Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne? Kaj pa potem kaže, ti genij?
No ja, še Nokia mail je tekel v ozadju.
No zdaj, če si ti tak butl, da ne znaš naštimat najeonastavnejših stvari, ti pač ni pomoči.
Sem vedel, kaj si izmeril, da ti je izpisalo 0.01W, pa ti namenoma nisem hotel razložit, tako da si sedaj izpadel popolnen tepec
Poglej, marker. Imaš ga nastavljenega na instant, torej ti pokaže trenutno izmerjeno porabo v nekem izmerjenem trenutku. Tale programček meri na 0.25 sekunde. Torej zmeri tok 4x krat v sekundi. Zmeri pa tudi napetost baterije enkrat na 10 sekund. Tako lahko dobi moč. No, in tisti podatek 0.02 W na tej sliki, je pač trenutna poraba v eni od teh meritev, ki se zgodijo 4x na sekundo. Za povprečje pa vzameš vse meritve, jih sešteješ in deliš s številom meritev.
Uglavnm, nimaš pojma kako ta program sploh deluje. Če ti izpiše v nekem trenutku 0.02, to še ne pomeni, da je poraba res taka. Če je razumevanje povprečne vrednosti in trenutne vrednosti, za te španska vas, potem pa raje glej izpisan čas v zgornjem desnem kotu. Ta ti pove, koliko časa bi polna baterija zdržala pri taki povprečni porabi, kot je v izmeri. Meni zračuna 120ur, pri porabi 0.05W.
In ja, če premoreš toliko pameti, da se mi boš hotel opravičiti, bom sprejel opravičilo!
LP