Nokia E72 itd...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.671
113
Ker sem trenutno v Istanbulu imam moznost kupiti kitajsko kopijo Nokie E72 oziroma katerokoli kopijo. Danes sem imel to kopijo v roki jo prizgal in delalo je vse tako kot mora. Se glavna navigacijska tipka je bila enako mehka kot original. ta kitajska kopija ima za razliko od originala se dve SIM kartici kar pa meni se bolj pase saj to potrebujem. Telefon lahko dobim za manj kot 100 eurov kar je smesna cena. Sam ga iz Kitajske ne morem narociti seveda zaradi EU. Pa tudi drazje bi me preisel itd... Zanima me ali naj ga vzamem ali ne...Testirati moram se Wi-Fi ker mi je turcin rekel da dela vse... Zanimajo me vasa mnenja! Vzeti ali ne! Tipkovnica je turska zato ne vem kako pritisniti vprasaj! Casa imam se do ponedeljka zato bi rad slisal mnenja kaksnega poznavalca. Sam se ne spoznam prevec na te zadeve in ne vem na kaj moram paziti!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
To je pač fake. Gor ne boš mogel nič nalagati, Nokiin support ne dela ... Kot telefon je pač to kar vidiš in kar ima. Če ti je vredno to kar vidiš, potem OK. Pač pretehtaj ceno in kar ponuja ta "fake". Ponuja pa kar vidiš ali še malo manj.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.671
113
Se to me zanima. Ce bi sedaj imel Nokio E72 original bi bil zelo mobilen tako pa sem vezan na internet cafe in na tale pocasen racunalnik v hotelu. Zanima me ali je uporaba 3G placljiva ali je free kot Wi-Fi. Verjamem da je vprasanje glupo ampak kot sem ze prej povedal nimam pojma o tem...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
3G je pač prenos podatkov preko operaterja, torej plačljiv. WiFi, ki ga ima tudi E72, je zastonj, če je na voljo dostop tam, kjer si.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.671
113
Preko 3G se lahko povezem na internet kjerkoli vendar je to placljivo in verjetno ni poceni. Sam sem koristnik T-2 mobitela tam pa kar sem jaz zasledil pise samo o UMTS. Pa se pokritost je bolj slaba s tem pri T-2.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Glej, saj UMTS je v bistvu 3G. Približno in na hitro. Sicer ti vrže na EDGE ali GPRS (grobo rečeno je to 2G ali 2,5G). ta XG je v bistvu generacija razvoja mobilne telefonije, na grobo. Torej WiFi aka. WLAN je brezžičen dostop do interneta preko drugih ponudnikov (v SLO je to SIOL, Telemach, T-2 in ostali, recimo). te XG-je ima pa ponudnik mobilnih storitev in to je plačljivo. V Sloveniji lahko zakupiš količine in ni toliko drago, v tujini pa je ponavadi precej drago.

Sicer pa moje mnenje, ne vzami nekega ponaredka. Nimaš ne servisa, ne updateov, ne dodatnih aplikacij. OK, če dobiš res poceni in vzameš bolj za šalo kot zares, potem lahko. Ne računaj pa, da boš to dolgo uporabljal ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Upam, da ti je jasno
wink-1.gif
Je pa zelo laično spisano ...