Nokia N9 VS Samsung Galaxy SII

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
SGS2 ima težavo z slabim gps signalom
Ali lahko poveš kaj več na to temo? Ima slab signal v kleti? V sobi? Ali med vožnjo z avtomobilom, ko je naprava "prisesana" spredaj na steklo? Ker moj znanec ima SGS2 v avtu poleg sebe zraven prestavne ročice spodaj (si še ni kupil držala) in zgolj posluša "navigacijsko teto" pa ni bilo videti oz. slišati, da mobilnik ne bi dobro lovil GPS signala (ga je vedno pripeljal točno na cilj, če ga je karta seveda imela).
confused-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tudi jaz na mojem nisem opazil nobenih težav pri GPS signalu, pa sem že kar nekaj prevozil z navigacijo. Možno da ima njegov telefon kakšno okvaro, lahko je tudi kakšna napaka v SW-ju sploh če je custom itd...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Sem samo predlagal še tretjo opcijo, glede na to, da je tako neodločen med dvema sistemoma, nekako sem iz njegovih postov razbral, da ni ravno power user (če sem narobe precenil, se opravičujem), zato sem tudi predlagal jabolko, ker je pač sam os zelo "user friendly".
zmaga.gif

nisi narobe precenil oz. ocenil
grin1.gif

jabolko pa tudi nebi bila napačna zadevca samo kaj ko bi moral zanj odšteti kar nekaj €€€, sem pa zaradi odpiranja s.p.ja in stvari, ki spadajo zraven bolj "na tesnem" z denarjem in ni ravno vseeno ali dam za nov mobitel 50 ali pa 500€..... in jabuk bi bil prej 500 kot 50
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
"K jo ma že vsak pocar?". In ti sodiš o nepismenosti? Dober si, ni kaj.
hysterical-1.gif

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Sam imam Nokio in be se če bi se lahko še enkrat odločil, bi se zagotovo odločil za Samsung. Dokler Nokia ne poštima svojega operacijskega sistema se nimamo kaj pogovarjati.

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Jaz sem imela tako Nokio kot Samsung pa ne bi šla nazaj na Nokio za nič na svetu. Samsung je dve svetlobni leti naprednejši.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
btw ce koga zanima imam popolnoma novo N9 16gb od mobitela za prodat. več info na pm.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
no še en info čist tko za info...kolegu se je sesul operacijski sitem na novi nokii N9 v roku cca. treh tednov od nakupa, zadeva gre v ponedeljek na servis :\

še ena stvar več, ki bo vplivala na mojo odločitev med N9 in SGSII...... pa zaenkrat je vse bolj ali manj v plus samsungu, pa sem pristaš nokie.....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
@natko45 in @Tojka
Sta imela N9 in sta bili tako razocarana?

mene tudi tole zanima... imam pa občutek, da sta govorila bolj tako na splošno, samsung VS nokia.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
no še en info čist tko za info...kolegu se je sesul operacijski sitem na novi nokii N9 v roku cca. treh tednov od nakupa, zadeva gre v ponedeljek na servis :\
Kaj to pomeni sesul? Se ga ne da več vzpostaviti nazaj? Ga ni mogoče več ponovno naložiti? Se telefon več ne odziva, ga ni mogoče več vklopiti nazaj? Je sam kaj posegal v OS? Ugasnil med posodabljanjem?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
ni šlo za nobene samostojne posege, posodabljal ga sploh še ni.... kar se dogaja je to, da funkcije ne delujejo tako kot bi morale, vse traja 350+% več časa kot bi moralo, preklapljanje med meniji oz. osnovnimi tremi stranemi ne deluje kot bi moralo, zaklepanje ne deluje ampak se samo meni (menu) bolj čudno (zeleno) obarva, rad tud totalno zmrzne in se ne odziva več. na servisu so mu najprej svetovali da naj naloži kakšno posodobitev ampak tudi to sploh ni več mogoče zaradi težav, ki te spremljajo.... jutri gre zadeva na servis pa da vidimo kaj bodo povedali
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa sem mislo, da je nokia lepo pripravla tale OS.Očitno so preveč hiteli... Se niso nič naučili od microsofta, googla in appla? Upam, da ti čimprej zrihtajo telefon.Poročaj
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
opomba - telefon ni moj, je kolegov...jaz se še odločam med takim telefonom in samsungom... 10.2. mi poteče vezava, do takrat imam čas
grin1.gif

poročal bom pa vseeno, kakopak
smile-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ja, nisem vsega bral.Pol pa ti tak ni tak hudo
smile-1.gif
Sem par tednov nazaj razmišljal o n9, samo vidim, da še ni to to.Pa o sami podpori oz. razvijanju OS v prihodnosti ni kaj dosti znanega.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
Jaz sem imel n9 par dni na testu.
Nobenih rpoblemov z delovanjem, zatikanjem, zmrzovanjem. Vse bp. Delovanje hitrro. Imel potem kar probleme, ko sem sel nazaj na star sistem. Zaklep si enostavno naredil s potegom dol (vsaj mislim).
Edino napako v tistih dneh sem nasel, da ni bilo funkcije posreduj sms (ali pa nisem nasel)

Kar me je skrbelo, je podpora sistemu, za katerega vsi predvidevajo, da je "mrtev". Sem pa v isti situaciji in mi potece aneks marca, potem pa se bom odlocil kako in kaj. Izbiram pa med N9, 4s in verjetno lumia 800

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem raje Lumia 800, ko jo bo končno kdo pripeljal k nam (mislim od operaterjev). Tam je razvoj OS zagotovljen, telefon pa tudi ni nič slabši po HW, razen malo manjši ekran. No pa kamere spredaj ni, če si morda en izmed tistih petih v SLO, ki dejansko uporablja video telefonijo.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
če imate telefon za klicanje in sms-e, za to kaj je telefon namenjen je Nokia zmaga,če pa ga imate zato da drkate po njem pa si rajši omislite kakšno dobro zanimivo ljubico,kot pa navadni kos plastike...