Mislim, da v delovanju 16GB in 64GB ne bi smelo biti razlike, saj gre za isti HW z izjemo notranjega pomnilnika. Kar je potrebno vedeti, je to, da je pri 16GB modelu le 9GB na voljo za shranjevanje podatkov (glasba, video, fotke, zemljevidi navigacije...), dočim pri 64GB imaš na voljo 57GB. 9GB ni malo, vendar se to zna kar hitro zapolniti. Recimo na N900 imam 2 GB image Easy Debiana, 2 GB zemljevidov OVI navigacije (cela Evropa), nedolgo nazaj, pred dopustom, sem si hotel ogledati en film na TV pa nisem imela časa, zato sem si ga posnel in pred odhodom prenesel na N900. Datoteka je bila velika 2GB. Film sem si nato ogledal v prijetni družbi prek TV izhoda.
. Če samo to seštejem, sem že tu pri 6 GB, kje pa je še vsa ostala krama, ki jo imam na telefonu. Trenutno imam zasedenih 12GB, oz. 3GB več kot je na voljo pri N9 16GB. Zagotovo je na telefonu marsikaj, kar bi moral že zdavnaj izbrisati, vendar, ker nimam prostorske stiske se s tem ne rabim tako pogosto obremenjevati. Škoda, ker "šibkejšo" N9 niso naredili z 32GB.
Mobisvet 64GB nima na zalogi, niti se uradno ne prodaja prodaja pri nas. Poleg tega se mi zdi cena še vedno previsoka. Vidim, da se 16GB dobi na bolhi že pod 350 EUR.
Mislim da ima N950 12MP kamero. Kakšna je ta kamera v realnosti v primerjavi z N9 8MP, ne vem, vendar večina, ki bi rada N950, jo želi zaradi tipkovnice. Prednost fizične tipkovnice je ta, da ti ne zasede zaslona, kot jo virtualna, in uporaba bližnjic.