Norveška minus 36 C,odpoved vozila

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kere relacije furaš?
furaš za slovenca?

probaj reja..ta je fural španijo. poznaš razmere. povej mal več.

car si, da gor. v mrzlih vukojebinah trajbaš tak kamion. se neki pokvar in ti zmrzneš. to ni to.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kere relacije furaš?
furaš za slovenca?

probaj reja..ta je fural španijo. poznaš razmere. povej mal več.

car si, da gor. v mrzlih vukojebinah trajbaš tak kamion. se neki pokvar in ti zmrzneš. to ni to.

Reja še zaj fura španijo. Mam kolega ki je nonstop v španiji
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kaj se mene tice stokrat raje furam skandinavijo kot pa spanijo. Skandinavija je zakon, res je sedaj malo jeba zaradi zime, spanija je pa zajebana poleti ko je vrocina, pa jebeni policaji pa nasplosno je Spanija totalna ciganija....

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
No, razlika med temperamentnim jugom ter zategnjenim in organiziranim severom sigurno je, predvsem je pa infrastruktura v obeh omenjenih državah odlična.

Meni se -36°C ne zdi velik minus. Do katere temperature minusa pa težki transport funkcionira brez problema? Ali je tukaj na preizkušnji zgolj končna kvaliteta izdelave ter malenkostne razlike med firmami?

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Spet doma na rodni grudi
cheer.gif

Vozim za domačina,skandinavija mi nekako bolj leži.
Če kakšnega zanima obstaja opcija mobilnega interneta po celi kraljevini švedske za 70 centov na dan
aplauz.gif
.Meni deluje odlično,vozim,gledam dnevnik,skypam,poslušam Radio Triglav.
Skratka zadeva rola v iber
nahrung002.gif

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Višje od mene so imeli v tem času -46C,zaprli so šole.
Pri mojih -36C nisem nikjer zasledil nobenega skandinavca ki bi mu odpovedal kamjon.Odgovor vem.V jeseni pripravijo vozila na take razmere,novi sušilci,odstranjena vlaga,zaščiten sistem z špiritom,delujoči accuji,ježevke,drugače povsod zimske pnevmatike tudi na priklopnikih,itd.
Glede zimskih gum nas drkajo severni sosedje avstrijci zaradi glasnosti.Že tako se moramo zaradi nočnega miru "kao" vozit 60km/h od 22-6 ure zjutraj
stupid-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Dej mi povej kako je gor glede nafte in parafina ,saj tole sranje ki prodajajo v Sloveniji zmrzne ze pri -10. Kaj oni uporabljajo da se vse skupaj ne ustavi ? Ko v delavnici gledam Actrose in Ategote ki so prodani za Italianski trg vecinoma sploh nimajo ugrajenih grelcev na susilcu,ko pride mimo na popravilo kasen Willi Betz pa ga ima strogo montiranega.

Glede 70 centov na dan pa naj se nasa banda v vladi in drugih institucijah uprasa kje je logika da v tem prabalkanslostanistanu placam za 1 mega mesecno 26€ preko gnile bakrene zice ki so jo postavili se vojaki JLA,in na koncu moram biti srecen ker sem eden od 4 sreckotov med 42 hisami v vasi ki nam je sploh omogocen adsl internet......

elth

Pripravnik
20. avg 2007
418
24
18
Kavčke
Na švedskem sem dolil pol zraven,kolega na enakem avtu ki je imel samo našo nafto je pa imel resne probleme iz Osla dol.Njihova nafta čisto drugače diši,tud avto se mi zdi lepše teče.Mojemu M.A.N.u je pomoje manjkal sam špirit v sistemu.

Internet mi je v veliko pomoč,pogledaš vreme,naslove,m-stik vklopljen,tako bi moralo biti po celi evropi.Takega luksuza tudi po SLO nimam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej ti men povej, kaj tale betz prevaža. a si kdja govoril s šoferji in mogoče veš.

vem, da je to en tip, k so ga mafijozoti pospravili, zdej vse fura hčera. in vem, da je velik delničar MB kaionskega dela.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Ena izmed zgodb je, da je bil stari rojen v Brežicah in je po vojni odšel v D in ustvaril z leti imperij.Imajo(so imeli) pa probleme z podkupovanjem uradnikov širom europe.Kolkr sem pa bral, zdej to vodi sin oz vnuk, vozijo pa vse živo, največkrat sem jih videl v Mercedes-benz tovarnah v nemčiji.

P.s. Ne me držat za besedo, ker je to o izvoru wilija rekla kazala

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
To da je z Brezic prvic slisim.
Tudi mafijozoti ga niso pospravili ampak je bil(ali se je) v preiskovalnem zaporu zaradi podkupovanja, firmo pa vodi sin.
Zacel je z enim kamionom ki ga je po vojni kupil od vojske in potem je na racun kakovosti samo rasel.
V 60tih je kupil Bolgarski SOMAT ki je bilo ogromno podjetje in potem je razsiril poslovalnice po vsej evropi.
Imajo skoraj 3000 vlacilcev in okrog 4000 polpriklopnikov in 6000 zaposlenih. Vsi kamioni so Mercedes in ima lep delez v tovornem delu MB. Vozijo vse zivo in povsod po evropi in aziji

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lahko bi bil iz brezic..to se pomislil nisem..seljak jedan..kok sem smotan

vem, da veliko furajo na relaciji zagreb nis, kjer se vecina pelje proti mariboru oz proti bolgariji. na meji nisem mogu zvedt kaj vozijo. stevilo kamionov mislim, da je precej vecje, vsaj sodec po stevilkah, ki jih krasijo. isto velja za priklopnike.
po mojih infoje billikvidiran in hci vodi. bom se mal pobrskal.

ok..stric je švaba. 8k zaposlenih 1000 mio obrata..ni slabo

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mozno...jih je pa res k rusov.

pa ne vem a sem videl hladilnik..enkrat sem sicer videl eno belo zadevo azdi, sma ne vem a je bila cerada, ali hladilnik.

kok mocen je a tale josef k ma v grazu eno ekspozituro.. pa sovjettrnsport ali nki takega

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
FRIKUS?
Ti so bol tak tak, veckrat so ze na skrge dihali, sem slisal da so lani 80 soferjev odpustil, precej slovencev z stajerskega konca je pri nih.
www.frikus.at

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
majo SLO in Madzarske tablice.
Tudi Jobstlu ne laufa vec, recesija je svoje naredila, sicer ima zgoraj pred Grazem eno par let novo skladisce, slisal sem da so v Spielfeldu mislili delat samo se do novega leta pol pa zapreti vendar ne vem kako je. So pa imeli tudi dumping cene, imam eno "prijateljico" ki dela tam, samo nisva vec v stiku...