Note 7

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
mah ne vem če ima versto tukaj kaj veliko veze. Ampak jaz osebno, če bi ga nabavil bi ga tudi rad uporabljal. Pišuka saj praktično nima neke pametne alternative na tem segmentu. glede na zaslon najmanjša zadeva, pen pride prav, najbolji fotič na kameri, najbolj dodelana vmožnost večopravilnosti, skratka če so ti phableti ljubi je to zagotovo najboljši nakup. Tako da res škoda za tale zajeb
rolleyes-1.gif

Vse kar si napisal drži, pen je res super uporaben za določene stvari. Note 7 je moj prvi Samsung in samo žal mi je, da nisem preizkusil že prejšnjih verzij. Sem bil s Sony izdelki prezadovoljen kar se kvaliete tiče in sploh nisem gledal drugam. Ko je Sony malo bluzil po Z2 seriji sem šel na 6P, in nato na Note 7 in res bom pogrešal pen !

primer: slikam fotko, takoj označim zadeve, ter komentar kar na samo fotko in pošljem dobavitelju. Vse v manj kot minuti. Prej sem moral fotko dati na PC, da označim zadeve ....
primer2: pišem nek komentar, kjer moram vključiti veš številk, ki jih imam v drugi datoteki, jih je preveč, da bi si jih zapomnil - vključim glance in samo približam pen pogledam številko in pišem dalje in tako naprej dokler ne zaključim, ne da bi preklapljal med datotekami.
in še so primeri ...

Je še kakšnen telefon poleg Note serije, ki mi to omogoča ? Mogoče bi bila to zamenjava zame, samo mora biti pen, ker s prsti to ne gre tako elegantno.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
mah ne vem če ima versto tukaj kaj veliko veze. Ampak jaz osebno, če bi ga nabavil bi ga tudi rad uporabljal. Pišuka saj praktično nima neke pametne alternative na tem segmentu. glede na zaslon najmanjša zadeva, pen pride prav, najbolji fotič na kameri, najbolj dodelana vmožnost večopravilnosti, skratka če so ti phableti ljubi je to zagotovo najboljši nakup. Tako da res škoda za tale zajeb
rolleyes-1.gif

Vse kar si napisal drži, pen je res super uporaben za določene stvari. Note 7 je moj prvi Samsung in samo žal mi je, da nisem preizkusil že prejšnjih verzij. Sem bil s Sony izdelki prezadovoljen kar se kvaliete tiče in sploh nisem gledal drugam. Ko je Sony malo bluzil po Z2 seriji sem šel na 6P, in nato na Note 7 in res bom pogrešal pen !

primer: slikam fotko, takoj označim zadeve, ter komentar kar na samo fotko in pošljem dobavitelju. Vse v manj kot minuti. Prej sem moral fotko dati na PC, da označim zadeve ....
primer2: pišem nek komentar, kjer moram vključiti veš številk, ki jih imam v drugi datoteki, jih je preveč, da bi si jih zapomnil - vključim glance in samo približam pen pogledam številko in pišem dalje in tako naprej dokler ne zaključim, ne da bi preklapljal med datotekami.
in še so primeri ...

Je še kakšnen telefon poleg Note serije, ki mi to omogoča ? Mogoče bi bila to zamenjava zame, samo mora biti pen, ker s prsti to ne gre tako elegantno.

Vrneš note 7, nabaviš note 5 in ti še ostane za položnice in poln kesl pa še brez skrbi boš
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Cnn breaking news: Samsung has permanently halted production and sales of its troubled Galaxy Note 7 smartphone after a series of fires.
Tale je še posebej močna:
Citat:
But after the replacement units also started catching fire, most notably one on a Southwest Airlines flight 994 from Louisville to Baltimore, which had to be evacuated when a passenger’s replacement Note7 caught fire, Samsung eventually asked everyone to power them down.
http://www.gsmarena.com/samsung_permanently_discontinues_the_galaxy_note7-news-21001.php

To pa že ni več hec.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Ocenjena škoda je 2 mrd USD, če se ne motim, nekje prebral.

Vse ok, mene samo moti dejstvo, da ni nobenih informacij o razlogih za napake. Razlogi morajo biti posebej močni, glede na predvideno škodo zaustavitve proizvodnje in prodaje. Po mojem mnenju nekaj skrivajo, ker se bojijo večjega efekta pri ostalih S7 modelih.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Napaka je verjetno v zasnovi, težnja po čim manjšem screen to body ratio je lahko je*a.
Ja nič, denar pobrat in probat dobit Note 5 al pa Sony/Pixel do prihoda Note 8. Upajmo, da bo
redface-1.gif

Bi blo fajn, če bi Samsung že zdaj potalal neke vrste bonitetne vaucherje za prihodnji nakup, glede na vse nastale težave.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Prebral komentar na rtv-ju, uporabnika @glasrazuma, pa je omenil res eno zanimivo stvar.

Ali niso goreli samo tisti telefoni, ki imajo za procesor uno sranje od Snapdragona 820?? Ker kolikor vem so goreli telefoni v ZDA ter Koreji. V Evropi ni gorel noben, če se ne motim, v Evropi pa je v uporabi boljši procesor in sicer Exynos 8890 Octa.

Kaj pa če je težava v procesorju?
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Napaka je verjetno v zasnovi, težnja po čim manjšem screen to body ratio je lahko je*a.
Ja nič, denar pobrat in probat dobit Note 5 al pa Sony/Pixel do prihoda Note 8. Upajmo, da bo
redface-1.gif

Bi blo fajn, če bi Samsung že zdaj potalal neke vrste bonitetne vaucherje za prihodnji nakup, glede na vse nastale težave.

Pa še po tem, da je telefon čim bolj tanek, kar je bedarija. Naj dajo 5k+ mAh baterijo in naj bo debele 9mm. Ne vem kaj bi bilo s tem narobe. Sedaj je po 7-7,5, ampak mislim da se tisti milimeter in pol ne bi poznal pri uporabi.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Prebral komentar na rtv-ju, uporabnika @glasrazuma, pa je omenil res eno zanimivo stvar.

Ali niso goreli samo tisti telefoni, ki imajo za procesor uno sranje od Snapdragona 820?? Ker kolikor vem so goreli telefoni v ZDA ter Koreji. V Evropi ni gorel noben, če se ne motim, v Evropi pa je v uporabi boljši procesor in sicer Exynos 8890 Octa.

smile-1.gif

Ne verjamem, da je napaka v procesorju. Bolj zanimivo se je vprašati, ali je sploh kakšen telefon, za katerega se lahko trdi, da je 100% varen ? Sedaj se vse vrti okoli Samsunga, ampak goreli so tudi že drugi telefoni, od kung-fu do tistih najbolj statusnih.

Boste še vedno spali z njimi v postelji ?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

smile-1.gif

Tole sem našel:

According to one person who has spoken to Samsung executives, problems with the phone appeared to have arisen from tweaks to the processor to speed up the rate at which the phone could be charged. That would suggest it was not an issue with the battery itself, as Samsung initially speculated, or the design of the phone, but with the underlying technology.

“If you try to charge the battery too quickly it can make it more volatile. If you push an engine too hard, it will explode. Something had to give. These devices are miracles of technology — how much we can get out of that tiny piece of lithium-ion,” the person told the Financial Times.

https://www.ft.com/content/58d215d4-8f69-11e6-a72e-b428cb934b78

Prehitro polnjenje lahko seveda okvari baterijo do te mere, da se vžge kasneje, ko jo ne polniš več.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

smile-1.gif

Tole sem našel:

According to one person who has spoken to Samsung executives, problems with the phone appeared to have arisen from tweaks to the processor to speed up the rate at which the phone could be charged. That would suggest it was not an issue with the battery itself, as Samsung initially speculated, or the design of the phone, but with the underlying technology.

“If you try to charge the battery too quickly it can make it more volatile. If you push an engine too hard, it will explode. Something had to give. These devices are miracles of technology — how much we can get out of that tiny piece of lithium-ion,” the person told the Financial Times.

https://www.ft.com/content/58d215d4-8f69-11e6-a72e-b428cb934b78

Prehitro polnjenje lahko seveda okvari baterijo do te mere, da se vžge kasneje, ko jo ne polniš več.

Torej je možno, da je s telefoni vse v redu, samo tisto hitro polnjenje je problem, če prav razumem?
smile-1.gif
Definitivno pa se je bz igrat s procesorjem....pol je pa proizvajalec kriv, ker se drugi igrajo s procesorjem in se zgodi to kar se je...

Naj pa Samsung ukine tisto hitro polnjenje oz. naj ga polni bolj počasi. Je pa tudi to res kar je bilo že v tej temi...baterija zavzema premalo prostora....pri Note 3 zaseda več kot polovico prostora...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Meni se zdi vse skupaj tragedija, saj je Note7 dejansko odličen telefon, ki v Androidu nima konkurence. Pa se niti toliko niso potrudili, da bi rešili problem. Čakam sedaj na Mate 9. Google XL je manjši, veliko predrag za to kar ponuja, izgleda obupno, itd.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma ne panicari, sem 100% da bodo na pomlad plasirali Note 8. S taksnim, ali drugacnim imenom.