Nokia N9

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik kegnatz pravi:
successfully flashed - having PR1.2
smile-1.gif
\o/
Super.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
A se komu dogaja, da se mu baterija pri mal nižjih temperaturah enostavno izprazni in telefon ugasne? Pri normalnih temepraturah tega nisem opazil. Isto pri zadnjem softveru, kot pred posodobitvijo. Pri ostalih telefonih tega nisem opazil...
Jaz tega nisem opazil...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
A ima kdo težave s sporočili po posodobitvi?
Meni na Feedu sicer pokaže sporočilo, ampak potem v sporočilih mi kaže prazno. Prav tako ne vidim sporočil iz FB.
Pošiljanje dela OK.

LP, M.
Samo na začetku prvo uro po posodobitvi mi je štekalo...MEni FB celo boljše dela (seveda po tej kvazi magični uri).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Dobro zleda ta prehod na N9. Bom videl kako bo mi špilala v službi, kjer imam polno roke drugih stvari, zdaj pa še velik telefon zraven.

Hitro klicanje si še moram nekak omislit. Zdaj na E52 je šlo zelo hitro. 2 ali 3 pritiske in sem že klical.
Po naklučju našel, mogoče te bo to zanimalo: http://store.ovi.com/content/255836

pa ti si cuker
evil.gif

častim pa pivo, čeprav dvomim da se kdaj srečava

hvala
Evo pa še ta aplikacija bi bila zanimiva: http://store.ovi.com/content/208533
Kjer bi lahko namesto recimo interneta dodal to aplikacijo med hitre widgete (aplikacije). Tiste ko potegneš zaslon za odtenek gor in se ti 4 ikone pokažejo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.591
2.402
113
Pomurje
Citat:
A se komu dogaja, da se mu baterija pri mal nižjih temperaturah enostavno izprazni in telefon ugasne? Pri normalnih temepraturah tega nisem opazil. Isto pri zadnjem softveru, kot pred posodobitvijo. Pri ostalih telefonih tega nisem opazil...

V soboto sem bil na smučanju(skoraj na vodi). Isti problem čeprav je bilo zunaj 6st.C.
Telefon se je dal v varčevanje in pipkal da bo prazen, čez kakšno uro pa je bil spet na 1/2 in še je pote celo nedeljo zdržal.

Silver

Zelenc'
29. feb 2012
2
0
1
Citat:
Ugotovitve:
1. nov FB notifikator na lock screen in nova ikonca, slika se obrne v landscape v fb aplikaciji
2. Setings/Device/Display nova opcija "colour profile": normal, vivid, subdued.
3. Setings/Device/nova opcija Media sharing settings (DLNA nastavitve)
4. Setings/home Screen/ Background.....blur, brightness, live wallpaper
5. Setings/notifications/"web feeds" izbiraš svoje dodatne feed-e in ne samo FB in twitter
6. Nov Nokia drive z možnostjo nastavitve omejitve hitrosti, poti (avtoceste, tuneli,...), na mapi nov hitri gumb za zoom out
7. Nokia Maps se hitreje odreje (50% hitreje), nova ikonca za zadnjo znano lokacijo?, veliko hitreje nalaga satelitski posnetek, v nastavitvah se jih da direktno update-at po novem
8. v galeriji nova funkcija za teganje obrazov??
9. koledar ima ikonco z aktualnim datumom
10. Posodobljena trgovina

Nimam sreče z:
3. Setings/Device/nova opcija Media sharing settings (DLNA nastavitve)
in
4. Setings/home Screen/ Background.....blur, brightness, live wallpaper

DLNA sem sicer na telefonu omogočil, vendar v domačem omrežju ni viden na nobeni napravi (TV, PC itd), na PC na mreži pod "Other devoces" vidim samo napravo "Media on N9", ki pa nima možnosti predvajanja
Za nastavitve ozadja jaz najdem samo možnosti menjave slike v Settings/Wallpaper, meni Settings/Home screen pri meni sploh ne obstaja

Kakšen nasvet ... kako se vam obnese nov popravek?

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni se zdi ista kot na symbianu, do zdaj mi je še najbolj všeč primarni brskalnik.
Kakšen teden ali dva bo treba počakati na firefox s flashom in potem primerjati.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Citat:
A ima kdo težave s sporočili po posodobitvi?
Meni na Feedu sicer pokaže sporočilo, ampak potem v sporočilih mi kaže prazno. Prav tako ne vidim sporočil iz FB.
Pošiljanje dela OK.

LP, M.
Samo na začetku prvo uro po posodobitvi mi je štekalo...MEni FB celo boljše dela (seveda po tej kvazi magični uri).

Zdravo,

a veš, da se je tudi meni začelo zdet, da zdaj telefon dela čisto OK. Kdo bi zastopil to logiko, da se mora kao malo prilagodit, pol pa dela ko šus????
No, glavno, da dela
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Na talk.maemo.org sem prebral nekaj v tem smislu da se nekaj dela v ozadju:

"Q:Also noticing sluggishness.

A: This is normal after any update and was the same for the N900. It takes a while for the indexing to complete and so the device can be quite sluggish for a couple of hours post the update. "

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Na talk.maemo.org sem prebral nekaj v tem smislu da se nekaj dela v ozadju:

"Q:Also noticing sluggishness.

A: This is normal after any update and was the same for the N900. It takes a while for the indexing to complete and so the device can be quite sluggish for a couple of hours post the update. "

Hvala za obrazložitev.
Sej ne vem, ali drugi telefoni to naredijo avtomatsko ali v čem je tu finta? No, glavno da zdaj vemo
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Video klic preko Gtalk-a že mogoč:
http://talk.maemo.org/showthread.php?p=1172441#post1172441

To je prvi, verjetno ostale aplikacije še sledijo, pomoje bi kmalu moral tudi primarni (software native) skype delat, če ne pa na PR1.3.

PS: Po inštalaciji se naj bi sam resetiral, tako da ni to nič narobe.
PS 2: Jaz še nisem probal, ker ne uporabljam video klicev. A je to kaj dražje od navadnih klicev pri nas?
PS 3: Naj bi bilo samo v VGA snemano s prednjo kamero (ne vem če je to software ali hardware težava, če to sploh je).

Nazadnje urejeno:

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
čeprav je symbian belle najboljši symbian do zdaj je še vedno meego harmattan veliko lepši, boljši, hitrejši, preporostejši in upam da bo nokia še razvijala meego in na trg poslala še kakšen telefon z meegom

Nazadnje urejeno:

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
super novice bruno ampak uporabljam skype kar se pa tiče sprednje kamere in nekaj posebno dobrega ampak za opravljanje video klicev je ok

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Vem, da obstaja skype, samo nekateri so hoteli video klic, kateri pa na skypu še ne dela (so pa pri tem update-u dodal API-je za video klic).
Postal sem zato, ker gre za prvo aplikaciji katera za tem telefonu podpira video klic.