Nokia E71 in njene male skrivnosti

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se zdi touchscreen delno uporaben, jaz bi imel bi E71 s touchscreenom, toliko da bi po menujih klikal, za pisanje pa tipkovnico.

Kolega ima Omnio, telefon oh in sploh, a zraven na štriku nosi palčko
rolleyes-1.gif

whiteboy

Zelenc'
11. dec 2008
15
0
1
Za MadMitch:

Mam ze nekaj casa telefon (4 mecece) tako da je bila opazna razlika. Imel sem verzijo GarminMobileXT 5 00 30 brez kakrsnih kol dodatkov. Bi bla potrebna kaka druga verzija? Ko sem odstarnil se pokaze sporocilo da je potrebno nekatere programe zapreti ceprav ko stisnes hisico je laufal samo zacetni zaslon. Tako da je na tem da garmin kuri baterijo po nepotrebem, ce ti temu ne verjames se pa ne bom velik sekiral. Drugace pa za max3 dni ko sem omenil je bilo ob tem izklopjena sinhronizacija na vsaki 2 uri, osvetlitev na min in zatemnitev po 10 sec.

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Ali morda obstaja kaka aplikacija, ki bi po določenem času zaprla prav vse procese oz. bi se dalo nastavit katere pusti teči?
Sedaj s prihodom TV na mobilnik količina energije postaja res kritična in bo treba občasno zelo pazit, da se bo dan "izšel".

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik whiteboy pravi:
Za MadMitch:

Mam ze nekaj casa telefon (4 mecece) tako da je bila opazna razlika. Imel sem verzijo GarminMobileXT 5 00 30 brez kakrsnih kol dodatkov. Bi bla potrebna kaka druga verzija? Ko sem odstarnil se pokaze sporocilo da je potrebno nekatere programe zapreti ceprav ko stisnes hisico je laufal samo zacetni zaslon. Tako da je na tem da garmin kuri baterijo po nepotrebem, ce ti temu ne verjames se pa ne bom velik sekiral. Drugace pa za max3 dni ko sem omenil je bilo ob tem izklopjena sinhronizacija na vsaki 2 uri, osvetlitev na min in zatemnitev po 10 sec.

Tudi jaz imam GarminMobileXT 5 00 30.

Pojdi pod orodja/nastavitve/sistem. Čisto na koncu imaš nastavitve za Launch background service. Izberi Onemogočeno in stvar bo rešena.

Pri meni je poraba 0.05 wata, čeprav imam zagnano tudi sinhronizacijo dveh elektronskih pošt. Če pa nimam zagnane sinhronizacije, pa 0.04 wata. Prej, s starimi verzijami Garmina (brez te funkcije, ki sem ti jo omenil zgoraj), pa sem imel porabo vedno nad 0.15 wata.

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni se zdi touchscreen delno uporaben, jaz bi imel bi E71 s touchscreenom, toliko da bi po menujih klikal, za pisanje pa tipkovnico.
To bi pa mogoče bilo uporabno, ja.

LP

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S čem pa si pogledal porabo? Kar precej strani nazaj je bil tudi omenjen program, ki preveri kateri procesi laufajo, kaj je to za en?

Imam pa tale background onemogočen, pa baterija vseeno drži 3 dni.

whiteboy

Zelenc'
11. dec 2008
15
0
1
Sem tut sam iskal ce je karkol za nastavljat, sj tut ni velik nastavitev ampak sm mel onemogoceno, ni me prepričalo da se je kaj spremenilo, tako da jz ostajam brez njega dokler ne bo kake druge verzije.

Lahko pa sam preizkusis za 2 tedna ce ga ne uporabljas tako velik, pa pol sporoc kaka bo razlika

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej ga nisem uporabljal zdaj že več kot teden. Itak navigacije skoraj nikoli ne rabim, imam naloženo za tistih 3x na leto, ko iščem kak naslov ko blesav.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik FireMan pravi:

Se strinjam z napisanim. Sploh tipkovnica QWERTZ je zakon.

Poznam enga mesarja, ki ma telefon na dotik. Matr je smešno, ko se mora s krvavimi rokami oglasit na telefon. Popacka pol telefona. Kr neki.
smile-1.gif

LP

iPhone bi bil pravi za njega, ga obrišeš in pičiš dalje
smile-1.gif

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Za porabo sem našel Nokia Energy Profiler: http://www.forum.nokia.com/Res...ick_Start.xhtml

Kaže mi 0,28W, je to normalna cifra če nič ni odprto, BT in WLAN izklopljena?

Jah, odvisno kako meriš? Zaženi Energy profiler, zaženi meritev in pojdi ven z njega (pritisneš tipko za konec klica), tako da ti laufa v ozadju. Jaz potem telefon še zaklenem, da se čim prej izključi osvetlitev zaslona. Osvetlitev ti kuri ogromno. Pusti ga tako nekaj časa (ene pol ure) in potem poglej povprečno porabo (preberi v navodilih od Energy profilerja, mislim, da je po defaultu že nastavljeno tako). No, ta cifra, ki se ti v Energy profilerju izpiše, pa je sedaj mirodajna porabi v styndby-ju. Teoretično je še malo večja (ne več kot za 0.01W), ker mora ta čas merjenja telefon uporabljati energijo tudi za sam program Energy p., ampak dejansko pa se ne oziraj na to, ker ni veliko razlike. Če boš mel med tem časom klic, ti bo zelo veliko dvignil povprečje.

Kot sem že prej omenil, tud z zagnano sinhronizacijo mojih elektronskih predalov (na 5 minut se poveže preko GPRS-ja), je ta poraba pri meni 0.05W. Je tudi odvisno, kje se nahaja bazna centrala, tukaj imam v mislih predvsem pri pogovoru in nima toliko vpliva na porabo v styndby-u.

Torej, če si meril tako, kot sem opisal zgoraj, potem ne smeš dobiti porabe 0.28W!

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pri vklopljenem G3 in uporabljenem Garminu pred eno uro je poraba 0,01W. tko da, ne vem kaj tebe baše, samo meni Garmin ne kuri, če ne dela, amen. Telefon zdrži od 2-6 dni, odvisno od uporabe.

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Pri vklopljenem G3 in uporabljenem Garminu pred eno uro je poraba 0,01W. tko da, ne vem kaj tebe baše, samo meni Garmin ne kuri, če ne dela, amen. Telefon zdrži od 2-6 dni, odvisno od uporabe.

0.01W

hysterical-1.gif

Kaže že, kaže, sam kaj. Porabe v stanju pripravljenosti ne.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne? Kaj pa potem kaže, ti genij?

porab1.png

No ja, še Nokia mail je tekel v ozadju.
No zdaj, če si ti tak butl, da ne znaš naštimat najeonastavnejših stvari, ti pač ni pomoči.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne? Kaj pa potem kaže, ti genij?

porab1.png

No ja, še Nokia mail je tekel v ozadju.
No zdaj, če si ti tak butl, da ne znaš naštimat najeonastavnejših stvari, ti pač ni pomoči.
stupid-1.gif

Sem vedel, kaj si izmeril, da ti je izpisalo 0.01W, pa ti namenoma nisem hotel razložit, tako da si sedaj izpadel popolnen tepec
smile-1.gif

Poglej, marker. Imaš ga nastavljenega na instant, torej ti pokaže trenutno izmerjeno porabo v nekem izmerjenem trenutku. Tale programček meri na 0.25 sekunde. Torej zmeri tok 4x krat v sekundi. Zmeri pa tudi napetost baterije enkrat na 10 sekund. Tako lahko dobi moč. No, in tisti podatek 0.02 W na tej sliki, je pač trenutna poraba v eni od teh meritev, ki se zgodijo 4x na sekundo. Za povprečje pa vzameš vse meritve, jih sešteješ in deliš s številom meritev.
shocked-1.gif

Uglavnm, nimaš pojma kako ta program sploh deluje. Če ti izpiše v nekem trenutku 0.02, to še ne pomeni, da je poraba res taka. Če je razumevanje povprečne vrednosti in trenutne vrednosti, za te španska vas, potem pa raje glej izpisan čas v zgornjem desnem kotu. Ta ti pove, koliko časa bi polna baterija zdržala pri taki povprečni porabi, kot je v izmeri. Meni zračuna 120ur, pri porabi 0.05W.

In ja, če premoreš toliko pameti, da se mi boš hotel opravičiti, bom sprejel opravičilo!

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja a ne vidiš, da je bilo merjeno vsega skupaj 4s in pol. Seveda je ob tako kratkem času povprečna poraba dosti večja, kakopak. Še vedno mi telefon zdrži z garminom ali brez od 2-6 dni, kakršnokoli povprečje boš računal. Enostavno ne vpliva na delovanje baterije, ko je izklopljen.
Ne, zato, ker znaš povprečje zračunat, se ti ren ne nameravam opravičiti.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Če pišeš dosti sporočil potem E71, drugače E66, razlika je pravzraprav ravno v QWERTZ tipkovnici.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Če pišeš dosti sporočil potem E71, drugače E66, razlika je pravzraprav ravno v QWERTZ tipkovnici.

pa beterija verjetno?

ostale stvari so enake? tudi zaslon vidim da je enako velik, čeprav ne deluje tako na prvi pogled.

lp

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
E66 ima 1000mah baterijo, medtem ko ima E71 1500mah. Potem ima E66 še accelerometer za obračanje zaslona. Zaslon je pa pri E71 nekaj malega manjši (2.36 proti 2.4).