Pokrije že , recimo plugsurfing ali pa Electroverse. Samo je vprašanje če želiš isto storitev včasih tudi 100% preplačat , drugače je tudi kartica in aplikacija od volkswagna Elli vredi ionity ti pride ugodno z naročnino plus kakšni partnerji v osnovi pa cene ohoho.Jaz sem čisto nov v tem pa bom mogoče kaj mimo bleknil. Ali je dejansko treba imeti toliko različnih aplikacij? V Chargemap sem videl, da je zajeto precej polnilnic (ne vem koliko je vseh različnih ponudnikov). Opazil sem tudi, da so v Chargemap vključene IONITY polnilnice, ampak je pa višja tarifa kot če imas IONITY aplikacijo.
A je mogoče kakšen manjši nabor aplikacij za polnjenje, ki ti pokrije "vse", da ni treba imeti za vsako polnilnico svoje aplikacije?
Mogoče kakšna priporočila, nasveti, ...
Pri ICE stojim 45 sekund, do polnega tanka. Premalo za kavico.dejansko! to se zdaj prehitro polni potem na teh SC. Nič ne moreš vmes postoriti in moraš zraven stati ko kreten. no, enako kot pri ICE, torej.
In še 15 minut pri blagajni, da kupijo čike in plačajo loto pred tabo!!Pri ICE stojim 45 sekund, do polnega tanka. Premalo za kavico.
Nima nikogar po navadi na črpalki.In še 15 minut pri blagajni, da kupijo čike in plačajo loto pred tabo!!
Torej najbolj optimalno je potem, če najprej planiraš pot in vidiš na katerih polnilnicah se boš ustavil. In potem za te polnilnice snameš aplikacije in za vsako ustvariš račun. Če prav razumem?
(rabil da bi bil račun na firmo) - biseri ….Ja to je res, samo po vsem napisanim delajo vrsto s čiki ravno EVjaši.In še 15 minut pri blagajni, da kupijo čike in plačajo loto pred tabo!!

To je samo Darjan, ki je bolj redki med Pedri in Vegani, ki vozijo električne avte.Ja to je res, samo po vsem napisanim delajo vrsto s čiki ravno EVjaši.![]()
10 štek maš pol v frunku. skoz pri roki.eh čike se kupi par štek, da imaš zalogo za dlje časa...sendviče pa vedno preko aplikacije, da kar čakajo tam.
Ni treba preveč komplicirati - ker se itak ne izide vedno kot je bilo zastavljeno. “Ziheraško” planiranje pa pomeni več polnjenja, ker boš polnil že pri 30%.
Edino kar je pametno, je aplikacije že doma poinštalirati - ker so recimo Hrvati pri Qelo tako pametni, da moraš biti v državi “naslova uporabnika”(rabil da bi bil račun na firmo) - biseri ….
Sem pač s Shell recharge plačal …

Ne mores na DC nastavljat moci.Na avtu ne polnilnici. Ce jaz v avto nastavim Max hitrost polnjenja, SC to povozi?
Probaj podoben krog naredit ob jadranskem, egejskem in crnem morju. Tam bo šele planiranjeJe pa dejstvo, da je potreben v glavi kar velik premik v miselnosti. Pri ICE res nikoli ne razmišljaš, tudi če greš kam dalje, kje boš tankal. Pri EV pa nekaj dela vseeno je. Sploh vse te aplikacije.
Moj zadnji trip v tem letu je bil Italija/Francija/Španija/Portugalska in nazaj. Skupaj 9500 km na nafto.
Priznam, da si ta trenutek ne znam čisto predstavljati kako bo to izgledalo z EV. Čeprav polnilnice so bile dejansko povsod.
Bi pa ocenil, da je takšen izlet bolj redkost tudi med ICE vozniki![]()