Nokia N9 VS Samsung Galaxy SII

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Itak da bo ja, saj SG2 je najbrž čez svoj življenski cikel tudi napredoval ali...? Sam nimam pojma ker si ga lastim komaj zadnja 2 meseca ali 3...

zabec

Zelenc'
2. jan 2012
2
0
1
Prosim vas lepo, ne N900 sploh omenjat. Ko je prisla ven, sem bil v dilemi med njo in motorolo milestone. Pa so me prepricali za nokio. Super je oh in sploh, kvalitetna, samo sistem ni pravi. Pa se na firmo sem si ga kupil. potem sem imel kar ene par androidov (nokio pa na polici, dokler jo nisem za 100eur senkal).
Android je kakorkoli obrnes dalec najbolj razsirjen in ima najmocnejso bazo. V vsakem primeru "is here to stay", kot prekleti windowsi. Samo, da so upi za android veliko visji.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
nekak ne zastopim ljudi ki klatijo v prazno...se kdo sploh kdaj vprasa v kaksne namene bo telefon uporabljal, ker v vecini primerov je telefon za komunikacijo (pustimo to, kdo si meri z telefonom, kdo ma daljsega, krajsega, lazjega tezjega)...android, iOs, bada, meego, symbian, bb os, wp,,,na telefonu je vse kar rabi navaden uporabnik...to je za 90% ljudi...

kar se tice androida, je nejgov uspeh taksen, zaradi njegove odprtokodnosti, hitrega delovanja in nekomplicirano lahko visi na skoraj vsaki hw osnovi...da bo android prisel v vode samih polken, mu fali veliko, veliko...pretecene vode...

najmocnejso bazo ?? phhh...deklarirano po cem...kolicini programov na marketu...ni vazna kvantiteta, vazna je kvaliteta...tukaj je v prednostii iOs, in vrjamem, ce bi apple zacel sirit iOs na druge telefone (kar se nebo zgodilo), bi androidu zacelo skripati...nisem uporabnik iPhona ali kaksne njihove tablice, imam arc s...vendar sem imal na testu 4s ki me je presenetla z sistemom...bil pa sem razocaran z samo povezljivostjo z drugimi napravami...poznamo probleme...bt mi je nujnik, masovno shranjvanje tudi...tako da tukaj mi je bolj odgovarjal telefon ki vse to dovolljuje...je pa iOs veliko bolj zalozen z kvalitetnimi aplikacijami kot sam android...govorim za placljivi in free del...

lp, dominic...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik zabec pravi:
Prosim vas lepo, ne N900 sploh omenjat. Ko je prisla ven, sem bil v dilemi med njo in motorolo milestone. Pa so me prepricali za nokio. Super je oh in sploh, kvalitetna, samo sistem ni pravi. Pa se na firmo sem si ga kupil. potem sem imel kar ene par androidov (nokio pa na polici, dokler jo nisem za 100eur senkal).
Android je kakorkoli obrnes dalec najbolj razsirjen in ima najmocnejso bazo. V vsakem primeru "is here to stay", kot prekleti windowsi. Samo, da so upi za android veliko visji.

Zanimivo da si jo za 100€ šenkal, moj brat pa jo je prejšnji teden prodal za 140€ na bolhi. Ostalo ti je pa že dominic napisal.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik zabec pravi:

Tvoja in še veliko podobnih odločitev je bila v stilu: "čula žaba da konja kuju, pa i sama digla šapu..."
Nikoli ne kupuj, kar slišiš... Raje najprej preizkusi, preizkusi svoje znanje... in potem kupi. Ti povem
iz lastne prakse, sem kar nekaj denarja zmetal proč, ker sem šapo dvigoval....

nahrung002.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kot je že omenil dominic večina folka uporablja samo osnovne funkcije telefona. Recimo moja starša imata oba Nokio in telefona uporabljata za klicanje, SMSe, občasno za navigacijo, pa za narediti kakšno fotko in tu je več ali manj konec. Telefona spleta še nista povohala, niti elektronske pošte.

Android je hit, ker je nov (hype) in folk se lepi na besedo novo. Že pred leti je Symbian ponujal na kupe aplikacij v času, ko so drugi o njih še sanjali. Ni bilo, da ni bilo, od glasovnih slovarjev, blokerjev nadležnih klicateljev, skrivanja SMSov izbranih številk, varnostnih aplikacij za skrit nadzor nad ukradenim telefonom, dvix predvajalnikov, številnih navigacij...

Android (in iOS) je naredil korak naprej s tem, ko se je prej začel uporabljati in prilagajati zaslonom na dotik. Nokia je tu povsem zaspala na preteklih lovorikah. Če bi bila malo bolj resna z Maemom, katerega korenine segajo v leto 2005 (če se ne motim), bi bila danes zgodba drugačna tako pri telefonih kot tudi pri tablicah. Tako pa se zna zgoditi, da se bo še nekaj časa lovila za lasten rep, sploh če se ji ne izide španovija z MS-om.

Sicer pa, če pogledate statistiko spletne uporabe telefonov - http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201012-201112 (link ni mogoče vstaviti s forumskimi orodji), vidite, da je bil delež Symbiana v decembru 2010 29,66%, leto kasneje pa 33,46%. Celoletna krivulja pokaže, da je bil njegov delež dokaj konstanten. Strmo pada Blackberry, o WP pa praktično še ni ne duha, ne sluha.

zabec

Zelenc'
2. jan 2012
2
0
1
Pa čujte, tako pač je. Vsakdo se kdaj pa kdaj zaj.. Običajno se držimo podjetij s katerimi smo imeli dobre izkušnje. Z veliko nokiami sem imel samo dobre izkušnje in zato sem jo vzel. Z motorolami sem pa tudi že imel slabih izkušenj.
smile-1.gif
) Tako, da kar govorim, smatram ,da ima vsaj malo osnove. Vsekakor me je pred kratkim zelo presenetila novica o številu prodanih izdelkov z androidom in številu z ios. Glede na vso famo in kvalitetno izdelavo jabolčnih izdelkov (razen tega, da bi lahko še kje imeli kak gorilla glass, ampak ok), sem pričakoval bolj
uravnoteženo razmerje android/ios naprav. Je zelo v prid androidu. Sicer ste sami kar hitro začeli ta "flame" andorid/ios, česar prej sploh nisem komentiral. Samo to, da N900 nima pravega osa. Maemo je lepo delal, nimam kaj rečt, samo dejstvo, da mi je več kot
pol leta stal na polici in sem vmes imel več android tel. govori samo po sebi. Upal sem, da bo projekt nitdroid kaj bolj napredoval, pa ni. Sama izdelava tel. je vrhunska, specifikacije so bile kljub starosti še vedno super, procesor se je dal navit.
Tudi glede zadnjega komentarja o spletni uporabi tel. Čuj o symbianu nisem ničesar rekel. Samo kupiš izdelek s čudovito
prihodnjostjo, potem pa rečejo, da bo ta osnova šla adijo. Ni vredu.

Lp

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Da se, prihaja tudi ICS.

Zanimivo je tudi to, da tip, ki stoji za tem bo poizkušal stvar spraviti tudi na N9. Na maemo forumu so uporabniki N9 v ta namen odprli tip kupil N9.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Če bi rad ekskluzivo pičil z telefonom potem bo potrebno pogledati tudi kam dlje od N9 in SGS2.
bonk.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hehe
smile-1.gif

Sam uporabljam relativno high end Androida (Samsung i9103), BB 9700 in iPhone 4. Prej pa še par aparatov, med njimi Nokia E71.
Pa z veseljem probam še kak nov Symbian ali WP.

In vsi imajo svoje napake, ampak ne boš verjel, iPhone mi je od trenutnih treh najmanj všečen za moje potrebe.
Pa da se zopet ne začne kakšna vojna, to je za moje potrebe.

Sicer pa sam Nokie N9 ne morem komentirat, ker nisem uporabljal, SGS2 pa mi je zelo dober aparat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sem samo predlagal še tretjo opcijo, glede na to, da je tako neodločen med dvema sistemoma, nekako sem iz njegovih postov razbral, da ni ravno power user (če sem narobe precenil, se opravičujem), zato sem tudi predlagal jabolko, ker je pač sam os zelo "user friendly".
zmaga.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
SGS2 ima težavo z slabim gps signalom, sodelavec ga bo zaradi tega prodal in išče alternativo.