Nokia windows phones

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
KSZ:
Mojstri za popravilo telefonov, na pomoč. :) Zadeva je sledeča: Nokia Lumia 520 je bila v stiku z vodo. Telefon se prižge normalno, vendar se na ekrančku nič ne vidi. Touch je baje šelpo gobe. Prav tako telefon ne daje nobenega zvoka od sebe. Lokalni mojster zahteva oz.prosi 50,00 EUR za popravilo. Je to preveč? Se splača? Kupit novo? Hvala za odgovore.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik tobacco pravi:
KSZ:
Mojstri za popravilo telefonov, na pomoč. :) Zadeva je sledeča: Nokia Lumia 520 je bila v stiku z vodo. Telefon se prižge normalno, vendar se na ekrančku nič ne vidi. Touch je baje šelpo gobe. Prav tako telefon ne daje nobenega zvoka od sebe. Lokalni mojster zahteva oz.prosi 50,00 EUR za popravilo. Je to preveč? Se splača? Kupit novo? Hvala za odgovore.

Odvisno ali imaš narejene varnostne kopije v oblaku. Če da, potem ne plačuj 50 EUR za popravilo, kupi drugo. Na Bolhi so od 60 EUR dalje. Ko se boš prijavil s svojim MS računom se bo večina stvari nazaj sinhronizirala.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Če se ne motim, varnostna kopija ne igra nobene vloge, saj bi tudi v primeru popravila zadevo "formatirali". Moj nasvet: kupi novega, lahko celo nadgradiš na 530, na Amazonu se prodaja za 70 funtov, če se ne motim.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Formatirajo sicer ne čisto vedno, kadar točno vedo za kakšno napako gre, recimo v mojem primeru Lumia 930, ko senzor ni delal so mi pustili vse gor(čeprav sem iz privacy razlogov sicer že sam prej formatiral:)). Ampak ja, načeloma se formatira v postopku odkrivanja napake...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dati 50E za popravilo se ti splača samo, če je nova in imaš kake stvari gor katerih nimaš narejene varnostne kopije, drugače pa ne, ker drugo na bolhi dobiš od 50€ naprej.. Oz. za malo več dobiš kakšno rabljeno boljšo serijo lumij. Nove imaš pa L530 od 80€ naprej na severu.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
KSZ
Hvala vserm za odgovore oz. nasvete. Bo se kupila nova.
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Kratek vtis o 925-ki po nekaj dnevih od servisa:
- glede baterije nimam vtisa, da je kaj boljša, ampak itak se mora najprej nekajkrat napolnit do konca, da se vidi razlika (če imam pravo informacijo)
- do sedaj še ni bilo nobene PIN zahteve
- telefon mi je v soboto ob snemanju filma potemnil ekran in se ni dalo nič več posneti. Soft reset je rešil težavo. Enako težavo sem že imel na morju
- telefon še vedno občasno štekne za delček sekunde

Še malo o backup-u: ugotovil sem, da ti backup na Onedrive ne shrani tudi fotografij in glasbe. Dobro, da sem imel ročno sinhronizirano na računalnik, sicer bi ostal brez vsega. To vsekakor ni dobro. Ravno tako je potrebno vsa gesla v aplikacijah, Wifi, itd. še enkrat vpisovat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Še malo o backup-u: ugotovil sem, da ti backup na Onedrive ne shrani tudi fotografij in glasbe. .

shrani to, kaj označiš da naj shrani.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kratek vtis o 925-ki po nekaj dnevih od servisa:
- glede baterije nimam vtisa, da je kaj boljša, ampak itak se mora najprej nekajkrat napolnit do konca, da se vidi razlika (če imam pravo informacijo)
- do sedaj še ni bilo nobene PIN zahteve
- telefon mi je v soboto ob snemanju filma potemnil ekran in se ni dalo nič več posneti. Soft reset je rešil težavo. Enako težavo sem že imel na morju
- telefon še vedno občasno štekne za delček sekunde

Še malo o backup-u: ugotovil sem, da ti backup na Onedrive ne shrani tudi fotografij in glasbe. Dobro, da sem imel ročno sinhronizirano na računalnik, sicer bi ostal brez vsega. To vsekakor ni dobro. Ravno tako je potrebno vsa gesla v aplikacijah, Wifi, itd. še enkrat vpisovat.
Onedrive seveda backupira tisto, kar označiš. Slike/video nisi imel označeno.
Za gesla pa imaš tudi nekje neko opcijo, sa sinhronizira med vsemi napravami windows 8.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glupo, da varnostna kopija be zajema wifi gesel...
2092900-wp_ss_20140929_0001.png

Priponke

• 2092900-wp_ss_20140929_0001.png
    2092900-wp_ss_20140929_0001.png
    82,6 KB · Ogledi: 126

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Onedrive seveda backupira tisto, kar označiš. Slike/video nisi imel označeno.
Za gesla pa imaš tudi nekje neko opcijo, sa sinhronizira med vsemi napravami windows 8.
A to ni dovolj?
Kaj bi moral še vključit?
Pa fotke na OneDrive zame ni enako fotkam na aparatu. Glasbe pa itak ni nikjer.
wpss201409300002.png

wpss201409300001.png

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
To imam nastavljeno (identično, tudi za video posnetke) in mi šiba direkt na OneDrive. Ampak govorim o fotkah na telefonu, ne na OneDrive-u. To je vse ostalo, kot mora.
Fotk na telefonu pa ni bilo več. Ravno tako glasbe.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Narobe je to, da narediš varnostno kopijo, ki naj bi ti vse shranila v oblak, potem pa ostaneš brez glasbe in fotk na telefonu. Sam nisem ostal brez zgolj zato, ker sem prej iz previdnosti syncal na računalnik. In moraš potem kup gesel v aplikacijah vpisovati znova, ravno tako WiFi gesel. Čeprav imaš tam kljukice, gesla, nastavitve aplikacij, itd. Kar te mirno zavede, da bo vse delovalo, pa ne.
In jaz nimam istih fotk na telefonu in OneDrive-u.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Vse slike, ki si jih imel na telefonu, so se ti vedno shranile na OneDrive. Potegneš dol tiste mape, ki si jih mel na telefonu in to je to, ne vidim nekega bistvenega problema. Če se recimo ne bi vse slike prenesle v OneDrive, bi bil problem, tako pa pač ni. Glede glasbe pa imaš prav, jaz sem sicer vedno imel primarno glasbo na računalniku in nato dajal na telefon, kar mi paše, ampak če nekdo nima glasbe na računalniku, jo bo izgubil.

PS: Windows 9 se bo klical Windows 10. Uradno.