Nokia windows phones

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Men sta v redu tako Lumia kot T-2. Problem pa je kombinacija
smile-1.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Klical sem na T-2, pa ne vedo kaj bi bilo. Ehhhhhh.......Kaj mi je bilo treba za moj prvi pametni telefon izbrati Nokio in potem še ženi kupit to, kar itak noben nima
smile-1.gif

Probaj pri MMS APN nastaviti da lahko uporablja samo IPv4, pri eni lumiji je to rešilo problem na debitel omrežju.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Naj t-2 postima omrezje!
Ce lahko brez najmanjsih tezav dela na Mobitelu in Simobilu bi lahko tudi na ostalih operaterjih....

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Takole je. Jaz imam Lumio 620 in delajo MMS brez problema, vendar imm pri APN za MMS namesto mms kar internet.t-2.net. Ne spomnim se zakaj je temu tako, morda so mi svetovali pri T-2, ker sem imel tudi jaz neke težave, vendar se ne spomnim, ali podobne kot sedaj žena na Lumi 640.
Hčerka ima Lumio 520 in tudi njej dela brez problemov na T-2. Pri ženi pa ne dela samo na omrežju T-2, na gostovanju pa dela. Vnesel sem enake nastavitve kot jih imam jaz, torej namesto mms sem vpisal internet.t-2.ne, vendar to pri njej ni delovalo. Ko sem pa vtipkal nastavitve iz spletne strani T-2, pa deluje vendar kot sem že rekel samo na gostovanju pri mobitelu.
Očitno se bom moral oglasiti na T-2 osebno, da pogledajo v telefon kaj je narobe. Čudno se mi zdi, da ko je telefon na gostovanju v mobitelovem omrežju dela, ko pa preklopi na T-2 pa ne.
@titov. Ja, imam 2 dostopni točki.

Verjetno je čisto neka banalna stvar katere pa žal ne najdem
smile-1.gif

Sicer pa hvala vsem, ki ste se potrudili s svojimi nasveti!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Takole je. Jaz imam Lumio 620 in delajo MMS brez problema, vendar imm pri APN za MMS namesto mms kar internet.t-2.net. Ne spomnim se zakaj je temu tako, morda so mi svetovali pri T-2, ker sem imel tudi jaz neke težave, vendar se ne spomnim, ali podobne kot sedaj žena na Lumi 640.
Hčerka ima Lumio 520 in tudi njej dela brez problemov na T-2. Pri ženi pa ne dela samo na omrežju T-2, na gostovanju pa dela. Vnesel sem enake nastavitve kot jih imam jaz, torej namesto mms sem vpisal internet.t-2.ne, vendar to pri njej ni delovalo. Ko sem pa vtipkal nastavitve iz spletne strani T-2, pa deluje vendar kot sem že rekel samo na gostovanju pri mobitelu.
Očitno se bom moral oglasiti na T-2 osebno, da pogledajo v telefon kaj je narobe. Čudno se mi zdi, da ko je telefon na gostovanju v mobitelovem omrežju dela, ko pa preklopi na T-2 pa ne.
@titov. Ja, imam 2 dostopni točki.

Verjetno je čisto neka banalna stvar katere pa žal ne najdem
smile-1.gif

Sicer pa hvala vsem, ki ste se potrudili s svojimi nasveti!

Vcasih pomaga ze to, da se aprat resetira (ugasnes in prizges). Pri Windowsih je to velikokrat resitev tezav
smile-1.gif
...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Tako. Bil sem v poslovalnici, kjer smo še enkrat pregledali nastavitve. Nato smo v APN MMS namesto mms.t-2.net napisali internet.t-2.net in potem je delalo. Ko sem to doma naredil pa ni delalo. Edina razlika je ta, da sem bil doma v mobitelovem omrežju, v poslovalnici pa sem pred tem ročno nastavil na T-2 omrežje. Karkoli že, sedaj dela
smile-1.gif

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Verjetno sem našel napako. Če je to to, je krivda na moji strani.
APN protokol za Internet in MMS sem imel različna. Za Internet sem imel IPv4, za MMS pa IPv4v6.
Lp

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.105
7.641
113
Tudi meni od včeraj spet ne dela mobilni internet in MMS. Počasi mi gre vse skupaj že na kuratz. Predvidevam da je problem T-2 in ne Lumia 640, saj bi drugače jamrali vsi lastniki Lumie 640. Res bedno tole.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.105
7.641
113
Lahko bi vzel svojo službeno SIM, ampak ni problem tako pogost. Zadeva se mi sesuje cca. 1x na mesec. Ravno toliko da me nervira, pa ne tako pogosto, da bi zamenjal operaterja, saj je T-2 najcenejši za to kar potrebujem:
- neomejenji klici v SLO
- neomejeni SMS
- neomejeni MMS
- ter 1GB podatkov
Cena: 12€

Če je kakšen operater, ki mi nudi podobno, se priporočam. Simobil je cca. 20€, res pa je tam podatkov 4-5GB, vendar jih ne potrebujem.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Telemach ima vse neomejeno, plus 500 MB podatkov za 10 Evrov, če si na fiksnem Telemachu za 8 Evrov. Pa tud ceneje se da priti, če ne rabiš ravno 'neomejeno'...