Nokia windows phones

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
a) najslabsa podpora developerjev - najmlajši sistem, a ni logično? S tem, da je velika večina aplikacij, ki jih uporabniki potrebujejo na voljo. Če pa slučajno še kakšna specifična ni, bo v kratkem dosegljiva.
c) se bolj zaprt sistem kot ios - nikakršna ovira, prej prednost. Sploh pa težko rečemo, da je bolj zaprt kot ios, samo 1 primer preko BT prenašamo karkoli, na ios ne gre.
...
Firefox in Sailfish OS (se mi zdi oba, eden zagotovo) bosta poganjala aplikacije, ki so napisane za Android

Glede zaprtosti sistema. Za razvijalce niso na voljo vse knjižnice, ki so na voljo za Android. Za iOS in WP ne morem sprogramirati svoje aplikacije SI Lokator na teh dveh platformah legalno. Android aplikacije lahko razviješ na vseh platformah Windows/Mac/Linux. pri WP si omejen na Windowse, pri iOSu pa na Mac-e. Tako da nekaterih aplikacij sploh ni možno sprogramirati.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113

A zato je ma Ms naredu owa app za ios?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
ios oz apple fanatikov ne prestavi nič, zato je edino logično, da je konkurent na trgu zgolj android.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
infiltriranje in poownanje, to je bila vedno dobra taktika za uspeh
wink-1.gif

glede na to, kako buggast je android, bog ve kaj vse bo ms podtaknil not
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ja pa ustvari si račun preko paypala. edino eno viso/mastercard moraš imeti. Ali naj tipa kolega od tam naroči in mu denar daš.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
a) najslabsa podpora developerjev - najmlajši sistem, a ni logično? S tem, da je velika večina aplikacij, ki jih uporabniki potrebujejo na voljo. Če pa slučajno še kakšna specifična ni, bo v kratkem dosegljiva.
b) zastarel proc in gpu - težko rečemo zastarel proc, saj deluje bolje kot večina (vsi?) Androidi. Končnemu uporabniku je pomembno zgolj hitrost, odzivnost sistema, ne pa specifikacije na papirju, ki kot smo videli NIČ ne pomenijo
c) se bolj zaprt sistem kot ios - nikakršna ovira, prej prednost. Sploh pa težko rečemo, da je bolj zaprt kot ios, samo 1 primer preko BT prenašamo karkoli, na ios ne gre.
...

Me zanima kaksni so odgovori na to repliko. Predvsem c me zanima, ker ne vem zakaj naj bi bil bolj zaprt? Sicer to niti ni slabost, pa vseeno. Zaradi cesa?

Z vsemi replikami se drugace popolnoma strinjam.

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
Za pogled na soncu pa se mi zdi da je L720 zakon za vse ostale do sedaj. Sam jo imam in sem presenečen kako lepo se vidi displey na soncu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Nekdo tu se je kregal z mano, da pa ja nima cenejša lumia boljšega zaslona, kot L920, tako da pazi, mogoče bo tebe tudi napadel
wink-1.gif

Bo pa, na srečo, krashek naredil review L720 in hkrati tudi primerjavo s L620 in L920 glede berljivosti na soncu, tako da nestrpno čakam na rezultate, da dokončno dobimo odgovor
smile-1.gif

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Imam par butastih vprasanj. Sedaj sem na androidu, vendar me mika Lumia 920.
- Ali dela speed dial (ko tipkas po tipkovnici za klicanje in avtomaticno isce po imeniku)?
- Ali ima market aplikacijo tuneinradio?
- Moznist odjemalca poste za gmail?