Nokia N9

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne vem kakih zmogljivosti glih nima, po HW-ju se lahko primerja s SGS, ki se za cca 180€ prodaja.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Mi lahko kdo razloži, kako je možno da se telefon s takšnimi zmogljivostmi prodaja po 330€ na bolhi, praktično nerabljen?

Da ni spet posredi kakšna goljufija, kot je bila z iphoni. Malce previdnosti nikoli ne škodi.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Mi lahko kdo razloži, kako je možno da se telefon s takšnimi zmogljivostmi prodaja po 330€ na bolhi, praktično nerabljen?

Da ni spet posredi kakšna goljufija, kot je bila z iphoni. Malce previdnosti nikoli ne škodi.

Prodajam ga jaz, 1. Rad bi ga prodal, 2. Povezava z prvo točko, če bi ga cenil na 400€ ga nikoli ne bi...., 3. Mi pa sploh ni všeč...... imam iPhone 4S, hotel sem poskusit tudi kaj drugega pa enostavno ni primerjave.......Aja pa še to....Zakaj me je klicalo 10 kvazi kupcev, ki bi dali takoj 270 - 280€. Pa lep in miren dan še naprej
rolleyes-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ne vem kakih zmogljivosti glih nima, po HW-ju se lahko primerja s SGS, ki se za cca 180€ prodaja.

na papirju ja. v praksi pa SGS nima kaj iskat zraven N9, vsaj po mojih izkušnjah.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Se strinjam, da ga v delovanju N9 "poje", bila je samo primerjava (kot recimo večina WP7 telefonov, katerih cena je tudi nizka, saj razen OS (ki sicer zgleda super, ampak ne verjamem, da bi bila cena zato tudi 100€ višja) ne ponujajo nič novega). Tudi cena za iphone 4, ki ima podobne komponente je cca 300€.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Prodajam ga jaz, 1. Rad bi ga prodal, 2. Povezava z prvo točko, če bi ga cenil na 400€ ga nikoli ne bi...., 3. Mi pa sploh ni všeč...... imam iPhone 4S, hotel sem poskusit tudi kaj drugega pa enostavno ni primerjave.......Aja pa še to....Zakaj me je klicalo 10 kvazi kupcev, ki bi dali takoj 270 - 280€. Pa lep in miren dan še naprej
rolleyes-1.gif

No, fajn, potem je vse jasno in kdor je zainteresiran ima sedaj priliko, da dobi telefon po lepi ceni. Škoda da ni 64gb, za ceno okrog 400 bi je najbrž vzel. 16gb se mi zdi premalo, ker npr. na N900 ima trenutno le 9gb prosto.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
ksz

Za N950 je na voljo beta fw PR1.2, kar pomeni, da bo kmalu sledila stabilna različica za N9. Novi fw prinaša:

- Software update notifications for content in Nokia Store
- Face recognition for gallery and face tags for Facebook
- Support for folders in the application view
- Mail for Exchange global address book lookup
- Mail thread support in the Email client
- Extended copy-paste support
- Media sharing with DLNA compatible devices
- Improved browser history view
- Compass support in Maps
- QtWebKit update to version 2.2
- New font taken into use
- Front camera support
- Video editing support in the Gallery application
in več kot 120 popravkov.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
N950 ne boš videl v prodaji. Tisti, ki ga imajo, pa ga ne smejo prodati, ker jih k temu obvezuje pogodba, ki so jo morali skleniti z Nokio. Mene pa bolj zanima kdaj k nam pride 64 GB verzija (črna in bela).

Pojavljajo se ugibanja, da se N9 bolje prodaja kot Lumia 800, pa čeprav je ni na ameriškem in še nekaterih finančno močnejših trgih. Pravijo, da če bi se N9 slabše prodajala, bi se Elop že hvalil, kako je bila odločitev o navezi z MS pravilna.

Nazadnje urejeno:

niofgnfweffw

Pripravnik
1. feb 2012
33
0
6
Pa nevem zakaj bi si sploh kdo želel n950 ki sploh nima nekega dokončanega dizana, ki ima slabši zaslon kot n9, ki ima neke težave z odpiranjem in zapiranjem tipkovince in šee veliko stvari bi lahko našteli. Edini + je fizična tipkovnica.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mislim, da v delovanju 16GB in 64GB ne bi smelo biti razlike, saj gre za isti HW z izjemo notranjega pomnilnika. Kar je potrebno vedeti, je to, da je pri 16GB modelu le 9GB na voljo za shranjevanje podatkov (glasba, video, fotke, zemljevidi navigacije...), dočim pri 64GB imaš na voljo 57GB. 9GB ni malo, vendar se to zna kar hitro zapolniti. Recimo na N900 imam 2 GB image Easy Debiana, 2 GB zemljevidov OVI navigacije (cela Evropa), nedolgo nazaj, pred dopustom, sem si hotel ogledati en film na TV pa nisem imela časa, zato sem si ga posnel in pred odhodom prenesel na N900. Datoteka je bila velika 2GB. Film sem si nato ogledal v prijetni družbi prek TV izhoda.
smile-1.gif
. Če samo to seštejem, sem že tu pri 6 GB, kje pa je še vsa ostala krama, ki jo imam na telefonu. Trenutno imam zasedenih 12GB, oz. 3GB več kot je na voljo pri N9 16GB. Zagotovo je na telefonu marsikaj, kar bi moral že zdavnaj izbrisati, vendar, ker nimam prostorske stiske se s tem ne rabim tako pogosto obremenjevati. Škoda, ker "šibkejšo" N9 niso naredili z 32GB.

Mobisvet 64GB nima na zalogi, niti se uradno ne prodaja prodaja pri nas. Poleg tega se mi zdi cena še vedno previsoka. Vidim, da se 16GB dobi na bolhi že pod 350 EUR.

Mislim da ima N950 12MP kamero. Kakšna je ta kamera v realnosti v primerjavi z N9 8MP, ne vem, vendar večina, ki bi rada N950, jo želi zaradi tipkovnice. Prednost fizične tipkovnice je ta, da ti ne zasede zaslona, kot jo virtualna, in uporaba bližnjic.

niofgnfweffw

Pripravnik
1. feb 2012
33
0
6
Tudi sam mam N900 in me zanima zakaj maš mpo cele evrope če telefon sploh nima zvočne navigacije? In še jaz hočem cyan N9 ki mislim da je samo v 16GB verziji. Na N900 še mam 24,95GB prostega prostora. Zakaj pa je mogoče uporabiti vsaj 12GB in odkod infromacija da lahko uporabiš samo 9GB? Mislim da je na N900 okoli 27GB ki jih lahko uporabiš.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Slabo si prebral, 9GB se nanaša na prostor, ki ga ima na voljo N9 16GB. Kot za primerjavo sem omenil, da imam sedaj na N900 zasedenih 12GB, tako da je zame N9 16GB no-go. Drugače pa je moja N900 particirana tako, da ima 25GB, ker sem OPT particijo povečal iz 2GB na 4 GB (zbrane tu). Res je, ne rabim vseh kart, vendar ker imam na N900 veliko prostora, sem pač naložil vse.

Boljša kot ovi maps je sicer Sygic mobile maps 10 (v8.24), ki je objavljena tukaj. S to navigacijo delujejo karte TA 2011-03. Težava je, da se navigacija več ne prodaja in zato ni več mogoče priti na legalen način do aktivacijske kode, četudi bi to hotel.

Nazadnje urejeno: