Note 7

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
IMHO "Note" brand je mrtev... Glede na Samsungove nedavne (zelo dobre) finančne rezultate, pa ga sploh ne rabijo.

Moja predikcija:

Zdajle bodo naredili še en vpoklic zamenjanih telefonov, folku vrnili denar in upali da do marca ljudje pozabijo na to.
In ko bodo spomladi dali ven S8, bodo po tihem istočasno predstavili še model "S8 Stylus", ki bo nadomestil Note.

Kar se pa tiče zamenjanih Note7, ki se dimijo in gorijo, pa očitno ni bila krivda pri proizvajalcu baterij.
Ker so ga zamenjali in je spet ista štorija. IMHO nebi smeli dati ven zamenjav, če niso bili 1000% da so našli pravi vzrok za okvare.

Zdaj ali je baterija zasnovana z neko napako, ki se je ne vidi na rentgenu ali pa je v elektroniki telefona nek hud feler...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
IMHO "Note" brand je mrtev... Glede na Samsungove nedavne (zelo dobre) finančne rezultate, pa ga sploh ne rabijo.

Moja predikcija:

Zdajle bodo naredili še en vpoklic zamenjanih telefonov, folku vrnili denar in upali da do marca ljudje pozabijo na to.
In ko bodo spomladi dali ven S8, bodo po tihem istočasno predstavili še model "S8 Stylus", ki bo nadomestil Note.

Kar se pa tiče zamenjanih Note7, ki se dimijo in gorijo, pa očitno ni bila krivda pri proizvajalcu baterij.
Ker so ga zamenjali in je spet ista štorija. IMHO nebi smeli dati ven zamenjav, če niso bili 1000% da so našli pravi vzrok za okvare.

Zdaj ali je baterija zasnovana z neko napako, ki se je ne vidi na rentgenu ali pa je v elektroniki telefona nek hud feler...

Js sm gledu en video, k je tip kazu kje lahko zagori v telefonu, pa so mislim da 3 opcije (konektor polnjenja, konektorček tik pred baterijo (kot nek safe switch) in pa baterija sama). In je rekel, da sta prvi dve opciji ok in da je problem baterija...
Sej morda si ga ti objavu tuki alpa nekdo drug...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Vrhunska nesposobnost Samsunga v vseh pogledih. Uspeli so zafurat odličen telefon in verjetno še celo serijo naprej. Mogoče pridejo z Note 8 drugo leto in kup superlativi in dobijo nazaj stare uporabnike. Mene žal ne, saj ne menjam telefonov tako pogosto in ker mi odpoveduje Note 2, letos menjam za nekaj drugega. Zgleda pride v poštev samo še LG V20 ali Huawei Mate9. Še kakšen drug 5.7"+ model, ki je na voljo na Androidu?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:

Moja predikcija:

Natanko o tem sem razmišljal. Nima več pomena furat Note kot blagovne znamke. MOrda naretijo neki "Galaxy Pro" ali "Stylus", kot si napisal.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Huawei Nexus 6P... Nimaš kej falit...
smile-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Grem stavit, da bo S8 bomba (pa ne dobesedno
tongue-1.gif
), verjetno že standardno Edge izvedba in nato večji S8 Edge, ki bo nadomestil Note.

Razen, če imajo jajca in pridejo z Note 8 drugo leto in sloganom: We had a BLAST 2016, so we decided to present you the HOTTEST phablet ever with features that will BLOW you away...Note8!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Po mojem mnenju bodo dali drugo ime, drug brand, za izdelek, ki je bil planiran za launch pod Note 8.

Zanimivo oz. na srečo je defektna "samo" note linija. Predstavljaj si, da začnejo žgati še ostali top samsungi...

Sicer pa zbranih nekaj zadnjih incidentov.

http://arstechnica.com/gadgets...ding-worldwide/

Z vidika marketinga, kriznega PR, vodenja itd... bo tole zagotovo na fakultetah šolski primer, bomo še videli ali kot pozitiven ali negativen.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Mislim, da bi bil dokaj pozitiven primer, če bi bila nova serija ok. Ker pa zgleda ni, bo pa definitivno negativen.
Verjetno so v Note 7 šli nekje predaleč, hudič je, da zgleda še sami ne vedo kje.

Če bi se to zgodilo v S seriji, bi bil pa udarec še neprimerno večji. Problem je, da zaradi težav Nota, tudi potencialni kupci S serije niso več tako prepričani v Samsung na splošno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

No men je tole mal škoda, ker Note7 definitivno drugače je fantastičen telefon, definitivno daleč najbolj napredni in je škoda da so ga zjebali. Bo pa zagotovo tudi pozitivna stran in ne zgolj za Samsung ampak ob takih prigodah tudi ostali proizvjalaci kakšne dodaten check na celotni razvojni poti nareidjo, ker je šola tudi za ostale. Tako da fail za proizvajalca je tudi win za potrošnike na malce daljši rok. Bo pa Samsung tole kar dobro peklo še nekaj časa. Pridobili pa bomo zgolj potrošniki.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jup, ni poti nazaj...

Sem pa zasledil da dejanska težava naj nebi bila v bateriji ampak v tem, da je premalo prostora za baterijo.
Posledično je vsaka baterija "speštana" v premajhen razpoložljiv prostor in to v določenih primerih pomeni sranje...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
hja to je malce nemogoče oceniti, ne pozabiti da kar lep delež notrajnosti v notu zasede še cel svinčnik ane.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Jup, ni poti nazaj...

Sem pa zasledil da dejanska težava naj nebi bila v bateriji ampak v tem, da je premalo prostora za baterijo.
Posledično je vsaka baterija "speštana" v premajhen razpoložljiv prostor in to v določenih primerih pomeni sranje...

Ali pa se je nekdo odločil, da bo vgradil par centov cenejšo komponento in s tem prihranil miljone ...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Primerjava. Rdeč kvadtrat označuje dejansko velikost baterije v S7 Edge brez "varnostnega" vezja, ki je na vrhu.
Note 7 ima vsaj 15% manjšo baterijo kar se tiče površine (lahko pa, da je debelejša):
2491196-note7.jpg

Priponke

• 2491196-note7.jpg
    2491196-note7.jpg
    75,4 KB · Ogledi: 210