Nokia N9

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Če ti ni žal denarja, pač kupiš kaj ti lepše izgleda, če pa bi rad kupil vseeno temu bolj primeren telefon pa pač gledaš kak razred nižje in ne plačaš kot žuti. Ker vse našteto so dobre zverine, ki jih je malo škoda imeti za take osnove
smile-1.gif
ok ajde, N8 malo zaostaja, ker je starejši model in ima zastarel OS (Symbian), ima pa top fotiča.

Če pa hočeš vseeno malo novejšo zadevo, bi pa jaz kupil N9..... da se jo dobiti dokaj poceni (slovenščine ni- še), ampak jaz bi jo imel itak še za kaj več kot samo telefoniranje in malo neta
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.405
113
Pomurje
355€ je dobra cena za N9? Je pa novi slovenski.

Uporablja še se navigacija, pa fotoaparat/kamera vedno več, kaj drugega pa mi ne pade na pamet.

niofgnfweffw

Pripravnik
1. feb 2012
33
0
6
kar se pa tiče meego pr 1.3 še ni posodobitve za n950 na nokia remote device access kar pomeni da vrjetno to še ne obstaja

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.405
113
Pomurje
Kakšna boljša navigacija oz karte za to nokio N9 obstaja?

Pa en je omenil, da so mu menjali matično ploščo, je kakšen vpoklic oz. kaj podobnega?

Signal dobro lovi?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik niofgnfweffw pravi:
kar se pa tiče meego pr 1.3 še ni posodobitve za n950 na nokia remote device access kar pomeni da vrjetno to še ne obstaja
Je bil screen za test z N950-ko. Ampak možno da je photoshop,...

niofgnfweffw

Pripravnik
1. feb 2012
33
0
6
signal BAJE lovi zelo dobro, naj bi imela zelo močno anteno, pa še polikarbonat iz katere je nareta ne oslabi signala, nevem kaj manjka pri nokia maps, drive v prihajajoči posodobitvi boš imeš v drivu možnost nastavit opozorilo za prehitro vožnjo in še veliko drugih funkcij, mislim da druga aplikacija za navigacijo ZAENKRAT še ne obstaja

NE DELAM REKLAME ampak ta aplikacija je izjemno uporabna če veliko pišete v angleščini, španščini, italjanščini, francoščini ali nemščini: http://store.ovi.com/content/244542?clickSource=search&pos=1

seveda se jo da dobit zastonj ampak tega ne podpiram poleg tega pa mislim da če si jo DOL POTGENEŠ, je ne moreš posodobit a je to res? ker vem da je blo tak v a. marketu

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Tukaj kaže posodobitev za nokio drive: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=81865&highlight=drive+pr1.2&page=23
Sicer pa meni dela nokia map/drive v Slo lih tko dobr kot Garmin GPS,...Pa še spremembe ulic, signalizacij lahko javiš in popravijo (iz ladtnih izkušenj- ob spremembi signalizacije javil in so spremenili v roku posodobitve). Pa še offline jo lahko uporabljaš.
Edina stvar katero pri n9 pogrešam je LPP aplikacija :D Sicer baje pride update maps suit 2.0 (tako kot je na symbianu, kjer pa je javni prevoz gor, sicer še v beta verziji, ampak je že zelo dober in boljši kot je sedaj na symbianu).

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.405
113
Pomurje
Sem pogledal forum in zdaj že navigacija boljše zgleda.

Ovi mi zadnjič brez povezave ni našel kraja Lipa xy. S povezavo pa je našel to isto številko takoj. Za doma ni problem, povezava v tujini pa mi ni za plačevat.

Garmin je našel takoj brez povezave.

Mogoče kakšen z iskušnjo trajanja baterije?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Težka uporaba en dan, zmerna pa dva dni. Pri posodobitvi so napovedane odprave hroščkov pri nekaterih stvareh, katere odžirajo energijo z baterije.

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
telefon je mogoče probat v mariboru na glavnem trgu v simobilu je razstavljen in ga lahko preizkusiš, drugače pa sem ga tudi sam testtiral in me je kr navdušil edino včasih je kaka napaka pri prepoznavanju swipa, nameravam ga tudi v kratkem nabavit

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Mobitel ima brandanega koker vem oz. software je brandan. Simobil 24 eur na mesec za 210 evrov nima brandanega. Drugače pa neki prodajalec-trgovina na bolhi prodaja za 370 brez pogodbenih obveznosti.
Zadnja novost (ima pa grdo temo naštelano, default je veliko lepša):http://mynokiablog.com/2012/02/15/live-wallpaper-for-n950-w-pr-1-2-n9-support-soon/

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.592
2.405
113
Pomurje
Nisem še kupoval "novega" telefona na bolhi.
Na kaj je treba pazit?
Mi ga lahko zaklene z IMEI? oz kako drugače ponagaja?

Bom pa si ga šel pogledat, ne kupim po pošti.