Nokia Maps

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da čakam na telefon Nokia E71, ki ima Nokia Maps, me zanima nekaj stvari.

1. je stvar uporabna? je primerljiva recimo z Garminom in ostalimi navigacijami? (to vem, da kuri GPRS, samo ma S! to tako ugodno, da bi se splačalo tudi to sprobati)

2. nekje sem prebral, na na aparatu dobiš samo trial verzijo? true or false?

koliko pride potem celotna aplikacija, ako je res samo trial verzija na aparatu?

namreč, ne vem, če mi bo uspelo namontirati na mašino Garmin, in glede na to, da berem, da se E71 in Garmin tudi ne marata najbolj - zakaj ne bi poskusil že vgrajene opcije.
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Super deluje in se lahko primarja z garminom. Jast sem dobil to licenco za 3mesece za določeno regijo. Ima tudi dobro glasovno vodenje. Potem ko to poteče si lahko kupiš licenco za določene regije. Je pa v tujini malo kriza s prenosom podatkov, čeprav jih ni velko.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Zdaj ne vem kako verzijo programa ima e71, ampak na e51 nikjer ne piše da bi bila trial ali da bi rabil kakšno licenco.
Pa glede kurjenja podatkov.... preko Nokia Map Loader si lahko na kartico naložiš offline mape (obkljukaš države/regije/mesta).

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Točno tako, edino če želiš A-GPS, ki hitreje pozicionira satelite na podlagi baznih postaj v bližini, ti gre par KB. Ni nobene sile. Drugače pa tudi na E51 probaj glasovno vodenje oziroma navigacijo in opazil boš, da potrebuješ licenco za regijo, v kateri bi se navigiral. torej ni popolnoma zastonj in se tudi nekaj plača.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Fora je v tem, da moja nokia še ni vidla GPS sprejemnika
grin1.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
nokia E71 nima nikaršnih problemov s Garmin mobile XT 5, uporabljam vsak dan in dela vredu. GPS sprejemnik je dosti boljši kot prej v N95 seriji, E71 v zgradbi najde satelite. Garmin aplikacija dela zelo tekoče in presenetljivo hitro.
Ne nalagat starejše verzije garmina gor ker s tistim ma pa res E71 težave, ki se pojavijo pri vnosu s qwertz tipkovnico.

P.S. Starega nuvia 300 je čisto vredi zamenjala nokia E71+garmin

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.769
1.011
113
KSZ: Za vse NMAP wannahave: na IPMART-u obstaja skrekana NMaps 2.0 (cracked by Illusion). Instaliras in najdes se snapshote posameznih map in glasovnega vodenja (slovenskega ali katerega koli drugega, povezave do tega so tudi na IPMartu, samo treba poiskat). Komas vse na disku voice pomeci v e:\cities\ , mape pa v e:\cities\diskcache\ (brez Map uploaderja, samo presnemes fajle, se najbolje v Data nacinu, je najhitreje). Rebutas phone, zazenes NMAP in voila, navigiras
smile-1.gif
Aja, se to: zaželeno je, da mate skrekan phone (instalserver.exe), da lahko brez tezav s certifikati in podobnih neumnosti instalirate aplikacije nanj. Mozno je, da ta skrekan NMAP dela tudi brez tega, ampak tega nisem pocel ze dolgo, tako da ne vem kako je v tem primeru, verjetno vse pise v paketu...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kzs...
očitno bom še čakal na E71 (če si ne bom premislil in raje vzel E66), saj je menda pošiljko, ki je prišla v Slovenijo nazadnje navlažilo in bom čakal še vsaj 10 dni, kar pa je že skoraj malo predolgo ...

bom pa imel vsaj čas naštudirat, kaj in kako z navigacijo, glede na to, da jo bom nujno rabil.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
nokia E71 nima nikaršnih problemov s Garmin mobile XT 5, uporabljam vsak dan in dela vredu. GPS sprejemnik je dosti boljši kot prej v N95 seriji, E71 v zgradbi najde satelite. Garmin aplikacija dela zelo tekoče in presenetljivo hitro.
Ne nalagat starejše verzije garmina gor ker s tistim ma pa res E71 težave, ki se pojavijo pri vnosu s qwertz tipkovnico.

P.S. Starega nuvia 300 je čisto vredi zamenjala nokia E71+garmin

Jest mam na E71 naložen Garmin Mobile XT V4.10. A obstaja kakšen novejši, ker je res malo nerodno vsakič ko hočem zoomirati pritisniti dve tipki (funkcijsko + z), da dobim funkcijo tipke 3.

Pa kje se ga dobi, lahko na ZS?

LP

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Jaz jo imam na Nokiji 6220 classic in v primerjavi s tisto ki je serijsko v volvotu S80 (2007) dela boljše samo včasih sem ugotovil, da nima vseh hišnih številk notr mesta pa so.
Najde mi celo Osilnico, ki je res bogu za hrbtom vas in mi jo garmin ni najdu oz me je pošiljal v hrvaško Oslinico.

Podarjenemu konju se ne gleda v zobe.
grin1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Si.Navigator je Si.mobilova storitev, ki uporablja program WayFinder >> http://www.mobile.si/articles/sinavigator-mobilnik-postane-gps.html

Zadeva deluje kar v redu... zna pa biti dokaj draga varianta v tujini... ker kartografijo sproti vlece preko GPRS povezave...
Tista oznacba pa pomoje pomeni samo to, da se na ta mobilnik da namestiti program WayFinder Navigator (ali pa je mogoce celo ze prednamescen) ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Stvar niti ni tako draga, se da karte naložiti tudi na sam mobilnik. Tujina? Zaenkrat je prenos podatkov pri navigaciji drag ...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
emmm... kje pa dobit satelitske posnetke??? imam opcijo map, 3d, satellite, pa hybrid...

map dela normalno, 3d isto, zakaj pa satelitskih nimam? na navteqovi strani ti prikaze satelitsko sliko... lih jim grem tezit, da avtocesta A5 ni vrisana v nokia maps