Nokia N9

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem naredil backup in še enkrat reinštaliral firmware preko nokia softgware updater.
Backup pa še prej naredi pa na nokia suit 3.5 beta ( http://betalabs.nokia.com/trials/nokia-suite-beta ).
Po backupu in reinštalaciji naredi potem full restore in bo vse isto (razen datotek ne bo več v na novo narejenih mapca na začetnem homescreenu, ki jih pa lahko itak vrneš v mape z dreganjem).
Matjaž probaj isto....Nimam BT-ja v avtu da bi probal....

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Jaz sem naredil backup in še enkrat reinštaliral firmware preko nokia softgware updater.
Backup pa še prej naredi pa na nokia suit 3.5 beta ( http://betalabs.nokia.com/trials/nokia-suite-beta ).
Po backupu in reinštalaciji naredi potem full restore in bo vse isto (razen datotek ne bo več v na novo narejenih mapca na začetnem homescreenu, ki jih pa lahko itak vrneš v mape z dreganjem).

Maš prav, resetiral sem sicer ga, ampak softwara pa res nisem še enkrat instaliral. Bom probal, pa da vidimo... Thnx
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ok, predno restoram firmware na N9, me zanima, kako zbrišeš vse kontakte na Sim kartici. Namreč, ker imam nekaj novih telefonskih, bi jih prej prekopiral na simko, vendar mi zateži, da je simka polna, ker program ne prepiše številk, temveč jih dodatno namesti nanjo, za kar pa zmanjka prostora na simki. Torej, eno po eno znam zbrisat, da bi pa označil vse kontakte na sim kartici, pa ni možnosti, medtem, ko na telefonu pa je ta možnost.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
hmm nimam pojma.
Lahko pa odpreš nokia PC suite ( http://www.nokia.com/si-sl/podpora/naprave/nokia-pc-suite/ ) in tam odpreš kontakte preko ikonce in dragaš (povlečeš z miško) kontakte, katere želiš na desktop in ko narediš jih daj nazaj.

Drugače ti pa pri backupu v Nokia suite (nisem probal na pc suite) vse shrani, tako s programi, ki si jih dodatno inštaliral, kot kontakte, dokumente oz. vse. TI pri backupu samo izbereš kaj bi rad in kam bi rad back up posnel.
Ko pa končaš reinštalacijo pa samo še enkrat daš restore (če boš mp3-je bakcupu bo kar nekaj časa trajal :D).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
OK, hvala brunobruno, bom tvojo verzijo uporabil. Hvala...sem ti dal 5*
zmaga.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:

Maš prav, resetiral sem sicer ga, ampak softwara pa res nisem še enkrat instaliral. Bom probal, pa da vidimo... Thnx
wink-1.gif

A veš, da zadeva zdaj špila tako kot je treba. Čudo tehnike
wink-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
ok, naj povem, da se je stanje z mojo budilko izboljšalo. Sedaj zvoni vsak dan, kot je treba in dremež vedno dela. Kaj sem naredil? Hja, odstranil sem 2 aplikaciji in sicer status baterije (battery icon) in aplikacijo, katera spremlja porabo telefona (kaže, katere aplikacije ti požirajo baterijo). Poleg tega sem alarm nastavil, da mi zvoni na "every day". Prej sem imel naštimana 2 alarma, enega od ponedeljka do petka in drugega v soboto. Torej, ena izmed teh treh stvari ga je jeba.a. Sedaj res vedno deluje.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Sports Tracker dela v naši regiji? Sem bral po forumih, da v nekaterih regijah po svetu ni podprt?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ima mogoče kdo kakšno rešitev za večjo sliko klicočega, namesto majhne, na kateri se itak nič ne vidi.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
@SouthPark, ni problem v slikah, ker so te dovolj velike, namreč ob klicu jih prikaže na malo

@Axi hvala, nekje sem prebral, da to (quickTweak) deluje le do P.R 1.2, pa potem nisem upal namestiti, ker telefon ni moj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Tele quickTweak nažalost ne deluje. Inštalira sicer se, a ob kliku na ikono programa ne zažene.

Pojavlja pa se nov problem. Baterija naenkrat skoči iz cca 45% na 3-5%. Od 100-45 pa gre normalno. Mogoče imel kdo takšen primer, ali pa kje zasledil rešitev.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Tele quickTweak nažalost ne deluje. Inštalira sicer se, a ob kliku na ikono programa ne zažene.

Pojavlja pa se nov problem. Baterija naenkrat skoči iz cca 45% na 3-5%. Od 100-45 pa gre normalno. Mogoče imel kdo takšen primer, ali pa kje zasledil rešitev.
Deluje, deluje. Tudi na PR1.3.
Probaj reinštalirati software.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne, vse je original, se je pa "čudežno" nazaj nafilala in je danes na 24%. Sam je za uporabnika zelo moteče.

brunobruno, eh opažam da slabo berem. Spregledal sem, da mora biti developer način prižgan.

Nazadnje urejeno:

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Koliko od vas je pa šlo z androida na N9 in kaj vas je na začetku(no pa še zdaj tudi) najbolj motilo med obema OS in samo uporabnostjo telefona?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Mene je na začetku motilo to, da ni toliko aplikacij, ampak sem kar hitro poštudiral, da ima telefon večino že avtomatsko vgrajeno.
Uporabnost brez tipk je meni fenomenalna in ob uporabi drugih touch telefonov (npr. apple ali android) kar drsim s prst čez ekran, pa nič
wink-1.gif

Zaenkrat dela vse, kakor treba, če b i bil pa še SLO jezik, bi bilo pa še boljše