Rekel sem kompaktni fotoaparati, ne MILC, kot je NEX in ne DSLR kot je Nikon D3100. Ja tako najcenejšpe MILC kot najcenejše DSLR dobiš za 300-400€ in popapajo vse kompaktne telefone/fotoaparate za podobno ceno, ampak ljudje vseeno kupujejo kompaktne fotoaparate za 400€, ker pač rabijo kompaktno kamero ane...
Toliko mate za primerjat z DSLRji, tako marketing Nokije, kot tudi nasprotni tabor da se vedno pozablja, da je Nokia ultrakompaktna, še bolj kompaktna kot kompaktni fotoaparati. Po kvaliteti pa v rangu tanajdražjih kompaktnih fotoaparatov. Za to ultrakompaktnost pa žrtvuje optični zoom in ga nadomesti z večjim številom pikslov, ki dovolji 3x cropanja da še vedno ostane 5MP fotka.
Tak da R0XY, močno me je zmotila tvoja izjava "za smarthphone dela hude fotke", ker je NAPAČNA.
Lumia 1020 dela ZELO dobre fotke v rangu kompaktnih fotoaparatov.
Da MILC/DSLR popapa vse kompaktne telefone mi res ni treba govorit, ker kupujem ravno Sony NEX, da ga bom uporabljal v kombinaciji z Lumia 1020. MILC (in DSLR še mnogo težje) pač ne more povsod, zato je nujno imeti še en kompaktni fotoaparat, da imam lahko to v telefonu bi jaz bil pripravljen plačati tudi 1000€ (600€ telefon+400€ kompaktni fotoaparat). Torej ne samo ceneje, še dosti bolj praktično, kot nakup kompaktneža, zmaga.