Nokia N9

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Definitivno manjka kakšna aplikacija, pa par stvari je butasto implementiranih. Na splošno pa fajn uporabniška izkušnja.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Opuščeni model z MeeGom, ki je strojno povsem enak N9 le, da ima tipkovnico. To ni N950. Telefon naj bi prišel na tržišče takoj za N9. Bil bi odlična zamenjava za mojo N900.
jezen.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mogoče Jolla da ven MeeGo telefon s tipkovnico, samo se mi zdi, da je malo upanja za kaj takega, ker so v trendu telefoni brez. Ker imam tako telefon z in brez tipkovnice, je telefon brez nje praktično neuporaben za klepet (gtalk, sb, skype) z več sogovorniki naenkrat. Še z enim je to precej zamudno opravilo. Res škoda, ker ta telefon ni prišel ven, če bi, bi ga vzel namesto n9.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kdor rabi terminal, ko je izklopljen developer mode naj stori sledeče, s Fileboxom iz mape /usr/share/applications/ skopira datoteko meego-terminal.disabled v mapo home/user/.local/share/applications/ in jo nato preimenuje v meego-terminal.desktop.

Še ena opomba, v Fileboxu se do clipboarda pride z izbiro druge ikone z leve, kopira pa se nato prav tako z drugo ikono z leve. Sredinska ikona v clipboardu (škarje), pa premakne datoteko iz ene mape (tam je ni več!) v drugo, zato previdno z njeno rabo.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Če prav razumem ima N9 samo 3(4) osnovne zaslone..... ali se jim lahko določi ozadje, ali je vedno črne barve?
Koliko vam povprečno zdrži baterija?
Glasba se da nalagati preko BT in računalnika?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ima samo 3 zaslone, za abrve ne vem, v nastavitvah nisem zasledil.
Zdrži cca 1,5-2 dni.
Nalaganje preko BT deluje.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kdor bi želel imeti slovenski Easy Debian, ga dobi tukaj. Datoteka je velika približno 500 MB.

Gre za Sulujev wheezy Sci 3 GB, ki sem ga skrčil na 2 GB in oklestil, da ima na voljo še okrog 400 MB prostora. Datoteko najprej razpakirajte na PC-ju s pomočjo 7-zipa (debian.img.ext2.7z --> debian.img.ext2), nato jo prenesite na telefon v MyDocs, oz. /home/user/MyDocs/.

Navodilo za namestitev je tukaj.

Tipkovnica je prozorna. Odpre se kadar kliknemo v polje za vnos besedila, skrijemo jo pa tako, da podrsimo (swipe) po njej navzdol. Kadar jo skrijemo, jo nazaj vrnemo tako, da kliknemo izven okna aplikacije in nato nazaj v polje za vnos besedila.

Če imamo v MeeGu aktivnih več tipkovnic (z MesInput si lahko dodamo slovensko), deluje tudi njihova menjava z drsenjem levo ali desno.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ni veliko za razlagat. Lastniki N9 lahko samo upamo, da bosta sistema kompatibilna, da bomo lahko nameščali iste aplikacije. Še bolje pa bi bilo, če se bo lahko Jollin MeeGo naložil na N9 in bo popolnoma funkcionalen. Ta opcija je manj verjetna, ker Jolla tega, vsaj uradno, ne bo storila. Verjetno pa sedaj N9 in N950 uporabljajo za razvoj lastnega sistema.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Je bil že moj link do angleške verzije, samo so očitno kmalu po mojem postu spremenili lokacijo članka. No, sedaj sem popravil tudi link v mojem postu.