Nokia N9 VS Samsung Galaxy SII

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
hello hello...torej - sem pred nakupom novega gms aparata in sem rahlo v dilemi pri teh dveh zadevicah... pri vizuali ter občutku v roki ga zmaga nokia, pri koristnih aplikacijah pa bolj samsung, dilema dilema....
grin1.gif

kakšne so pa kaj vaše izkušnje, mnenja?

hvala in lp,

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Meego? Pa ti nisi resen. A Nokia še zmeraj tolče po naslednjih Winsih, Symbianom in Meegotom?

Če mene vprašaš sta samo dve zadevi (OS) vredni na smartphonu. Android in iOS.
Sam sem za android.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
lej, pri mobitelih nisem noben expert, zato pa sprašujem
nahrung002.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.527
895
113
Par dni sem imel na testu N9, tako da lahko samo za ta telefon kaj vec napisem.
Generalno me s stalisca uporabe ni motilo popolnoma nic. Se prehitro sem se navadil na njihov sistem zapiranja aplikacij in pomikanje med odprtimi in sem imel kar nekaj problemov nato, ko sem v roke dobil WP mango nazaj.
Glavna slabost tega telefona ali sistema na njem je pomanjkanje aplikacij. Sam sicer nisem nic pogresal, ker je ze tako vecina potrebnih na telefonu. Ampak nikoli ne ves kako bo s podporo vnaprej.
Baterija zdrzi max 2 dni. Odzivnost sistema pa je na nivoju WP, za katerega je znano da je zelo hiter.

Android mi ni vsec.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
če se rad spilas z aplikacijami nimas kej studirat.

isto fail sm naredu js ko sm pred 2letoma kupi n900 hud sistem hud telefon ampak zal skoraj mrtu sistem napram androidu

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
če se rad spilas z aplikacijami nimas kej studirat.

isto fail sm naredu js ko sm pred 2letoma kupi n900 hud sistem hud telefon ampak zal skoraj mrtu sistem napram androidu

Kot si rekel, če se rad špilaš z aplikacijami, potem je to bolj tako tako. Če pa rad odkrivaš in počneš stvari, ki jih z drugimi telefoni ne moreš, je pa to prava stvar.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Recimo kaj me impresionira pr n900 kar android nima al pa saj nevem da ma.

lahka priklucis usb klucek - to ma tud
lahka prklucis prenosni disk
lahka priklucis dvd snemalnik in semas cd
lahka nallozis gor win95 , od maca sistem
lahka das telefon v nek "freez mode" das vn baterijo in novo polno spet not in je stanje kot je blo prej.

sam do tega ne prides z preprostim klikom je uzadi mal vec dela. Tk da če si tak človk da mas čas in se ti lubi poglabljat v to je telefon za tebe dikret ta nokia , če pa si tak da sam rad uporablas kar so ze naredli pa definitivno obvoz

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
Tudi na samsunga gre priklopit usb kluček in prenosni disk to za snemalnik bo pa treba preverit se pa zna da je ali bo kr hitr kaka aplikacija za to

TEST je bil na GALAXY S2, S , IN ZDAJ NOTE

Se mi zdi da je andriod sistem narejen tako da si ga lahko od a do ž prirediš po svojem okusi kar za nokio ne morem rečt je šla N900 po hitrm postopku od hiše

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik perssak pravi:
Tudi na samsunga gre priklopit usb kluček in prenosni disk to za snemalnik bo pa treba preverit se pa zna da je ali bo kr hitr kaka aplikacija za to

TEST je bil na GALAXY S2, S , IN ZDAJ NOTE

Se mi zdi da je andriod sistem narejen tako da si ga lahko od a do ž prirediš po svojem okusi kar za nokio ne morem rečt je šla N900 po hitrm postopku od hiše

rečeš kar hoces ampak n900 je še vedno bol prilagodliva od androida.

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Saj ne morem verjet, da lahko sploh kdo zagovarja N9 proti SGSII. Win 95 lahko naložiš, priključiš dvd snemalnik in snemaš cd??? Haha... pa saj niste resni, kdo sploh to rabi? Povprečen uporabnik sigurno ne.

Nokije lahko primerjate z ostalimi nokiami ne pa z andorid telefoni, ki so leta spredaj. In ja android je neprimerno bolj prilagodljiv.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Verjetno bo treba oba naenkrat vzeti v roke.
Odkar imam N9 mi je Galaxy eno zabačeno čudo, pri katerem imaš 2x več operacij, da kaj narediš. Res pa je, da Nokia nima X milijonov aplikacij, ampak le ene par 1000; poleg tistih že vgrajenih, ki pokrijejo načeloma vse.
Če bi na Androidih uredili vsaj internetno klicanje, tako kot je treba, bi se potem lažje odločali v prid njih
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Odkar imam N9 mi je Galaxy eno zabačeno čudo, pri katerem imaš 2x več operacij, da kaj narediš. Res pa je, da Nokia nima X milijonov aplikacij, ampak le ene par 1000; poleg tistih že vgrajenih, ki pokrijejo načeloma vse.
Če bi na Androidih uredili vsaj internetno klicanje, tako kot je treba, bi se potem lažje odločali v prid njih
wink-1.gif

a za VIBER si že slišal?

bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.221
113
Citat:
wink-1.gif

osebno sem imel že oba v roki, vizualno in po občutku "hendlinga" v roki mi ga zmaga nokia...kar se aplikacij tiče mi prav tako ni napačna, žal pa nimam nobenih izkušenj z androidom, da bi lahko tu karkoli primerjal, moram res čimprej do kolega, kateri si lasti SGII in malo potestirat vse skupaj, nokio sem že in se je super izkazala...edino to z baterijo, ki ne zdrži dalj od dveh dni mi je malce slaba....

kako je pa kaj s fotoaparatom ter filmčki? oba imata 8.0 fotič, nokia ima karl zeiss tehnologijo, ki se je izkazala že pri vseh prejšnjih nokiah....

@ghibli - jaz še nisem slišal, kaj pa je to?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja no SG2 ob pametnem romu in kernelu lahko doseže tudi do 2 dni ja, relativno dost klicev, nekaj neta, nonstop preverjanje mailboxa ter kak SMS...

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
wink-1.gif

a za VIBER si že slišal?

bonk.gif
Slišal sem tudi za Fring, ki mi na tablici dela še lepše ko Viber, ampak kaj ko pogosto ne dela...ne eden, ne drugi; da ne govorim o Skypu, ki ne zna uporabljat Komunikatorja ali Si.naip.
No, sej...meni je internetna telefonija izredno pomembna, ostalega pa bi se že navadil. Tudi tisti Android gumbi niso tak slabi, če se ne navadiš brez njih
wink-1.gif