Note

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sem se peljal z njim na morje 1x. lep avto, ful prostoren. bil je 1.4l in je pil okrog 7-7.5 z klimo. v glavnem relacijo. za kakšne okvare bi pa moral lastnika vprašat.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Pri kolegici ga imajo doma. Pravi, da je bolj ali manj nad avtom razočarana. Tako nad vožnjo kot kvaliteto. In če to pravi kolegica, kateri je primarni avto stari clio, potem ne vem...
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mnenje nekoga tretjega, še posebej pa ženske, ki ocenjuje avto najprej čez barvo, potem skozi obliko, vse ostalo je pa itak nepombno, se pač težko jemlje resno. Mnenje podajaj takrat, ko boš imel z avtom svoje izkušnje. Pa ne takšne, da že vnaprej sedeš v avto prepričan, da je popolnoma zanič. V bistvu je note zelo fajn avto. Pač takšen za družinske ljudi ne pa za polaganje ovinkov. 1.4 motor je nissanov in je povsem zadosti močan, platforma pa je nekoliko podaljšana verzija tiste v cliotu 3, micri in modusu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nevem no, jaz bi pol raje hondo jazz če že more bit japonska spaka.

Skušaj kakega jurja pritisnit, pa kupiš kakega roadsterja, še maš ti nekaj za sunday drive...

sicer pa za ta denar že dobiš prave avte z solidnimi motorji, sicer gledam nekaj za kolega, ampak maš za 8 jurjev taka vozila
da se vikaš, pa ti ni treba teh jajčk vozit, čist slučajno sem naletel na tak primerek:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2537282&show=1

Če pa vseeno hočeš mali jajček bi pa jaz kaj takega za babiko:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2619622&show=1

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sodelavc ga ima, je zadovoljen, pravi da mu dela ok. Je pa bolj k toplovodarjem nagnjen, tko da njegovo mnenje ravno ni referenca ...
grin1.gif

pojma nima o avtih
tongue-1.gif
ress:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
O Note ne vem kaj dosti, se mi pa zdi, da gre za renojevo mehaniko.

Vse kar je renojevega so dizel motorji. Bencinski motorji so nissanovi, prav tako osnova, ki je nissan micra.

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Nissan Note sploh ni slaba zadevca! Ga ma mami in ga kar ne more prehvalit! Vsak dan prevozi kar veliko kilometrov, glede na to da živi v Novem Mestu, službo pa ima v Ljubljani! Poraba je nizka, žal pa ne vem točno koliko (še sporočim). Z avtom je zadovoljna, nobenih problemov ni z njim! Za pelat je super, tudi sam sem ga že nekajkrat vozil! Edino kar me moti na avtu je oblika, in pa na našem barva (zlata :S). No važno da je njej všeč. Nissan Note je dobra izbira! Ti pa želim čim boljši nakup!

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
V avtočku se sicer super sedi in tudi ni problema pri mojih dveh mestrih najdt dober položaj za volanom.
Zunanjost avto je sicer stvar okusa ampak meni je kar OK (je pa res, da je meni zelo malo avtov všeč npr. Navaro in kakšen res ogromen terenec), notranjost je pa bolj pusta. Moti me predvsem majhen volan in majni števčki. Moja boljša polovica pa pravi, da je ful cotkan (karkoli to že pomeni).
Kolega, ki je mehanik pravi, da je tehnično Nissan dober in da ni nekih pretiranih težav z njimi (primerjava s 307, ki je bila tudi opcija).
@o0o0ki bi te res lepo prosil če se lahko pozanimaš kakšna je poraba pri tvoji mami in kakšno mašino ima. Tudi ta avto se bo večino vozil na relaciji Logatev - Trzin.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
če že gledaš da ni 'največji' malček potem bi bil ekvivalenca Notu kak R Modus...velikostno sta verjetno na isti šasiji, le da Modus teži k enoprostorcu (viši položaj sedenja...nekaterim je to precej pogodu). Motorji boj verjetno isti noter kakor tudi glavnina sestavnih delov. Imaš pa precej večjo izbiro rabljenih avtomobilov.

Drugače mi je sam Noter na zunaj zelo všečen (eden redkih nissanovih avtekov, ki ni monoton)...noter je pa....za moj okus žalost (kot da bi renault želel boljši dizajn zase, neko žalost pa podturiti Nissanu).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Note in modus nista velikostno enaka (note je 30 cm daljši) in imata bore malo sestavnih delov enakih. Edina skupna točka je 1.5 dci motor in sorodnost podvozja, ki je pri obeh povzeto po micri. Vsi bencinski motorji v noteu so nissanovi, s ketno. V modusu so vsi motorji renaultovi, z jermenom.

Mislim, da sem v tej temi to že tretjič napisal. Pa saj mi je vseeno, če sta nissan in renault za vse en in isti šmorn.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Točno tole mi je mehanik rekel. Da so Nissani vsi s ketno in kolikor je on imel izkušnje z njim je servis večinoma samo olje in filtri.

Note in Modus se razlikujeta v tem, da v Modusa ne gre otroško voziček v Nota pa ga lahko skoraj vržeš. Se pozna tistih 30 cm.

Manfred

Zelenc'
7. avg 2007
24
0
1
Pozdravljeni !

Sam imam Note-a od leta 2006 in ga lahko samo pohvalim (ne nisem toplovodar) . Seveda je odvisno kakšen avto potrebuješ, če potrebuješ športen avto potem res raje ne glej avtov v kategoriji Note and Co. V teh letih do sedaj sem zamenjal 1 žarnico vse ostalo bencin in redni servisi. Povprečna poraba med 6 in 7 litrov sem pa bolj umirjen voznik. Kakšnih čričkov ali ropotanja do sedaj ni zaznati tako, da lahko rečem, da je avto solidno narejen za vrhunsko izdelavo pa je potrebno poseči po višjem avtomobilskem razredu. Kar se tiče o izjavah, da gre za kopijo ali kakšno pretirano navezovanje na Renault, naj potrdim nekoga višje, ki je napisal, da so skupni samo diesel motorji. Najde se še kakšna malenkost, ki je enaka kot v Renaultih drugače pa je zasnova Nissanova-verjemi sem se zelo pozanimal predno sem šel v nakup. Sam avto je zelo prostoren, praktičen in zame presenetljivo prijeten za vožnjo na avtoceti in zelo prijazen do voznika in ostalih na daljših turah. Tudi mene malo moti malce pusta notranjost in armaturna plošča ima pa zato izredno veliko odlagalnih mest. Skratka ne morem reči, da je vrhunski avto ampak glede na vložena sredstva nudi veliko. In kot star pregovor pravi vsake oči imajo svojega malarja. LP

Nazadnje urejeno: