Nokia windows phones

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Skype ni ok?

Skype NI OK.. ker je to cisto poseben program...

Operaterji nudijo SIP resitve na tak nacin, da klicani sploh ne opazi razlike (izpise se tvoja narocniska stevilka ,... )... Mobitel s Komunikatorjem, Si.mobil s Si.naIP ..... in te storitve deluje kot SIP oz. VoIP ... Skype pa je zaprt le na svoj protokol...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Torej, če prav razumem je problem v operaterjih, ker ne ponujajo (še) rešitev za WP platformo?
Ali sam WP sistem ne omogoča?

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
To je problem WP. Vsi ostali, aktualni in "zastareli" (Symbian) imajo to lepo rešeno. Zgleda da 7.8 prinaša le novo šminko in nič kaj uporabnega. Že od samega začetka GSM imam Nokie, čedalje se mi zdi da je Lumia 800 zadnja.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kje se dobi pokrov za USB port na Lumii 800? Rabim modrega in črnega.
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Da bo dokončno rešena zadeva:
WP8 omogoča VOIP, tako da OS ni ovira.
LINK: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/jj206983(v=vs.105).aspx
Kaj pa za 7.8 bo kaj?

Sicer pa slovenščine tudi sam nimam na 7.8.
Glede kurjenja baterije pri ICS. V primerjavi z Nokio E71 drži dlje, pa telefon se ne sežge zraven
grin1.gif
.
Kar je dobro je še to, da je v Infrastructue mode-u, kar pomeni, da vse dela. Tudi Android. V glavnem glede ICSa sem izredno zadovoljen.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Mene zanima, če je WP (od 7 dalje) pri vseh proizvajalcih enak al se tud kaj razlikuje od proizvajalca do proizvajalca (tako, kot je pri Androidu)?

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vse isti drek...proizvajalci majo svoje aplikacije, tukaj prednači Nokia drugih razlik pa ni.

Kdaj je blo, da kaka funkcija je bila navoljo na enem ceglu, na drugem pa ne, npr. sharanje interneta.

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Mene zanima, če je WP (od 7 dalje) pri vseh proizvajalcih enak al se tud kaj razlikuje od proizvajalca do proizvajalca (tako, kot je pri Androidu)?

Zaenkrat še isto za vse, razen kot je že omenil, razlika je v aplikacijah.

Baje pa je Nokia kupila licenco za spreminjane WP sistema in je možno da bomo z WP9 že videli kaj Nokia stvari dodanih v sistem.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda....

Ne pisat kako je težko, je pa res da midva z bejbo nisva bila kriva ne za črno ne za modro.
tongue-1.gif
Jaz sem si v rač. omarici svetil na 3m višini (priklopljeno na polnilec). Pride kolega in takoj zapne kabel, lumia pa trešči ob vrata pa še nekaj neposrečeno jo je poizkušal ulovit in so šla vratca. Še vedno se držijo sam so nalomljena. Pri punci sem pa telefon že tak dobil, zdaj pa so se vratca odlomila, ampak po dolgem času.

Noben problem, sam zaje*** je to it kupit, ker ni časa za take "bedarije". Moram pa kupit, ker mislim menjat na 920, 800 pa prodat.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik krashek pravi:
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:

Zaenkrat še isto za vse, razen kot je že omenil, razlika je v aplikacijah.

Baje pa je Nokia kupila licenco za spreminjane WP sistema in je možno da bomo z WP9 že videli kaj Nokia stvari dodanih v sistem.
Nobene licence ni kupila kakor jemeni znano. To so imeli v ekskluzivni pogodbi, da Nokia sploh pristopi k WP (oziroma to je bila njihova stvar pogajanj, tako kot Nokia Maps in tako dalje).