nov električni avto,nasveti za nakup

22. jul 2007
15.045
2.586
113
125
Potem pa mora biti v avtu pod obvezno opremo še kakšen liter Donata poleg škatlice Persena , da te od silnih sendvičev ne zapre:evil:

• Haha
Reactions: Hanzi

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.688
5.527
113
Jaz sem čisto nov v tem pa bom mogoče kaj mimo bleknil. Ali je dejansko treba imeti toliko različnih aplikacij? V Chargemap sem videl, da je zajeto precej polnilnic (ne vem koliko je vseh različnih ponudnikov). Opazil sem tudi, da so v Chargemap vključene IONITY polnilnice, ampak je pa višja tarifa kot če imas IONITY aplikacijo.
A je mogoče kakšen manjši nabor aplikacij za polnjenje, ki ti pokrije "vse", da ni treba imeti za vsako polnilnico svoje aplikacije?
Mogoče kakšna priporočila, nasveti, ...
Pokrije že , recimo plugsurfing ali pa Electroverse. Samo je vprašanje če želiš isto storitev včasih tudi 100% preplačat , drugače je tudi kartica in aplikacija od volkswagna Elli vredi ionity ti pride ugodno z naročnino plus kakšni partnerji v osnovi pa cene ohoho.

Aja Allegro je tudi OK če imaš kak Hofer z njihovo polnilnico v bližini plus vse ostalo

• Všeč mi je
Reactions: LjuboB

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
411
102
43
Tako je. Z marsikatero aplikacijo imaš pokrito večino polnilnic. Ampak je lahko v tem primeru cena bistveno večja od tiste, ki jo imajo uporabniki aplikacije od polnilnice.

• Všeč mi je
Reactions: LjuboB

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
481
214
43
Torej najbolj optimalno je potem, če najprej planiraš pot in vidiš na katerih polnilnicah se boš ustavil. In potem za te polnilnice snameš aplikacije in za vsako ustvariš račun. Če prav razumem?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad

gr69

Guru
15. dec 2009
12.219
3.215
113
še v SLO - ampak komaj
Torej najbolj optimalno je potem, če najprej planiraš pot in vidiš na katerih polnilnicah se boš ustavil. In potem za te polnilnice snameš aplikacije in za vsako ustvariš račun. Če prav razumem?

Ni treba preveč komplicirati - ker se itak ne izide vedno kot je bilo zastavljeno. “Ziheraško” planiranje pa pomeni več polnjenja, ker boš polnil že pri 30%.

Edino kar je pametno, je aplikacije že doma poinštalirati - ker so recimo Hrvati pri Qelo tako pametni, da moraš biti v državi “naslova uporabnika” :bonk:(rabil da bi bil račun na firmo) - biseri ….
Sem pač s Shell recharge plačal …

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.377
7.578
113
eh čike se kupi par štek, da imaš zalogo za dlje časa...sendviče pa vedno preko aplikacije, da kar čakajo tam.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
505
87
28
Ni treba preveč komplicirati - ker se itak ne izide vedno kot je bilo zastavljeno. “Ziheraško” planiranje pa pomeni več polnjenja, ker boš polnil že pri 30%.

Edino kar je pametno, je aplikacije že doma poinštalirati - ker so recimo Hrvati pri Qelo tako pametni, da moraš biti v državi “naslova uporabnika” :bonk:(rabil da bi bil račun na firmo) - biseri ….
Sem pač s Shell recharge plačal …

hmmm, meni se že registrirat ne uspe :eek: pišem vse žive naslove v slovenji, pa ne gre CONTINUE :bonk:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.886
8.693
113
pri taščici
Na avtu ne polnilnici. Ce jaz v avto nastavim Max hitrost polnjenja, SC to povozi?
Ne mores na DC nastavljat moci.
Si jo pa ponavadi deliš s sosednjim polnilnim mestom (ne vem natancno kako to "steje " tesla) .
Torej
Ce ima polnilnica moc 250kw na dveh polnilnih mestih in na enem en ze vlece 200kw, bos ti dobila verjetno v najboljsem primeru 125kw (namesto 200). Tako se ti bo podaljsal cas polnjenja.
Nekoliko te resuje to, da bos za zadnjih 20% polnjenja porabilq toliko casa kot ze prejšnjih 70.
Ko bi ti stala v koloni pred SC ti tudi ne bi bilo vseeno ce bi ljudje bili samo parkirani na polnilnicah (s 100% baterijo).
Kar naenkrat je tezava prehitro polnjenje in ne prepocasno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.886
8.693
113
pri taščici
Je pa dejstvo, da je potreben v glavi kar velik premik v miselnosti. Pri ICE res nikoli ne razmišljaš, tudi če greš kam dalje, kje boš tankal. Pri EV pa nekaj dela vseeno je. Sploh vse te aplikacije.

Moj zadnji trip v tem letu je bil Italija/Francija/Španija/Portugalska in nazaj. Skupaj 9500 km na nafto.

Priznam, da si ta trenutek ne znam čisto predstavljati kako bo to izgledalo z EV. Čeprav polnilnice so bile dejansko povsod.
Bi pa ocenil, da je takšen izlet bolj redkost tudi med ICE vozniki :evil:
Probaj podoben krog naredit ob jadranskem, egejskem in crnem morju. Tam bo šele planiranje ;)
Najprej dobiti nek e sim z dovolj Gb podatkov v teh drzavah.
Mb je v bosni recimo 12€
Me je na zeljavi samo preklopil na bih omrezje pa mi je evro cuknil.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in igi