Nokia windows phones

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.212
770
113
EU
Jaz sicer na vseh napravah preferiram angleščino, zato da hitreje najdem zadeve (velika verjetnost pač, da so si ukazi podobni) ... ampak vsekakor nimam nič proti, da naprave podpirajo tudi slovenski jezik
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
in kdaj bodo te opevane nokie pri nas, ali jih bomo dobili spet takrat, ko bodo drugje ze v odprodaji?:)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pomoje ne...

Zgleda bo mel šele Apollo višjo res. in DC.
cry12bpy.gif
Pepočas gre tole pri WP nažalost. Sicer ne da bi rabil, ampak ostalo mi je tako všeč da bi pač bil pripravljen kupit topmodel čeprav kak DC ipd. ni potreben.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Hja..ne da se rabi, ampak glej kak ownage dela samsung. Ven daje neke iber overkill telefone (S2, note), ki potem grejo kot žemljice.

Je pa res ja, prepočasi gre tole...šele poleti 2012 bi naj prišel apolo, do takrat bo andro že na 10.0 verziji in 1080p resoluciji
wink-1.gif

Pomoje ima m$ na prvem mestu profit, kot pa to kar se rabi. Je pa verjetno tudi to res, da enkrat se bo vse to nekje ustavilo in takrat bo m$ dohitel in prehitel androida z boljšim OSom, ko pač android ne bo imel več kam iti...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Pomoje ima m$ na prvem mestu profit, kot pa to kar se rabi. Je pa verjetno tudi to res, da enkrat se bo vse to nekje ustavilo in takrat bo m$ dohitel in prehitel androida z boljšim OSom, ko pač android ne bo imel več kam iti...

hysterical-1.gif

Sem pa vedno mislil, da so iOS-a fanatiki posebna sorta pa šele zdaj vidim kakšne nebluze trosite windows loverji
hysterical-1.gif

Torej kar naenkrat se bodo vsi OSi nehali razvijati, samo windows bo pa rasel in posledično prehitel vse obstoječe tekmece?
hysterical-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Mene moti samo, da še zmeraj ni resne navigacije....

Za navigon sem slišal, da obstaja in to je vse. Nokia drive je pa samo na nokijah, drugače je pa tudi še ne dobiš skrekane.

Microsoft, bi sam moral začet hackat in pošiljat v javnost take zadeve.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Nič nimam proti navigonu.

Samo na androidu jih je vsaj še 5 različnih.

Če sem pa iskren, smo slovenci oz. alterjevci posvojili I-go, verjetno zaradi Topmap.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

hysterical-1.gif

Sem pa vedno mislil, da so iOS-a fanatiki posebna sorta pa šele zdaj vidim kakšne nebluze trosite windows loverji
hysterical-1.gif

Torej kar naenkrat se bodo vsi OSi nehali razvijati, samo windows bo pa rasel in posledično prehitel vse obstoječe tekmece?
hysterical-1.gif

Narobe. Rekel sem da se bo HW nehal razvijati. Ali pa bo nekaj let premora do "the next big thing".

Trenutno je WP7 zadaj samo pri DC podpori in višji resoluciji. Če daš ob bok enak HW, bo WP7 posekal androida. WP7 je komaj dal ven novo verzijo, android pa je že bil pri 720p in DC podpori in na to bo WP7 prešel šele naslednje leto poleti, ali konec 2012.

Ampak kam preveč naprej pa android skoraj ne more bežati, saj ne bodo dali 16 core cpu v telefon ali pa 1080p zaslon v 4", in tu se bo potem pač ustavilo to in šlo se bo naprej le v optimizacijo OSa, a na tem področju ima WP7 ogromno prednost in je vprašanje, če lahko sploh goodl optimizira androida, glede na to, da je napisan za tako širok spekter uporabe.

Android je pač narejen za več različnih naprav in potrebuje kar hud HW, da poganja zadeve tekoče, WP7 je pa optimiziran "v nulo" s točno določenim hardwarjem. Precej velika razlika, za tiste, ki vedo o čem je govora in kaj to dejansko pomeni.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Android in iOS meni zgledata bedno, kičasto, zastarelo in bodo moral nekaj nardit, sploh iOS bo moral nardit korak naprej...meni je grd in dolgočasen. Nekaj let nazaj je bil topshit ampak ti applisti zgledajo zdaj kot WinXP danes. Tudi same aplikacije (iste) so za WP narejene lepše, zaradi celega metro vmesnika in so takoj razpoznavne.

Potencial WP je ogromen, trenutno pač ni blo nobenega HW, pa tudi Lumia 800 ni nek presežek, da bi se kosal z topshit androidi in 4S, ampak to ne po delovanju! Optimizira se tudi prepočasi, pač 1 leto je zadaj, če bi pa Mango bil že prva različica WP7 bi blo pa veliko drugače.

Kako bo ultimate Iphone 5 zgledal z nepsremenjenim iOSom? Blah.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.184
7.032
113
Bomo videli lumnio 900. Čeprav mi ni jasno zakaj pravijo, da bo imel tango, če bo imela front facing kamero, kar bi naj pomenilo boljši HW, a slabši WP7 ?

Večjo resolucijo ko spedenajo in boljšo podporo za multimedijo, recimo kaki hdmi izhod, da lahko gledaš na lcd tv ali pa dlna streaming, pa je dovolj, da ga ima človek par let.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Na Tango bomo nadgradili tudi Mango userji. Tango bo podpiral nižje ločljivosti ipd. bo pa mel razne nadgradnje tudi za nas, je naslednik ni alternativa.

Tako da tudi če je Apollo šele nekaj kar se veseliš, boš ob Tango update-u profitiral. PS. Front facing kamera ni omejitev WP, ker jo majo WP7 telefoni že zdaj?