Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Prvo boste moral "dojet", da vnaprej ne bodo šli pisat poštnine (cene) do vsake vukojebine in si tko prišparajo delo, kar je kar pogosto glede na to kako površno kdo oglas napiše.

Potem pa je še razlika, da vse, kar jaz kumuniciram z nemci/avstrijci poteka BP v nemščini in zavrnil me ni še noben. Če je firma kupim od firme, takrat vprašam vnaprej ali pošlje v Slo (sploh če ni dražba). Od privat oseb pa vse kupim brez da prej kaj sprašujem, ker drugače ne bi nič kupil. Njemu pa je prav vseeno kam pošlje, ko enkrat zapakira in dnar dobi. Statistiko mam predobro da bi bla sam sreča.
grin1.gif

Me je pa ena firma že parkrat zavrnila, prodajajo pa super komplete kemije za ribnike.
tongue-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ja super, jaz tudi vedno vprašam v nemščini in ja dostikrat ni problema, vendar velikokrat tudi dobim negativen odgovor. Zaradi tega vedno vprašam pred nakupom. Pri firmah itak nimaš kaj praskat kot si ugotovil. Pri privat osebah pa imaš verjetno bolj srečo kot ne, ker si jih zajebal in jih na ta način prisilil. Drugače imajo cel postopek na eBayu, da te skenslajo in jim je verjetno lažje obupati in poslati v Slovenijo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.113
10.958
113
kod Džej-Zija
Do enega artikla na ebayu sem jaz prišel na točno tak način. Pisalo je Versand nach Deutschland, pa sem bidal vseeno, ker sem bil prepričan, da me bo kdo presegel. Pa me ni. Takoj sem mu poslal mail glede poštnine, pa je hotel skenslati transakcijo. Čez 10 minut si je premislil in mi dovolil plačilo prek paypala. Od tu je šlo vse gladko. Je pa res, da tega ne želim več ponavljati, ker nekoč bi ziher nabasal na mino.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Ne zavajaj.. Na Ebay.de dobiš v Nemčiji "NOVO" za 330 EUR najceneje. Ostale ponudbe lepo piše "Neu; sonstige,,,". Veš kaj je novo??? Iz salona, neoporečno... Pri nas je ob "navadni" naročnini in paketu 24 x 15 = 360 EUR, dražja od internetne ponudbe za 30 EUR... Na dve leti.

Primerljivi sta samo ti dve ponudbi. Neu, new ... ali novo. Vse kar piše dodatno poleg, več ni primerljiva ponudba, zato je tudi ustrezno cenejša. Cenejšo ponudbo ne povsem novega, lahko imenujem tudi "neu, sonstige...", lahko najdeš tudi pri nas na bolhi, sploh ni treba na Ebay.

To kar si pisal je dejansko bil pristranski komentar in zavajanje... Pa če ti je prav ali ne.

nahrung002.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jao no.
bonk.gif

Jaz sem jo kupil na dražbi od privat prodajalca, dražba je bla od 1 EUR, takih mate na dan 5-10 in črne se končajo od 230-270€, modre 250-290€, bele pa od 300-340€.

Moja NI nova, tudi nisem trdil da je. Za 100€ manj kot nova jaz ne rabim bit prvi, ki jo iz paketa vzame, če jo je pa nekdo uporabljal par dni, ko je podaljšal pogodbo pri T-Mobile me pa nikakor ne moti. Mislite, da je že vse uničil v 2 dneh in je vsa spraskana?
bonk.gif

To je pač Slovenska mentaliteta tudi, da ne bi noben za boga dal kaj na ebay prodajat od 1€ naprej. Nemci niso taki, dnar mora krožit itak pa lahko v parih dneh točno vidi, koliko bo na ebayu zanjo dobil, če da v sledenje nekaj dražb kot sem jih jaz.

2 dni v uporabi? Jao sploh ni za kupit.
smirk-1.gif
http://www.ebay.de/itm/3208859...#ht_1220wt_1396
Nova? http://www.ebay.de/itm/330708734056?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_728wt_1139
bela nova http://www.ebay.de/itm/300691503361?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_581wt_1396

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sam sem pred kratkim posiljal nekaterim pri eBay avkcijah vprasanja o tem, ce posilja v Slovenijo... pa nisem dobil niti od enega odgovora ... Da bi pa kupoval macka v zaklju od nekoga, ki se mu niti ne ljubi odgovorit... pa se mi zdi vseeno predrago... Sem jo raje za 320€ kupil od nekoga iz bolhe, s katerim sva se dobila osebno, sla na kavo, se se malo pomenila... in zadeva je 100% OK... sicer ni nova... se ji pa ne pozna, da je bila kaj dosti rabljena...

Temu, ki jo prodaja za 230€ pa sem poslal mail, pa tudi nisem dobil niti odgovora... In ta isti prodajalec ima eno crno za 230€ in eno modro za 319€ ... in pri obeh niti sam ne ve, koliko je stara... Pri crni v naslovu pise, da je stara tri mesece, v besedilu pa, da je stara dva meseca... pri modri pise v naslovu, da je stara en mesec, v besedilu pa, da je stara dva meseca
smile-1.gif

20120414-8siqdexh8mkaaix35md6k3jhp2.jpg

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
No, in tako si jaz upedenam.

Pač sem gorenc in rad ugodno skoz pridem. Sicer pa glede ebaya, jaz sem že 400€ v turčijo plačal, 800€+ na trr v nemčijo ipd. pa sem se nategnil 2x enkrat sem dobil od paypala povrnjeno - poštnina enkrat pa en avstrijc obdržal mojih 32€ in se ne sekiram, ebay je bil več kot dober do mene.

Edino rizično je nakazilo na TRR, ker v primeru natega veliko dlje traja, da dobiš keš ipd. Glede poštnine pa kot rečeno je nerodno. Za kake bolj redke zadeve (kolega sestavlja BMW motor iz časov 1. svetovne al neki tacga) pa vedno je mednarodna poštnina zraven, ker vedo, da rabijo doseč prav vse ebay uporabnike na svetu, da bodo zadevo prodali.

Za eno Lumio, ki gre vedno za isti keš, je pa dost velik pool nemčija, pošiljanje še za kolege avstrijce ne napišejo, se jim pač ne da in ga je treba malce prisilit temu.
tongue-1.gif
Sicer pa je to moj prvi telefon iz ebaya, sem čakal na mobitel zdaj večno, da da cene ven pa so me razočarali.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj na Indijski ali Angleski strani sem tudi sam nasel... samo ze veckrat sem zasledil, da pise, da se preko SLO strani da preverit
smile-1.gif
...

Na angleski strani lepo pise, da je v garanciji

20120414-kcg365pcdiregt753ifdde9xpt.jpg

na indijski pa, da ni ...

20120414-x7546raxwrag9jg9myifaid14e.jpg

prav tako recimo na nemski pise, da je garancija ze potekla ....

20120414-nstn4kt2rjfuf41ika793bntas.jpg

Torej o kaki EU ali Worldwide garanciji ne moremo govoriti
smile-1.gif
...

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali ima to že kdo gor ? Je kaj izboljšave ?
7.10.8773 "Tango" also called "Windows Phone 7.5 Refresh", added Better media messaging, Location awareness icon, Export and manage contacts to SIM card and support for low-cost devices with 256 MB RAM and low clock CPU. Future updates
Windows Phone "Tango"

Tango will be a minor update, planned to be released in April 2012. It will enable Windows Phone to run on low-cost devices with 256 MB RAM and low clock CPU.

Also confirmed are 23 additional markets including; Bahrain, Bulgaria, China, Costa Rica, Croatia, Estonia, Iceland, Iraq, Israel, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Qatar, Romania, Saudi Arabia, Slovakia, Slovenia, Thailand, Turkey, UAE, Ukraine, Venezuela and Vietnam. This update will also include a Skype application (currently in Beta). The Nokia Lumia 610 and ZTE Orbit, introduced at Mobile World Congress in 2012, are the first phones to run the Tango update.

This update has now been officially named "7.5 Refresh" as of March 2012.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz sem včeraj zvečer delal update in je zadnja nameščena verzija 7.10.8107.79

Bo pa dobrodošlo ja, da odprejo Slovenijo v Marketu.