nokia vs. HTC

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
V čemu boljši
confused-1.gif
Odvisno za kaj rabiš aparat. Za nekoga bo boljša nokia za nekoga htc.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ja s katerim se lažje upravlja, kater je hitrejši, bolj uporaben, OS vs. symbian... za HTC vidm da je nekje dlančnik/mobitel nokia pa bolj samo mobitel.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Lažje se verjetno upravlja z nokio (če si navajen navadnih telefonov), hitrejša je tud verjetno nokija. Bolj uporaben je definitivno HTC... meni osebno je Windows Mobile boljši od Symbiana. HTC je dlančnik z dodatno funkcijo telefona, nokia je pa pametni telefon. Sicer pa telefona res nista primerljiva (ne po velikosti, ne po OSu, ne po uporabi, ...).

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
in kater od teh dveh bo, hmm kako bi se izrazu, bo konkurenčen novim telefonom?torej če ga kupim dons, kok časa bo primerljiv s foni ki pridejo vn npr od jutr naprej? vem da je to mal čudno vprašanje, ampak nevem točno kako bi se izrazu
sprasujem se.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A se ne bi raje vprašal, kater telefon bo zate najdalj časa konkurenčen ostalim?
N95 bo bolj konkurenčen kar se tiče fotoaparata, velikosti, baterije in mogoče še česa, ...
TytnII ima pa touchscreen (ki ga bo imelo vedno več telefonov), je bolj prilagodljiv (možnost nalaganja custom firmware-a), večji zaslon, ...
Pač odloči se, kaj je tebi bolj pomembno. N95 je bolj telefon s kar veliko možnosti razširitve. TytnII je pa dlančnik z ogromno možnosti razširitve in opcijo telefoniranja
smile-1.gif

Moje mnenje:
Če rabiš telefon za šminkirat in tu pa tam uporabiti par funkcij, vzemi N95, če potrebuješ zmogljiv stroj za službene namene, navigacijo, ... pa vzemi HTCja.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
no sej to sm mislu, samo nism vedu kak obi se izrazu. ja zanimalo me je kok časa bi bil ta telefon TOP, preden bodo novi veliko boljši po funkcijah, ceni..

se pa bolj nagibam k dlančnik varjanti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V obeh taborih se obetajo "major" nadgradnje.

HTC bo presedlal na Win Mobile 7.0 ali pa na Googlovega Androida. (močno dvomim, da se bo dalo Tytna upgrade-at na kateregakoli od teh)

Nokia pa napoveduje touchscreen revolucijo v Symbianu (wow, res revolucija
smile-1.gif
) z novimi modeli telefonov.

To je isto kot prenosniki... če čakaš, boš čakal v nedogled.

Moram pa priznati, da bi se sam težko odločil med obema. Uporabljam Symbian, a hkrati dobro poznam tudi Windows Mobile...

Morda v svoj izračun dodaj še, kater telefon uporabljaš trenutno...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Mikrohard ti je lepo napisal..je pa tudi tako, N95 je bolj multimedijska igraca.. HTC pa poslovno orodje. Meni osebno mi Win Mobile [zaenkrat] se ni dovolj intuitiven, da bi ga uporabljal za vsak dan, predvsem zato, ker ves cas kaj prckarim po telefonu.. ali menjam teme, zvonce, razno razne nastavitve, pa mi je pri Symbianu bolj enostavno in logicno.

Poleg tega me pri WinMobile moti, da moras vsako aplikacijo dat preko PCja gor, tako se en del instalira na PC, en del na telefon. Ce uninstaliras s PCja, se ob naslednji sinhronizaciji pobrise tudi z dlancnika. Nevem sicer kako je to na HTCjih z novejsimi OS-ji, vendar na dlacnikih, ki sem jih imel (oba sta imela win2003se) je bilo to tako. Nikoli nisem mogel nic direktnoo preko recimo bluetootha posneti na dlancnik in od tam instalirat.

Ce je v novejsih verzijah kaj drugace, naj pa kdo drug pove.

Ce potegnem crto, vsak ma svoje prednosti. Jaz osebno bi vzel N95.. ce ne drugega je manjsa, ima vgrajen GPS, OS mi je bolj logicen in zaenkrat mi touchscreen se ne odgovarja.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Že na win 2003 so obstajali programi v obliki .cab . Te le daš na spomininsko in jih naložiš direkt na telefonu s spominske. Ni potrebe po domačem pcju. Tudi za nalaganje windowsow ni več potreben domač pc, ker se da elegantno, hitro in varno naložit direkt s spominske.

Da bi šel odinštalirat te 0.5 MB velike programče?? Zakaj že?? Primeni so tisti, katere dam gor preko domačega pcja, vedno gor.

ON: @Don_Corleone : Veliko so že napisaliDodal bi še samo, da imata n95 8gb in tytn 2 isto velik zaslon. Nokia je debelejša, slabše izdelana, ima pa radio, bolšo kamero, LED, ki je uporabna tudi kot svetilka, 8gb spomina(micro sdhc 8 gb je okoli 50 eur). Najbolše, da oba v par minutah sprobaš, pa boš ziher vedel, kaj hočeš.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
hm, super.. samo takrat, kar sem iskal ni bilo nic v cabih
jezen.gif

Zakaj pa se mora svinjat se PC s temi programcki, ki so itak na PCju samo za okras? Saj jih rabim na PDA, ne pa na PC.. Brezveze, vsaj zame.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sam sem prešaltal iz tytn-a 1 na n95. n95 je dosti lažje za upravljat in je out of the box, med tem ko za htc-ja rabiš en kup programov da postane sploh uporaben. motila me je tudi garancija pri htc-ju, ki je samo 1 leto in pa dejstvo da sem ga v pol leta imel 3 mesece na servisu.
crazy1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Sicer sta to dve precej različni napravi, vendar je za ljudi, ki potrebujejo predvsem telefon, N95 bolj primerna naprava. Imam tako N95, kot TyTN II, pa mi N95 bolj leži, kljub touch screenu na TyTNu, je N95 lažje upravljiva in predvsem hitrejša.
Ko pa pride iPhone z HSDPA in GPS, pa ni dvoma, kaj bom uporabljal.
smile-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kako jim je pa ratal HTC še bolj upočasnit?
confused-1.gif
HTC ima + več pri meni zaradi tipkovnice, ki mi je bolj všeč kot pa pri "navadnih" telefonih. upam da se bo HTC popravil do trenutka ko mislim kupit nov telefon, drugače bo res treba vzet N95.

pa hvala vsem za mnenja in kritike. če ima še kdo kej za napisat pa kr
zmaga.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Problem je v grafičnih driverjih:
Citat:
The drivers (small pieces of software that govern your device's hardware) in question are responsible for all drawing operations. This means absolutely everything having anything to do with putting something on your screen is affected. This includes normal programs, video playback, games, taking pictures, etcetera. If it's on your screen, it's affected. This makes the devices feel really slow and unresponsive.

There is also a problem with the touchscreen driver, which predates the driver issues mentioned above. This issue comes down to your device slowing down to a crawl whenever you touch the screen. This is really apparent when you are playing a video and use an onscreen slider to adjust the volume, for example. When doing this, the video will as good as halt.
http://www.htcclassaction.org/

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
aja to, ja za to sm slišu da ga mal j*be. pa sej, to bodo vrjetno zrihtal ane? ne takoj, ampak čez kak mesc pa žihr

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pa kaj je slovenija res svetlobna leta za ostalim svetom? pol leta za ostalimi, se naši spravlajo reklamirat HTC TYTN II
crazy1.gif