Nokia windows phones

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tudi pri men sveži Windowsi
smile-1.gif
. Namestitev je potekala gladko., kot se spodobi. Trenutno še preučujem sistem, že dolgo nisem toliko časa raziskoval, pa še vedno najdem kup novosti..

Zadeva ni beta in bi morala biti stabilna, je v slovenščini tako da ni težav tudi za manj vešče tehnike.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Vsi smo šli na Win telefone, ker se nam ne da več ukvarjati z raznimi nadgradnjami in namestitvami androida, sedaj pa tole
17758-icon_confused.gif

No saj si bom tudi sam zvečer naložil 8.1
aplauz.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
No, saj ta način namestitve je za tiste, ki ne moremo čakati uradne nadgradnje
smile-1.gif
Ki bo verjetno preko operaterjev stekla šele čez 2-3 mesece..
Je pa toliko novosti, da se splača:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Store že dela, da vidim kako zgleda cortana.

Je pa nov IE super...ma nasplošno je vse super, dobro jim je to ratalo, sem se bal da bo zgledalo kot kak android...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tisti, ki ste nadgradili...so torej slike in kontakti ostali? Kaj pa programi? Tok da vidim koliko dela si moram prej anrediti
smile-1.gif

Aja pa še nekaj..a kakšen downgrade je možen? Za primer, če bi slučajno potreboval uveljavljanje garancije, da nebi komplicirali?

Hvala

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Cortana tudi deluje, dovolj je da je regija na usa, format pa je lahko naš...kar je tud kul
smile-1.gif

Edino ne vem, kako jo naučit prav izgovorit moje ime
wink-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Tisti, ki ste nadgradili...so torej slike in kontakti ostali? Kaj pa programi? Tok da vidim koliko dela si moram prej anrediti
smile-1.gif

Aja pa še nekaj..a kakšen downgrade je možen? Za primer, če bi slučajno potreboval uveljavljanje garancije, da nebi komplicirali?

Hvala

Vse ostane, slike, kontakti, programi, nastavitve, itd...
TO ima Microsoft zelo dobro rešeno!
Vseeno bolje, zaradi kasnejše varnosti, da preveriš, če imaš v nastavitvah vklopljeno varnostno kopijo.

To glede garancije ne verjamem, da bi prenehala! Saj gre za uraden microsoftov program in ne nek modificiran rom s strani tretjih oseb! Potemtakem dejanski razvijalci aplikacij sploh ne bi imeli garancije na svoje telefone...
Downgrade ni možen.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Noben sistem zaenkrat ne podpira razumevanja Slovenščine..
Naj bi v prihodnje Cortana podpirala cca. 30? jezikov, tako da takrat pa je nekaj upanja tudi za Slovenščino.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nisem še zasledil, da bi imel kdo težave z garancijo, ker je vklljuč devpereview.

Če ima kdo Samsunga - novi kamera app se ne razume najbolje s telefonom, kamera se izklopi ali pa se telefon restarta.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa kaj pogrešam, ali pa ne najdem...en app mi je hudo žrl net, sicer me ne moti če sem na wifi, ampak preko gsm pa škoda dnarja. Bilo bi fino, če bi bila možnost, da se določenem appu onemogoče dostop do neta prek gsm omrežja.

Ps, tudi here zemljevidi imajo update

Novi zemljevidi omogočajo tudi rotacijo z dvema prstoma. In baje tudi "tilt" za 3D. Ampak taga 3D ne najdem, tudi "tilt" funkcije ne morem pogruntat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
nalagam zdej 8.1. pišuka traja pa..že ene 20 minut mi namešča, pa bi na oko glede na indikator rekel, da je na 10%
smile-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Traja tam okoli pol ure vse skupaj. Ampak se splača počakat, je boljše kot sem mislil da bo

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Končano.
cheer.gif

Čeprav na prvi pogled ravno nekih hudih vsaj vizualnih spremembe praktično ni. Je pa izboljšano predvsem tisto kar sem že dolgo želel...to je music player, da končno lahko lepo, enostavno delam playliste, dvojni volume control in ta dropdown menu. Browser naj bi bil izboljšan bomo še videli...kakšnih drugih sprememb pa niti ne opazim
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Hmm...a se samo meni zdi al ni več opcije, da se shrani slike/posnetke direktno na onedrive preko pregledovalnika slik? Včasih si kliknil na fotko in dal save to skydrive, zdaj tega več ne najdem?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Zanimivo kako te pomankljivost se par mescov nazaj niso ble pomankljivosti...
Saj veš, vsakič več si želimo
smile-1.gif

Predvsem sem vedno hvalil celotno zasnovo sistema.
Je pa prav, da prihajajo dodatne, nove funkcionalnosti!

Na primer iPhone, je šele pred 2 letoma dodal notification center, pa pred tem tega 5 let ni noben pogrešal ali kritiziral...
Vsak sistem ima svoje prednosti in tudi slabosti, odtehtat je potrebno kaj nekomu več pomeni.
prednost wp pred iosom pa je?

Takole iz glave in konkretno:
Veliko vecja izbira aparatov. Lahko izberes veliko cenejsega, ki vseeno dela tekoce.

Lahko izberes cenejsega, ki ima veliko boljsi fotoaparat
Lahko takega, ki ima rezo za memory kartico.

In se marsikaj.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz pa ne morem posodobiti na WP8.1. Imam huawei Ascend W2 in ne gre. Update se prenese, potem pa napiše neki v akem smislu: Update was downloaded, but it cant be opened in še neko kodo napake zraven.

Huawei, saj vem da si kitajc, sam ni treba bit tak no :D