Nokia windows phones

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
To je res, Microsoft naj bi imel veliko strožje kriterije za izdelavo aplikacij oz. potrditve kot Android, morda tudi bolj kot Apple.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Android sploh nima kriterijev
grin1.gif

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
grin1.gif

to je res! microsoft vsako apkliacijo pregleda tudi da ni kakae zlonamerne kode (vsaj tak se hvalijo), med tem ko google tega ne dela ker jim rast aplikacij prinasa velikanske vsote denarja

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Nejco pravi:
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
grin1.gif

to je res! microsoft vsako apkliacijo pregleda tudi da ni kakae zlonamerne kode (vsaj tak se hvalijo), med tem ko google tega ne dela ker jim rast aplikacij prinasa velikanske vsote denarja

Kaspersky mobile security: trenutno 6512 total records
crazy1.gif
Mi preverja na novo inštalirane appe, ker tut marketu ni za zaupat.Preverjeno kolega ostal skoraj brez kontaktov, ker je dobil trojanca za samodejni shutdown v Nhl 2011 špilu.

Čudi me, da še ni več trojancev in podobnega.Bi vsaj prisilli google, da naredi kaj na tem področju...

http://www.digitaltrends.com/h...hone-or-tablet/

@Sijan Daj ob priliki naredi nekaj slik v četrt temi, ko se začne mračit, brez fleša
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A bo slovenščina? A bo možnost dobit recimo Angry birds iz slovenskega računa? Ker dokler teh dveh osnovnih stvari nimajo porihtanih, smo za MS očitno še vedno Kazahstan.

Mraz

Pripravnik
13. nov 2010
135
0
16
Hjaoo, naučte se angleško, prijavi se z angleškim računom in maš te angry birdse.. Svašta ko ma folk fon za igrce

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Saj za nas ni tak problem, itak imamo verjetno vsi rajši ENG nastavljeno, problem je glede priljubljenosti OSja pri nas. Bi bil kar velik plus, če bi bilo vse v SLO, predvsem pa to, da se človek prijavi kot slovenec in ima na voljo vse appe, ne pa da mora spreminjat lokacijo pa ne vem kaj še vse

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj za nas ni tak problem, itak imamo verjetno vsi rajši ENG nastavljeno, problem je glede priljubljenosti OSja pri nas.
Povprečen Slovenec hoče videti slovenščino na mobitelu, kot je tako vajen že dobrih 10 let. Niso vsi kupci smartfonov poweruserji, velika večina jih ima za telefonirat, sms, malo interneta, FB ter kako igrico ali pametno aplikacijo. In samo Android omogoča slovenščino že od pamtiveka ter enako nalaganje aplikacij brez kompliciranja glede izbranega jezika pri aktivaciji (???). Mislim, take neumnosti, kot jo ima MS pri Marketu, si niti naši leni birokrati ne morejo zmisliti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Res je, ampak čuj...saj sam OS je v slovenščini, oz bo, povprečen uporabnik pa tako ne dostopa do marketa, kot si sam povedal
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Nima veze, koliko se razume na angleščino. Materni jezik je le materni jezik in ga imajo vsi pravico uporabljati. Sej zamejci tudi razumejo oba jezika, pa zahtevajo še maternega ane...Jaz si močno želim slovenski jezik na telefonu, pa če prav zelo dobro razumem angleščino in mi ne predstavlja kakšnih ovir (tudi na tipkovnico sem dodal šumnike). Če pa tikpovnice ne bi mogel s šumniki uporabljati bi me pa zelo zelo motilo, ne pa da se piše kar nekaj in živ hudič tega ne razume kaj ti je sogovornik poslal.

Mogoče ne bi bilo slabo, da bi morali elektro produkti brez slovenskega vmesnika večji davek plačati :D

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, ampak čuj...saj sam OS je v slovenščini,
Čuj, kaj zaj naj rečem ...

OS ni v slovenščini.

That's the whole point.
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Kako ne, preberi si opis lumie 920, ki jo je ravnokar opravil en uporabnik v tem oddelku foruma, piše da je v slovenščini.

Ali sem kaj spregledal?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Govorim za obstoječe telefone, ki so na trgu že dolgo časa in kljub posodobitvam ne dobijo in ne dobijo slovenščine. Sicer naj bi prišla z 7.8, ampak to se je govorilo že za 7.5, pa je bila samo megla.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Govorim za obstoječe telefone, ki so na trgu že dolgo časa in kljub posodobitvam ne dobijo in ne dobijo slovenščine. Sicer naj bi prišla z 7.8, ampak to se je govorilo že za 7.5, pa je bila samo megla.

Za 7.8 je slovenščina potrjena.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Aja, no jaz pa govorim o wp8 telefonih, wp7.x je itak že zgodovina, primerno zgolj za najbolj "osnovne" uporabnike, za katere je tudi 10 let stara nokia OK
wink-1.gif

Je pa res, da se bodo verjetno začele pojavljat dokaj enostavne naprave, na 7.8, katere bi naj bile za "osnovne" uporabnike, ampak tam bi naj že bila slovenščina kot jezik.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, no jaz pa govorim o wp8 telefonih, wp7.x je itak že zgodovina, primerno zgolj za najbolj "osnovne" uporabnike, za katere je tudi 10 let stara nokia OK
wink-1.gif

Je pa res, da se bodo verjetno začele pojavljat dokaj enostavne naprave, na 7.8, katere bi naj bile za "osnovne" uporabnike, ampak tam bi naj že bila slovenščina kot jezik.

bonk.gif

kaj vse tepta zemljo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Predvidevam, da recimo lumie 710 še nisi imel v rokah ...

Po tvojem mnenju so najbrž tudi tisti, ki kupijo telefon, ki je na trgu več kot tri mesece, samo osnovni uporabnik, ki bi mu več kot zadostovala Nokia 3210.