sekularne družbe. RKC že od reformacije naprej išče način preživetja, vendar to bitko počasi a vztrajno izgublja. V določenem delu celo sama sebe strelja v koleno.

Upadanje števila vernikov je normalna in pričakovana posledica razvoja družbe. Tukaj ne gre za prevlado materializma, pač pa za vztrajanje pri davno preživetih dogmah. Največjo vlogo pri vsem tem pa ima znanost, ki jo danes ni več možno utišati, ko se je to dogajalo v srednjem veku. Vsako novo znanstveno odkritje zmanjša potrebo po kakršnikoli religiji. To je tudi odgovor zakaj verski ekstremisti uspevajo v družbah, kjer je stopnja razvoja - dostop do sodobne tehnologije - ostala nekje v 18 stoletju.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne, saj ne bom jaz z njim živel, pač človek je človek, moja prepričanja pa so samo moja, zna pa nekoga pokopati, ko mu pride šiptar ali cigo k bajti
grims-1.gif
predvsem bi tebe pokopalo če bi ti hčerka müslimana pripeljala. pa da bi bil to še kak čokoladni afriški musliman pa sploh.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik capl pravi:
pa ni blo ene balkanistanke vmes
ne-ne-1.gif

od malega je treba otroke vzgajat in usmerjat v zdrav slovenceljski nacijonalizem
zmaga.gif
napaka. balkance asimilirat. drugače bodo hudi problemi.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.034
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kako lepo je videti, ko se vsaj v Evropi folk normalizira in vedno manj verjame v pravljice
cheer.gif
(na žalost pa določen % nasede novodobnim pravljicam-kemtrejli, bioenergija in podobne neumnosti, ampak to ni samo v Evropi)

Potrebno je vedet, da je bil folk v Evropi vedno pred drugimi celinami. Potrebno je vedet, da se je Evropa začela sekularizirat z reformacijo in Lutrom že v 14 stoletju. Na drugi strani pa imaš v Aziji še kar islamske države in kalifate. Evropa bo zelo verjetno prava, ki bo zavrgla religijo kot nepotreben ostanek zgodovine. Problem bo samo Islam, kako ga zaustaviti, da ne podre evropske sekularne družbe. RKC že od reformacije naprej išče način preživetja, vendar to bitko počasi a vztrajno izgublja. V določenem delu celo sama sebe strelja v koleno.

Upadanje števila vernikov je normalna in pričakovana posledica razvoja družbe. Tukaj ne gre za prevlado materializma, pač pa za vztrajanje pri davno preživetih dogmah. Največjo vlogo pri vsem tem pa ima znanost, ki jo danes ni več možno utišati, ko se je to dogajalo v srednjem veku. Vsako novo znanstveno odkritje zmanjša potrebo po kakršnikoli religiji. To je tudi odgovor zakaj verski ekstremisti uspevajo v družbah, kjer je stopnja razvoja - dostop do sodobne tehnologije - ostala nekje v 18 stoletju.

Jaz sem pa mislil, da je Luther živel konec 15. in prvo polovico 16. stoletja.
17758-icon_confused.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Blog nekdanjega moderatorja http://branenacesti.blogspot.com/2013/01/zakaj-ni-novih-duhovnikov-zakaj-je-v.html

Citat:
Vsekakor ni pričakovati, da bi Cerkev ukinila duhovniški celibat. A med pastoralisti, ki je sedaj poslušam in berem, se govori o ponovni vpeljavi posvečenih poročenih mož (viri probati), ki bi vodili lokalne krščanske skupnosti in njene obrede. Taka praksa je v prvi Cerkvi že obstajala in nima tehtnih teoloških in bibličnih razlogov proti.

O tem je svoj čas pisal tudi Zulehner, ki je skupaj z enim upokojenim škofom podal predlog o dvojnem tipu duhovništva:
- PAULUSPRIESTER: pavlinski tip duhovništva, celibatski, dinamični, bolj misijonarski;
- KORINTHPRIESTER: "korintski" tip duhovništva, poročen, bolj statični, delujoč v lokalnem občestvu.

V prastarih časih ljudje niso hoteli medse sprejeti župnika, ki ni bil poročen, ker jih je bilo strah, da se bo spravil nad njihove ženske.
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Blog nekdanjega moderatorja http://branenacesti.blogspot.com/2013/01/zakaj-ni-novih-duhovnikov-zakaj-je-v.html

Citat:
Vsekakor ni pričakovati, da bi Cerkev ukinila duhovniški celibat. A med pastoralisti, ki je sedaj poslušam in berem, se govori o ponovni vpeljavi posvečenih poročenih mož (viri probati), ki bi vodili lokalne krščanske skupnosti in njene obrede. Taka praksa je v prvi Cerkvi že obstajala in nima tehtnih teoloških in bibličnih razlogov proti.

O tem je svoj čas pisal tudi Zulehner, ki je skupaj z enim upokojenim škofom podal predlog o dvojnem tipu duhovništva:
- PAULUSPRIESTER: pavlinski tip duhovništva, celibatski, dinamični, bolj misijonarski;
- KORINTHPRIESTER: "korintski" tip duhovništva, poročen, bolj statični, delujoč v lokalnem občestvu.

V prastarih časih ljudje niso hoteli medse sprejeti župnika, ki ni bil poročen, ker jih je bilo strah, da se bo spravil nad njihove ženske.
evil.gif
jaz ga tudi nebi sprejel. me je strah da se na otroke spravi.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bom tako rekel, velika večina klerikov je čist OK, da pa je Cerkev tam kjer je, pa je poleg nekaj svojih neumni dejanjih, krivo predvsem napadi s strani medijev in to se dela od leta 45 naprej.

sorry 8888 ....
ampak to me spominja na izjave našega vrlega JJ o palčku iz Murgelj. pri JJ in SDS je vse kriv on in strici izza čoška....pr cerkvi pa mediji.

a nima nobeden jajc in bi krivdo prevzel nase?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Aleluja. Jezus oz.. zastopnika na zemlji ljubljena nadškofa sta končno nazaj, da bosta s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem pomagala še naprej slovenski in vesoljni cerkvi. Sedaj bo zopet vse v redu.
Mimogrede, škofiji ne bo treba vračati milijardnega dolga, ampak samo nekaj malenkostnih miljončkov, ki jih kanijo dobiti od države in vernikov v obliki "darov".
cheer.gif