Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
To z 00 ali s + zajebava tudi android. Da ne govorimo še kakih drugih nesmislov, kot ločevanje omrežnih skupin in prikaže številko kot +386 514 88 999.. jajca velika.

Zakaj bi pa izvoz na sim potreboval? Imaš izvoz v datoteko ali še boljše sync z cloudom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj pa bi potreboval in zakaj ima telefon potem UVOZ iz sim, saj imaš itak vse v oblakih (google, outlook in oboje povezano)...

?

Skratka ma ali nima?

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
To z 00 ali s + zajebava tudi android. Da ne govorimo še kakih drugih nesmislov, kot ločevanje omrežnih skupin in prikaže številko kot +386 514 88 999.. jajca velika.

Zakaj bi pa izvoz na sim potreboval? Imaš izvoz v datoteko ali še boljše sync z cloudom.

00 ali + ni enako. 00 ne pomeni v vseh državah izhodne kode (nekatere imajo 99). + pa je vedno za izhod iz države.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
Uvoz na sim nima. Pomagaj si z izvozom v datoteko, to je tako ali tako boljša opcija. Sim kartica ima preveč omejitev.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Še vedno se najdejo ljudje, ki imajo kakšne stare telefone in imajo kontakte še na SIM kartici, tako da je uvoz potrebna funkcija. Obratni postopek pa hja bolj ali manj neuporabna zadeva.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Se ne strinjam čisto, za mlade ni problem, starejšim pa razni oblaki, datoteke, etc. niso čisto domače zadeve, znajo pa prenesti na simko in nato na novem telefonu nazaj na telefon
smile-1.gif
Pa tudi sicer to ni kakšen kunšt narediti oz vključiti med funkcije telefona.

Spomni se na to, ko boš imel 70+ let in boš bentil, zakaj hudiča proizvajalci ne morejo vključiti funkcije "oblaka", da bi si prenesel kontakte
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tako je. Z 00 sem imel tudi na Androidu težave... to je zgleda povsod tako.. Čeprav bi to bilo lahko enostavno poštimano/sinhronizirano z območnimi nastavitvami telefona. Izbereš Slovenija in imaš 00 ali +. Pri kakšni drugi državi, ki nima 00 omrežne pa le +..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja snecer, saj ima WP neko takšno zadevo, nek "international call assist", al nekaj takega...

ampak problem je za nas, ki imamo naštimano na USA/UK zaradi cortane
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In zakaj bi 70+ starostnik v današnjem času sploh uporabljal pameten telefon?

Kaj pa če ima 69let in še v rezervi eno drsno Nokio?
evil.gif

Na Lumio 530 se je hitro navadil, nikoli imel pametnega telefona, prva stvar, ki ga je zmotila nastavitev glasno tiho, mute, vibra...

Na normalnih aparatih klikneš tipko za power in izbereš, WP katastrofalno neuporabno.

Druga zadeva je bila, da ima Nokia KATASTROFALNE melodije, zvonce, cel hudič je tudi nekaj prenest (mp3) in nastavit kot zvonec.

Nato se je s trgovine potegnil nek zedge ringtones in našlo...

Samo neki usrani toni po defaultu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnjič sem si potegnil tudi zase nek mp3, da bi ga mel kot zvonec.
V navodilih je pisalo, da podpira mp3 (ja itak), razen če je nek copyright ali slično.. Moj ni bil.

Skopiram pod ringtones kot piše in čakam da se pokaže "po meri", da bi ga obljukal...

Nikak se ni pokazalo! mp3 pa je sicer telefon zaigral iz "raziskovalca"...

A jim je tak težko bilo tam narediti opcijo "nastavi kot zvonec", ta opcija je samo če mislim da dobiš sporočilo z zvoncem.

Obup od obupa to s cinglanjem.

Potem sem šel isto v trgovino in tam poiskal nek normalen zvonec, da normalno zvini in da ga slišim v vrveži iz žepa.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Tako je. Z 00 sem imel tudi na Androidu težave... to je zgleda povsod tako.. Čeprav bi to bilo lahko enostavno poštimano/sinhronizirano z območnimi nastavitvami telefona. Izbereš Slovenija in imaš 00 ali +. Pri kakšni drugi državi, ki nima 00 omrežne pa le +..

A to si napisal samo zato, da si lahko povedal, da si imel na androidu težave ? 00 se je uporabljajo takrat, ko so imeli klasični telefoni "okroglo" številčnico za vrtet, od prvih NMT in nato GSM telefonov pa se uporablja +. Android je prišel mnogo kasneje. A je bil res Android zate
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

In zakaj ne ? Včasih zna biti pameten telefon celo prijaznejši do uporabnika kot candy bar. "Simple" launcherji so fajn zadeva za starejše. Lažje tapati po velikih ikonah kot na majhne tipke pri candy bar-ih. Ostale funkcije pametnega telefona pa pač ignoriraš. Pa še zgoditi se zna da PT cenejši.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Recimo zato, da se sporazumeva s potomci, ker ni celo življenje drkal tako kot ti. (Upam, da boš še vnaprej)

On topic: Kontakte iz starega LG androida sem uspešno zvozi preko modrega zoba na lumnio, ampk vsi dosedajšnji nasveti mi ne koristijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

In zakaj ne ? Včasih zna biti pameten telefon celo prijaznejši do uporabnika kot candy bar. "Simple" launcherji so fajn zadeva za starejše. Lažje tapati po velikih ikonah kot na majhne tipke pri candy bar-ih. Ostale funkcije pametnega telefona pa pač ignoriraš. Pa še zgoditi se zna da PT cenejši.

Ne vem, mati ima navadni telefon, na fizične tipke in ji je prek glave...pa filat ga ne rabi vsak dan. Babica ima tudi takega na tipke, enako..presežek.
Drugo bo naša generacija, ki je že vajena tehnike, naši starši redko sploh da so računalniško pismeni, kaj šele smartphone pismeni...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.606
2.419
113
Pomurje
Lumia 925 mi teži da je premalo prostora. Kje pogledat kaj vse zaseda prostor?

2,8gb je zemljevidov.

Ostalo so slike in video posnetki. Kje pogledam na telefonu koliko je teh v gb?
V one drive na računalniku je 6,63gb.

Zemljevidi + slike je skupaj toraj cca 9,5gb . Kaj je ostalo do 14,7gb, koliko jih je na voljo.
Glasbe in filmov ni. Igrica edino Angri brds.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Jaz bi rekel, da te heca ram, vsaj moja izkusnja s sportstrackerjem je taksna. Je pa res da moja ima 512, tvoja pa vsaj se enkrat toliko. Takrat so mi svetovali naj drzim tipko za nazaj in pocistim aplikacije ki so v 'stand-by'. Pri meni ni pomagalo.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadnjič sem si potegnil tudi zase nek mp3, da bi ga mel kot zvonec.
V navodilih je pisalo, da podpira mp3 (ja itak), razen če je nek copyright ali slično.. Moj ni bil.

Skopiram pod ringtones kot piše in čakam da se pokaže "po meri", da bi ga obljukal...

Nikak se ni pokazalo! mp3 pa je sicer telefon zaigral iz "raziskovalca"...

A jim je tak težko bilo tam narediti opcijo "nastavi kot zvonec", ta opcija je samo če mislim da dobiš sporočilo z zvoncem.

Obup od obupa to s cinglanjem.

Potem sem šel isto v trgovino in tam poiskal nek normalen zvonec, da normalno zvini in da ga slišim v vrveži iz žepa.

Snecer, uporabi ta program za nastavljanje zvonenja

http://www.windowsphone.com/sl-si/store/app/ringtone-maker/5a99cbd9-e82a-4892-8264-17a64f9142e5

Samo izbereš pesem, lahko pa tudi določiš začetek in konec v MP3, nato sam datoteko skopira na telefon (iz SD kartice) in nastavi za zvonenje.

Nazadnje urejeno: